Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po sėkmingo „Major“ – „jL“ ir kompanijos šuolis geriausių komandų reitinge

Pasibaigė paskutinysis CS:GO žaidimo „Blast.tv Paris Major 2023“, kuriame išvydome istorinius įvykius Lietuvos esporte – Justino „jL“ Lekavičiaus ekipa „Apeks“ nužygiavo net iki pirmenybių pusfinalio.
„Apeks“ žengia į sceną
„Apeks“ žengia į sceną / HLTV nuotrauka

Po šio čempionato tradiciškai imta koreguoti pasaulinius reitingus, kuriuose šįkart išvydome daugybę pokyčių. Tai vienas iš paskutiniųjų reitingų CS:GO, mat jau vasarą startuoja naujasis Counter-Strike 2 ir išlieka neaišku, kaip bus reguliuojami topai.

Nenuostabu, jog į pirmąją vietą geriausiųjų CS:GO komandų dešimtuke įsiveržė „Paris Major“ čempionai „Vitality“ – tarptautinis penketukas link to žygiavo jau nuo pat šių metų pradžios. Sausio pabaigoje komanda užkilo į „Blast Premier Spring Groups“ top3, vėliau, Brazilijoje laimėjo „Intel Extreme Masters Rio 2023“ turnyrą ir galiausiai savo organizacijos namų „Blast.tv Paris Major“ tapo pasaulio čempionais. „Vitality“ iš pirmosios vietos išstūmė kurį laimą top1 buvusius danus „Heroic“.

ESL nuotr./„Vitality“ lyderis „ZyWoO“
ESL nuotr./„Vitality“ lyderis „ZyWoO“

Tuo tarpu labiausiai visus nustebinę „GamerLegion“, „Monte“ ir Lekavičiaus „Apeks“ penketukai įsiveržė į pasaulinio reitingo topus. Aukščiausiai pakilo „GamerLegion“, kurie dar „Challengers“ etape buvo ant prarajos krašto – seriją tarptautinis kolektyvas pradėjo 0-2, o finišavo didžiajame „Major“ finale. Tai Kamilio „⁠siuhy⁠“ Szkaradeko ekipai atnešė net 7 vietą geriausių komandų trisdešimtuke.

Pirmąkart istorijoje į dešimtuką įžengė ir „Apeks“, kurių kelionė iki pusfinalio pažymėta skambiomis pergalėmis prieš amerikiečių gigantus „Team Liquid“ (du kartus), švedų „Ninjas In Pyjamas“ ar į istoriją įsirašyta pergalė prieš australus „Grayhound“ 16-0. Stipriai prie to prisidėjo ir Justinas „jL“, kuris Paryžiaus čempionate pagal statistiką atsiliko tik nuo švedo Timo „nawwk“ Jonassono. „Apeks“ šiuo metu top10 užima 9-ąją vietą.

Dar viena staigmena reitingų lentelėse – ukrainiečių „Monte“ pakilimas iki 10-osios vietos. Viktoro „sdy“ Orudzevo penketukas įrodė, jog savo puikią „online“ formą „Monte“ gali perkelti ir į „LAN“ turnyrus. Prieš nugalint savo grėsminguosius tautiečius „Natus Vincere“, ukrainiečiai patiesė ir tokius grandus kaip „FURIA“ ar „fnatic“ ir čempionate krito tik ketvirtfinalio etape.

Tokie šuoliai iš komandų, kurios dar nėra buvusios dešimtuke išstūmė iš jo žinomus kolektyvus. Danų „Astralis“ nukrito iki neregėtų žemumų – „device“ komanda, nepatekusi į „Blast.tv Paris Major“, šiuo metu yra vos 25-oje vietoje. Na o dar prieš pusmetį buvę „Major“ čempionai „Virtus.pro“ krito net iki 19-os vietos.

HLTV nuotrauka/„Apeks“
HLTV nuotrauka/„Apeks“

Buvusi Aurimo „Bymo“ Pipiro komanda „MOUZ“ taip pat gan žemai – vos 18-ta. Tokį rezultatą lėmė 0-3 serija Paryžiuje ir ankstyvas iškritimas.

Pasaulinis top10 šiuo metu atrodo taip:

  1. „Vitality“
  2. „Heroic“
  3. „FaZe Clan“
  4. „Natus Vincere“
  5. „Cloud9“
  6. „G2 Esports“
  7. „GamerLegion“
  8. „Team Liquid“
  9. „Apeks“
  10. „Monte“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius