Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prieš koronavirusą nukreiptame Ispanijos futbolo žvaigždžių „FIFA 20“ turnyre triumfavo Marco Asensio

Savaitgalį praūžė Ispanijos futbolo žvaigždžių ir esporto komentatoriaus Ibai Llanoso rengtas „FIFA 20“ turnyras, kurio metu surinkti pinigai bus paaukoti šalies kovai su koronavirusu.
Marco Asensio
Marco Asensio / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmosios turnyro kovos prasidėjo penktadienį, šeštadienį sužaisti aštuntfinaliai, o sekmadienį vyko finalinės kovos.

Pirmajame pusfinalyje susitiko Aitoras Ruibalis iš „Leganes“ ir „Alaves“ puolėjas Lucas Perezas. Prieš šį susitikimą abu žaidėjai už kitus pusfinalių dalyvius buvo sužaidę vieneriomis rungtynėmis daugiau, nes jiems ir dar keturiems turnyro dalyviams varžybas teko pradėti prieš aštuntfinalį.

Pirmoje šio pusfinalio pusėje A.Ruibalis žaidė it iš natų ir antro kėlinio pradžioje pirmavo 3:0. Tuomet savo įvartį pelnė ir „Alaves“ žaidėjas L.Perezas. Pastarasis po varžovo klaidos gynyboje 90-ą minutę netgi sušvelnino rezultatą iki 2:3, tačiau įvykius pakreipti savo linkme buvo per vėlu.

Antrajame pusfinalyje, kuriame susitiko „Real“ žvaigždė Marco Asensio ir „Eibar“ atstovas Edu Exposito užfiksuotas visiškas sutriuškinimas. M.Asensio savo varžovą smaugė nuo pat pradžios ir jau po 17 minučių pirmavo 3:0. Antrajame kėlinyje „Real“ žaidėjas pridėjo dar keturis įvarčius ir iškovojo vietą finale.

Jį abi komandos pradėjo itin aktyviai, tačiau 28-ą minutę pirmas pasižymėjo M.Asensio, per teisėjo pridėtą laiką pridėjęs dar vieną įvartį. Antrajame kėlinyje „Real“ žvaigždė tęsė sėkmingą pasirodymą ir išplėšė pergalę 4:2.

Tam, kad patektų į turnyrą, M.Asensio dar turėjo įveikti vidinę „Real“ žaidėjų atranką, kurioje taip pat dalyvavo vartininkas Thibaut Courtois ir gynėjas Dani Carvajalis.

Futbolininkai ir I.Llanosas turnyro metu kovai su koronavirusu tikėjosi surinkti 100 tūkst. eurų, tačiau prieš finalo pabaigą ši riba buvo viršyta daugiau nei 40 tūkst. eurų.

Tiesa, 100 tūkst. eurų prieš pat sekmadienio kovų pradžią paaukojo Ispanijos futbolo lyga.

„La Liga Santander Challenge“ turnyre netrūko nieko – nei juokingų momentų, nei įspūdingų mačų, nei įvairių kliurkų. Viena iš tokių nutiko šeštadienį, kuomet prieš aštuntfinalio kovą rėmėjai uždraudė turnyre dalyvauti „Barcelona“ gynėjui Sergi Roberto. Tai tikriausiai susiję su „Barcelona“ klubo ir EA konkurentų „Konami“ sutartimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius