-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reabilitavosi po „Major“ – „Blast Premier Fall Finals“ čempionais tapo „Heroic“

Praėjusį trečiadienį Danijos sostinėje Kopenhagoje prasidėjo „BLAST“ organizuojamas CS:GO turnyras „Blast Premier Fall Finals“. Čia 8 komandos grūmėsi net dėl 450-ies tūkstančių JAV dolerių prizinio fondo.
Royal arena
Royal arena / BLAST nuotr.

Komandos buvo suskirstytos į dvi grupes ir iškart kovojo dvigubos eliminacijos formate, mačuose iki dviejų pergalių („best-of-3“). Pirmąją vietą užėmus grupėje užtikrino ekipai vietą pusfinalyje, tuo tarpu 2 ir 3 vietas užėmę penketukai susitiko ketvirtfinaliuose. Verta paminėti, jog organizatoriai turnyrą rengė pagal CS:GO versiją, kuri buvo dar prieš neseniai įvykusį žaidimo atnaujinimą.

Vietą pusfinalyje A grupėje užsitikrino „FaZe“ atidarymo raunde laimėję prieš „OG“, vėliau viršutiniame krepšelyje susitvarkė su „Heroic“. B grupėje kiek netikėtai tokią pačią poziciją išsikovojo „Team Liquid“, kurie savajame kelyje įveikė tokias garsias komandas kaip „G2“ ir „Natus Vincere“. Pirmieji turnyrą paliko prieš tai minėti „OG“, apatinio krepšelio mače nusileidę „Ninjas in Pyjamas“, tuo tarpu jiems įkandin sekė „Fluxo“, B grupėje brazilai nusileido iš pradžių „NAVI“, o vėliau ir „G2“.

Ketvirtfinalius pradėjo „NiP“ ir „NAVI“ ir čia pranašesni buvo švedai, kurie savo varžovus įveikė 2-1. Ukrainiečių organizacijai pritrūko jų lyderio Oleksandro „S1mple“ Kostylievo stabilaus žaidimo, kuris pripažino, jog „NAVI“ šiuo metu yra nežinomybėje ir savęs ieškojime. Interneto platybėse jau seniai sklinda gandai apie „NAVI“ galimus sudėties pokyčius. Tuo tarpu antrajame ketvirtfinalyje vietinė komanda „Heroic“ tokiu pat rezultatu nugalėjo „G2“.

Šeštadienį startavo pusfinaliai, kurie vyko jau sausakimšoje „Royal“ arenoje. Vietos fanams buvo didelis pasirinkimas ką palaikyti, mat ne vienoje komandoje buvo Danijos akcentų. „FaZe“ kolektyve žaidė „karrigan“, o jų varžovų „NiP“ narys yra „es3tag“. Abu šie žaidėjai yra danai. Po gan atkaklios kovos dar visai neseniai pirmąją vietą pasauliniame reitinge užėmę „FaZe“ šventė pergalę ir žengė į finalą. Tokią pačią kovą bei savo numylėtinių pergalę fanai pamatė ir antrajame pusfinalyje, kur „Heroic“ susitvarkė su „Team Liquid“.

Sekmadienis prasidėjo šou maču, kuriame pasaulio CS:GO žvaigždės naujausiame žemėlapyje „Anubis“ sužaidė su Danijos CS:GO žvaigždėmis. Čia matėme tokius žaidėjus kaip „s1mple“, „m0NESY“ ar „YEKINDAR“, tuo tarpu už Danijos komandą žaidė „dupreeh“, „es3tag“ bei „Kjaerbye“. Pasaulio žvaigždės ypač smagiame mače 16-13 laimėjo prieš Danijos legendas. Scenoje taip pat pasirodė ir buvęs garsus Danijos futbolininkas Nicklas Bendteris, tapęs šeštuoju Danijos komandos nariu.

HLTV nuotr./Nicklas Bendter
HLTV nuotr./Nicklas Bendter

Kiek vėliau įvyko turnyro kulminacija ir į serverį jungėsi „FaZe“ su „karrigan“ priešaky bei jų varžovai „Heroic“ su ne ką mažiau mylimu „cadiaN“. Finalinėje dvikovoje abejos komandos laimėjo savo pasirinkimus – pradžioje „Heroic“ išsiveržė į priekį laimėję „overpass“, o „FaZe“ atsakė tuo pačiu „inferno“ žemėlapyje. Trečiame, lemiamame „mirage“ komandos pademonstravo įspūdingą žaidimą, kuris nusitempė net iki pratęsimo. Galiausiai prieš tai minėtas „cadiaN“ paskutiniu AWP šūviu pratęsime išplėšė pergalę savo komandai. „Heroic“ reabilitavosi po pralaimėto „IEM Rio Major“ finalo iškovodami „Blast Premier Fall Finals“ taurę, kurią keldamas į viršų „cadiaN“ sunkiai tramdė ašaras.

Paguodos prizą laimėjo „FaZe“ narys „br0ky“ - latvis buvo pripažintas naudingiausiu turnyro žaidėju.

Top4 iš „Blast Premier Fall Finals“:

1. „Heroic“ – 200 000$

2. „FaZe“ – 85 000$

3-4. „NiP“ – 40 000$

3-4. „Liquid“ – 40 000$

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius