-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Red Bull Solo Q“: kaip atgauti pranašumą, kai atrodo jog pralaimėsi?

Kitaip nei įprastuose „League of Legends“ mačuose, „Red Bull Solo Q“ dvikovoje praradus pranašumą komandos draugai tau nepadės. Teks suktis pačiam – ir mes pabandysime tau patarti kaip.
„Dark Wings“
„Dark Wings“

„Red Bull Solo Q“ kovoje – tik tu ir tavo oponentas. Jokių jungler, mid-lane ar support rolių žaidėjų, kurie tau galėtų padėti keblioje situacijoje. Jei pradedi atsilikti, į pergalę gali kabintis tik savo rankomis. Tai gali būti itin sudėtinga, ypač, jei nežinai kaip tai padaryti. Laimė, draugai iš „Red Bull“ yra pasiryžę tau padėti. Kaip jau įprasta, pasigavome „Red Bull Solo Q“ laimėtojus ir paklausėme jų patarimų.

Nepamiršk užsiregistruoti į spalio 16 d. atrankas čia.

Keistis žala su oponentu renkant CS (creep score) ir pakeliui numušti kuo daugiau oponento gyvybės yra labai nebloga „Red Bull Solo Q“ strategija, tačiau ką daryti, jei tavo oponentui ji sekasi geriau, nei tau? Ką daryti, kai apsikeitimas žala tampa vienpusis ir didžioji dalis žalos padaroma tau? Dark Wings, JAV atrankų laimėtojas ir „All-Stars“ atstovas Šiaurės Amerikoje sako, kad kai lieka mažai gyvybių, reikia grįžti į bazę.

„Galbūt oponentui šiek tiek nusileisi pagal savo čempiono stats, bet bent jau turėsi pakankamai gyvybės. Pabandyk išvalyti ateinančią minion wave ir grįžk į bazę. Taip prarasi CS, tačiau vėl galėsi grįžti ir stoti į kovą su savo oponentu, netgi bandyti nustumti jį atgal, kad atgautum prarastus CS“, – pasakojo Dark Wings.

Ravenno, EUNE 2020 m. tarptautinių atrankų laimėtojas pataria žaisi ypatingai atsargiai, jei turi mažai gyvybės. „Atstatyk gyvybes, pafarmink ir ieškok neatrastų galimybių“, – sako jis.

Nors „Red Bull Solo Q“ mačai yra kur kas trumpesni, nei įprastos „League of Legends“ partijos, juose vis tiek turėsi laiko grįžti į bazę ar kovą, netgi jeigu atsilieki pagal CS. Ravenno sako, kad svarbiausia nepanikuoti: „didžioji dalis žaidėjų per vėlai supranta, kokia bloga jų situacija. Tačiau jeigu matai, kad all-in tave gali išgelbėti, pradėk žaisti agresyviau“.

Dark Wings sako, kad svarbiausia mačo dalis yra tuomet, kai oponentui trūksta dviejų, trijų ar keturių minnion waves iki pergalės. „Pabandyk padaryti paskutinį RESET ir dairykis progos all-in puolimui, kai jau grįši į top lane.“

Nėra reikalo panikuoti kol mačas nepriėjo iki šitos fazės. Priėjus jai, aišku, irgi geriau nepanikuoti. Suplanuok savo all-in dar iki pasiekdamas poziciją linijoje ir ieškok progų išnaudoti oponento klaidas. Stebėk jo cooldowns ir išnaudok jų suteikiamas galimybes pulti. Oponentas pravalė minnion wave su savo spell‘ais? Dabar metas smūgiuoti.

Jeigu analizuodamas savo žaidimus pastebėjai, kad atsilieki ankstyvame žaidimo etape, pabandyk išsirinkti čempioną, kuris labiausiai stiprėja žaidimo eigoje. ADC ar stiprūs all-in čempionai, kurie piką pasiekia ties 6 lygiu yra puikūs pavyzdžiai.

Reptilezero, pirmojo tarptautinio EUW atrankinio turnyro laimėtojas teigia, kad ADC čempionui atsilikus nuo oponento, sugrįžti nėra sudėtinga. „Kitaip nei artimos kovos čempionai ar magai, kurie turi naudoti abilities, kad galėtų farminti po bokštu, ADC gali toliau farminti be rūpesčių“, – sako jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius