-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„PGL Major Antwerp“ ketvirtfinaliai: išsišokėliai rusai ir favoritų pergalės

Didžiausias metų CS:GO renginys „PGL Major Antwerp 2022“ artėja link pabaigos. Belgijos miesto Antverpeno arenoje „Sportpaleis“ vykstančiame grandioziniame kompiuterinio žaidimo turnyre liko tik keli nežinomieji. Po ketvirtfinalių, kurie sužaisti ketvirtadienį ir penktadienį pirmenybėse išlieka tik keturios komandos kovojančios dėl 1 milijono JAV dolerių prizinio fondo.
Antverpeno arena
Antverpeno arena

Pirmajame ketvirtfinalyje pamatėme pasauliniame reitinge pirmąją vietą užimančius „FaZe“, kurių penketuką atstovauja ir du Baltijos šalių atstovai – estas „ropz“ bei latvis „broky“. Jų varžovais tapo taip pat puikiai žinomos organizacijos „NiP“ atstovai iš Švedijos. Dėl gan lėtoko „FaZe“ starto turnyro pradžioje bei atvirkščiai – puikaus „NiP“ žaidimo viso čempionato metu, kai kurie drąsesni ekspertai net prognozavo pergalę „nindzėms“. Vis dėlto „FaZe“, nors po dviejų žemėlapių dar ir esant lygiam rezultatui, įrodė, jog būtent jie yra vieni turnyro favoritų ir nugalėjo savo jaunuosius varžovus 2-1.

Tos pačios dienos vakarą įvyko dar vienas ketvirtfinalis, o jame ant scenos prie tūkstantinės minios fanų užlipo brazilai „FURIA“ ir „Spirit“ ekipa iš Rusijos. Daugumos analitikų nuostabai „Spirit“ jau pirmajame žemėlapyje „vertigo“, kuris buvo Brazilijos komandos pasirinkimas, smogė savo varžovams ir įveikė juos 16-12. Favoritų etiketė, atrodo, slėgė jaunųjų „FURIA“ žaidėjų pečius ir antrajame žemėlapyje „ancient“ ne kartą matėsi neapgalvota desperacija, kuomet už teroristų pusę „FURIA“ sugebėjo laimėti vos vieną raundą, kas lėmė pralaimėjimą ketvirtfinalyje 0-2.

Penktadienio vėlyvą popietę startavo trečiasis ketvirtfinalis, o čia pamatėme mišrią europiečių komandą „ENCE“ ir Danijos penketuką „Copenhagen Flames“, kurie dar „challengers“ etape buvo susitikę ir ten pergalę šventė danai. Vis dėlto, dauguma analitikų čempionato metu pastebėjo, jog „ENCE“, ko gero, šiuo metu yra geriausioje formoje iš visų „PGL Major Antwerp“ dalyvių ir Suomijos organizacijos ekipa tą ir pademonstravo. Jau pirmajame žemėlapyje „vertigo“ „ENCE“ visiškai kontroliavo savo varžovus ir puikiai sužaidę gynybos pusę laimėjo 16-10. Antrajame žemėlapyje, kuris buvo „nuke“, „ENCE“ laimėjo užtektinai raundų už potencialiai silpnesnę teroristų pusę, ir vėl sužaidę kietai gynyboje laimėjo ne tik patį žemėlapį, bet ir seriją 2-0 bei kelialapį į pusfinalį.

Cadian
Cadian

Paskutinysis ketvirtfinalis vyko tarp čempionų titulą dar iš „PGL Major Stockholm 2021“ ginančių „Natus Vincere“ ir puikią formą demonstruojančių „Heoric“ iš Danijos. Žiūrovai pastarąją ekipą pasitiko švilpimu o jų lyderis „CadiaN“ dar ir pylė „žibalo į ugnį“ vis kviesdamas fanus reaguoti pridėdamas ranką prie ausies. Sirgaliai, atrodo, užvedė visą „Heroic“ kolektyvą ir pirmajame žemėlapyje jie savo tituluotuosius varžovus pasiuntė į nokdauną (16-10 „inferno“). Visgi, „NAVI“ ne veltui yra ilgą laiką pasaulinio reitingo viršūnėje, tą jie pademonstravo antrajame žemėlapyje „ancient“, kurį laimėjo, nors ir sunkiai, 16-14. Viskas susivedė į lemiamą žemėlapį „nuke“ ir čia pasimatė šiokia tokia „Heoric“ patirties stoka. Jaudulio sukeltos nedovanotinos klaidos, tokios kaip pamestas C4 sprogmuo ar komandos draugo apakinimas lėmė, jog „s1mple“ vedina komanda nugalėjo savo varžovus 16-8 ir susigrums su „ENCE“ šiandienos pusfinalyje.

Taip Antverpeno „Major“ čempionate beliko vos keturios komandos, o pusfinaliai susidėliojo taip:

17:30 „FaZe“ – „Spirit“

21:00 „ENCE“ – „Natus Vincere“

Transliacijas galite stebėti Esports namų Twitch paskyroje, o jas remia mūsų draugai „CBET“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius