-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„ROG Strix Scar 16“ - įspūdingas žaidimų kompiuterių flagmanas

„ASUS“ Esports namams išbandyti atsiuntė geriausią iš geriausių - flagmaną „ROG Strix Scar 16 G634“. Kompiuterio techninės specifikacijos tikrai įspūdingos. Išbandėme jį įvairiais aspektais ir nuomone apie šį titaną dalinamės ir su jumis.
ROG Strix 16. 15min nuotrauka.
ROG Strix 16. 15min nuotrauka.

Techninė specifikacija

Taigi, pradėsime nuo šio kompiuterio techninės specifikacijos.

  • Visų pirma – procesorius. „ROG Strix Scar 16 G634“ jūs rasite tryliktos kartos „Intel i9“ 24 branduolių procesorių, kurio taktinis dažnis 1,6 iki 5,6 gigahertzo.
  • Svarbiausias dalykas žaidžiantiems žaidimus ar dirbantiems su video bei grafikos programomis – vaizdo plokštė. „ROG Strix Scar 16 G634“ komplektuojama „Nvidia GeForce RTX 4090“ su 16 gigabaitų GDDR6 operatyviąja atmintimi.
  • Monitorius – jo specifikacija taip pat įspūdinga. Į kompiuterį komplektuojamas 240hz, 16 colių monitorius. Standartinė (angliškai - „native“) šio monitorius rezoliuzija yra 2560 x 1600, o kraštinių santykis (arba angliškai „aspect ratio“) 16:10.
  • Na, ir dar kelios smulkmenos – kompiuterio vidinė talpa yra 1,8 terabaito SSD, o pats įrenginys sveria 2,5 kilogramo.
ROG Strix 16 pakuotė. 15min nuotrauka.
ROG Strix 16 pakuotė. 15min nuotrauka.

Išvaizda

Visa kompiuteris yra juodas, dengtas rankai maloniu matiniu plastiku. Į akis iškart krenta, kad bene visas kompiuterio dugnas yra skirtas aušinimui. Tai ypač svarbus elementas, kai kalbame apie tokių aukštų specifikacijų kompiuterį. „ROG Strix Scar 16 G634“ klaviatūra tikrai išskirtinė, kadangi jos viršutinė dalis prie pat monitoriaus yra šiek tiek permatoma ir galima matyti kompiuterio vidų.

Klaviatūra, kaip ir įprasta žaidimų kompiuteriams, vos tik įjungus pradeda šviesti visomis vaivorykštės spalvomis, ant monitoriaus nugarėlės esanti „ROG“ logotipas – taip pat. O kur dar iš kompiuterio apačios sklindantis apšvietimas bei spalvingos juostos kompiuterio priekyje ir gale? Spalvų tikrai daug. Deja, manęs jos taip nežavi, kaip mano vaikų, tačiau gal dėl to, kad esu matęs jau ne vieną šviečiantį kompiuterinį įrenginį. Man šios šviesos atrodo kaip gražus, tačiau nelabai reikalingas niekutis. Tiesa, šiais šviesas galime personalizuoti, nustatyti kaip tik tokias, kokias mėgstate, kas yra smagus dalykas.

Apibendrinant kompiuterio išvaizdą, galiu pasakyti tiek – kompiuterio dizaineris norėjo „ROG Strix Scar“ pateikti ir kaip įspūdingą, visomis įmanomomis spalvomis šviečiantį kosminį laivą ir kaip solidų, profesionalui tinkantį darbo įrankį. Rezultatas gavosi visai neblogas, bet bent jau dalies spalvų ir švytėjimo aš atsisakyčiau.

Vienas iš švytinčių kompiuterio elementų. 15min nuotrauka.
Vienas iš švytinčių kompiuterio elementų. 15min nuotrauka.

ROG Strix Scar“ – dar reikėtų pagalvoti, kokį iššūkį jam mesti

Na o dabar apie svarbiausius dalykus – kaip „ROG Strix Scar“ sekasi įveikti pateiktas užduotis. Na ir čia nebus jokių staigmenų, nes kai kompiuteris yra toks galingas, dar reikia gerai pagalvoti, kokį iššūkį jam mesti.

Pradėsiu nuo to, ką su šiuo kompiuteriu žaidžiau. Sąrašas toks – „Cyberpunk 2077“, „Doom Eternal“, „CS:GO“, „Borderlands“, „Tiny Tina's Wonderlands“ ir katinų mylėtojų favoritas „Stray“. Žinoma, visi šie žaidimai puikiai eina ant pačių aukščiausių nustatymų. Kompiuteris žaidimus krauna greitai ir užtikrintai. Kitavertus, kai energijos vartojimo nustatymuose pasirenkate TURBO rėžimą, jus sutinka gan garsus ūžimas. Žinoma, dėl to nereikėtų nustebti, nes „ROG Strix Scar“ užduotims meta visus resursus, o ir vaizdo plokštę, ir procesorių aušinti reikia. Kadangi visuomet žaidžiu su ausinėmis, manęs aušinimo garsų fonas visiškai neerzina, tačiau jei jūs renkatės „ROG Strix Scar“ dirbant su grafinėmis programomis, tai gali būti minusas. Tačiau turiu pabrėžti – kompiuteris toks galingas, kad atliekant net ir sudėtingus veiksmus su „Adobe“ paketu jums TURBO rėžimo tikrai neprireiks.

ROG Strix 16. 15min nuotrauka.
ROG Strix 16. 15min nuotrauka.

Monitorius ir atvaizdavimas

Na o dabar – apie monitorių. Kaip jau ir minėjau, tai yra nuostabus 240hz, 16:10 „aspect ratio“ monstras. Pirmas mano dėmesį patraukęs dalykas buvo spalvų gylis ir vaizdo ryškumas. Viskas eina it per sviestą ir žaidžiant tokį ryškų žaidimą kaip „Tiny Tina‘s Wonderlands“, visi fantastiniai pasakų pasauliai, jų aplinkos atsiskleidžia visų gražumu. Monitoriaus 240hz dažnis yra labai svarbus rodiklis, jei mėgstate žaisti „competitive“ tipo šaudykles. Aš pats „ROG Strix 16“ išbandžiau su „CS:GO“. Galiu pasakyti, kad toks aukščiausios kokybės monitorius tikrai suteikia kitą žaidimo patirtį. Kompiuteris iš žaidimo išspaudžia viską, kas įmanoma – aukštus FPS skaičius, vaizdo gylį, aiškumą ir kontrastą.

ROG Strix 16. 15min nuotrauka.
ROG Strix 16. 15min nuotrauka.

Apibendrinus galiu pasakyti, kad „ROG Strix Scar“ yra įspūdingas nešiojamas kompiuteris, ką jau ir galima suprasti užmetus akį į jo specifikaciją. Man šis kompiuteris turi tik vieną mažą minusą – klaviatūroje nėra atskiros skaičių salelės, kuri man itin reikalinga dirbant. Pati klaviatūra yra tyli, maloni, mygtukai išdėstyti atsižvelgiant į naudojimo įpročius, viskas patogu ir apgalvota.

„ROG Strix Scar“ veikia be priekaištų ir jei jūs ieškote „high – end“ kompiuterio žaidimams ar darbui su daug išteklių reikalaujančiomis grafinėmis ar video programomos – šis daiktais kaip tik jums. Žinoma, „ROG Strix Scar“ kaina yra nemaža, už jį teks pakloti apie 3500 eurų. Steptikai sakys, kad už tokius pinigus galima susikomplektuoti ir nieko nenusileidžiantį stacionarų kompiuterį, tačiau juk stacionaro nenusineši nei į darbą, nei į kavinę, nei ant sofos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius