Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„ROG strix SCAR 17“ - žvėris, telpantis kuprinėje

Kompiuterių gamintojai pastoviai varžosi tarpusavyje ir bando nustebinti rinką. Neseniai „ROG“ pristatė savo naująjį vėliavnešį – „ROG strix SCAR 17“. „Intel® Core™ i9-12950HX“ procesorius ir „NVIDIA® GeForce RTX™ 3080 Ti“ vaizdo plokštė skamba įspūdingai – ar tikrai šis kompiuteris pateisina keliamus lūkesčius?
Asus Strix.
Viliaus Kumpiko nuotr./„ROG strix SCAR 17“ nešiojamas kompiuteris. / Viliaus Kumpiko nuotr.

Pradėsiu nuo svarbiausių dalykų, kai kalbama apie kompiuterius – techninių specifikacijų, kurios ant popieriaus atrodo tikrai įspūdingai:

  • Dvyliktos kartos „Intel® Core™ i9-12950HX“, 16 branduolių procesorius su 2,3 GHz taktiniu dažniu, praplečiamu iki 5 GHz.
  • Kompiuterio operatyvioji atmintinė: „16GB DDR5-4800 SO-DIMM x 2“.
  • Vaizdo plokštė: „NVIDIA® GeForce RTX™ 3080 Ti“ su „16GB GDDR6“ operatyviąja atmintimi.
  • Monitorius: 17 colių, 240 Hz, 3 milisekundžių reakcijos laikas, WQHD (2560 x 1440).
Viliaus Kumpiko nuotr./ROG strix SCAR.
Viliaus Kumpiko nuotr./ROG strix SCAR.

Pradėsiu nuo pirmo dalyko, kurį pastebių nešiojamuose kompiuteriuose – svorio. Kaip 17 colių nešiojamas kompiuteris, „SCAR“ nėra labai sunkus ir tesveria 3 kilogramus.

„SCAR“ dizainas neatrodo revoliucingas, tačiau subtilus ir puikiai išlaikytas. Man tikrai nesinori nešiojamo kompiuterio, iš toli žibančio visomis vaivorykštės spalvomis (aišku, jei jums tai prie – širdies, aš nieko prieš). Kaip tik dėl to šis kompiuteris atrodo solidžiai, nėra vaikiškas, tad jį galite išsitraukti ir svarbiame korporatyviniame susirinkime, tiek ir namuose sužaisti „online“ mačą su draugais.

Klaviatūra maloni, protingai išdėstyta, tad nesijaučiau nepatogiai pirmą kartą prisėdęs prie kompiuterio ir pabandęs parašyti laišką. Klaviatūros klavišų spalvą galima valdyti, atskirus mygtukus galima suprogaramuoti žibėti konkrečia spalva – kad ir „WASD“ švies mėlynai, o visa kita – raudonai. Tai jau fantazijos ir skonio reikalas. Dar viena man svarbi smulkmena: klaviatūroje yra integruota skaičių klavišų salelė, tad nereikia „šokinėti“ tarp kalbų, norint įrašyti skaitmenis į tekstą.

Viliaus Kumpiko nuotr./„ROG Strix SCAR 17“ klaviatūra.
Viliaus Kumpiko nuotr./„ROG Strix SCAR 17“ klaviatūra.

Dabar – apie monitorių, kuris man atrodo tiesiog puikus. 17 colių monitorius jau yra pakankamai platus, kad tiek žaidžiant, tiek dirbant nereikėtų žlibinti akių žvalgiant į smulkius šriftus. Žaidimams 240 Hz ir 3 milisekundžių reakcijos laikas suteikia tam tikros gelmės, vaizdas juda nuostabiai ir nesilieja net ir greitai keičiantis vaizdui: tą savo kailiu patikrinau žaisdamas „DOOM Eternal“, „Cyberpunk 2077“ ir „Borderlands 3“. Kadangi kompiuteris gali didžiuotis „NVIDIA® GeForce RTX™ 3080 Ti“ vaizdo plokšte, „FPS“ rodiklis pastoviai rodė virš 300 „FPS“, o tai prie to, ką vadinu „vaizdo gelme“ tiesiogiai prisideda. Spalvų raiška taip pat yra puiki, jei dirbate su „Adobe“ paketu ir šis akcentas jums labai svarbus, galite būti ramūs – „SCAR“ tikrai tiktų grafinio dizaino darbams.

Viliaus Kumpiko nuotr./„ROG Strix SCAR 17“ monitorius.
Viliaus Kumpiko nuotr./„ROG Strix SCAR 17“ monitorius.

Jau šiek užsiminiau apie šio kompiuterio darbinę galią – ji tikrai įspūdinga. „Intel® Core™ i9-12950HX“ procesorius su „NVIDIA® GeForce RTX™ 3080 Ti“ vaizdo plokšte formuoja gerą tandemą. Visi žaidimai, kuriuos minėjau anksčiau tekste ne tik puikiai veikė aukščiausių nustatymų lygmeniu, bet jų nestabdė ir aukštas „FPS“ kiekis. Žinoma, to ir reikėjo tikėtis, bet vis viena, tikrai malonu, kai „Cyberpunk 2077“ veikia tobulai, be jokių trūkčiojimų ir niekas nepartraukia tavo pramogų.

Jei kalbėtume apie „SCAR“ darbinę pusę – galinga vaizdo plokštė ir procesorius suponuoja tai, kad šis kompiuteris tinkamas ne tik pramogoms, bet ir darbui su grafiniu dizainu ar video gamyba. Mano žmona kompiuterį išbandė dirbdama su „Photoshop“, „Lightroom“ bei „Illustrator“ ir nesusidūrė su problemomis.

Viliaus Kumpiko nuotr./„ROG Strix SCAR 17“ nešiojamas kompiuteris.
Viliaus Kumpiko nuotr./„ROG Strix SCAR 17“ nešiojamas kompiuteris.

Apibendrinus, galima drąsiai sakyti, kad „ROG strix SCAR 17“ yra puikus nešiojamas kompiuteris, jei norite žaisti kompiuterinius žaidimus aukščiausiomis apsukomis ar dirbti su grafiniu dizainu ir video gamyba. Net ir intensyviai „SCAR“ apkrovus darbu nesusidūriau su vėdinimo bėdomis. Be to, monitorius puikiai tinka ir „competitive FPS“ žaidėjams. Kitavertus, „ROG strix SCAR 17“ yra savo linijos flagmanas, tad jo kaina nemaža ir viršija 4000 eurų, tačiau jei norite aukščiausios kokybės iš nešiojamo kompiuterio – „ROG strix SCAR 17“ yra tikrai geras pasirinkimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius