Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusai negali žaisti „SIMS“ dėl prieš LGBTQ+ nukreiptų įstatymų

Tikriausiai visiems, kiek daugiau besidomintiems pasaulio geopolitine situacija bei procesais, vykstančiais Rusijoje bei jos valdomuose regionuose yra aišku, kad ši šalis toli gražu nėra draugiška LGBTQ+ žmonėms, atvirkščiai – vadovaujasi viduramžiška pasaulėžiūra. Kaip tik dėl to rusai negali ir negalės žaisti „SIMS“ papildymo „My Wedding Stories“.
SIMS 4 . My Wedding Stories.
SIMS 4 . My Wedding Stories.

Pirmasis „SIMS“ žaidimas pasirodė dar prieš 22 metus, jį sukūrė „Maxis“ studija, o išleido – „Electronic Arts“. Nuo pat pirmosios dalies šis žaidimas buvo labai populiarus, nors ir neturėjo jokio aiškaus tikslo – tiesiog su savo sukurtu žmogeliuku žaidi gyvenimą. Ši žaidimo frančizė jau pardavė daugiau nei 200 milijonų „SIMS“ kopijų, o jei dar pridėtume ir piratines versijas, manau, kad šį skaičių galėtume padauginti kelis kartus.

Prieš kelias dienas pasirodžiusiame pranešime „EA“ paskelbė, kad Rusijoje tiesiog nepardavinės „My Wedding Stories“ papildymo „SIMS“ žaidimui, kadangi jame galima susituokti ir tos pačios lyties „simsams“. Tai Rusijoje jau būtų laikoma nusikaltimu dėl 2013 metais Rusijos Dūmoje priimto įstatymo, kurio tikslas (kaip sako patys kūrėjai) apsaugoti vaikus nuo „gėjų propagandos“. Kad ir kaip tai absurdiškai beskambėtų, tačiau jei bet kokiame turinyje pateikiama jog bet kokie LGBTQ+ santykiai yra normalus, 21 amžiaus visuomenėje įprastas dalykas, įmonės ar jų filialai Rusijos federacijoje gali būti uždaryti ar priversti stabdyti savo veiklą.

Keista tai, kad originalus „SIMS 4“ žaidimas, kaip ir papildinys, neignoruoja LGBTQ+ žmonių, tad jame santykiai tarp tos pačios lyties asmenų nėra programiškai ribojami. Pasirodo, kad šiuos dalykus „EA“ tiesiog nutylėjo reklamuodami „SIMS 4“ Rusijos rinkoje ir paprasčiausiai „praslydo“. Tikriausiai, taip buvo galima padaryti ir šį kartą, tačiau mano nuomone buvo priimtas daug sąžiningesnis ir atviresnis sprendimas, kuris tik atkreips pasaulio bendruomenės dėmesį į šią socialinę problemą Rusijos federacijoje.

O kadangi mes galime džiaugtis tuo, jog esame Europos sąjungos dalis ir galime žaisti ką norime ir kaip norime, raginame jus atnaujinti savo kompiuterį: mūsų partnerio „Topo centras“ tinklalapyje rasite ne vieną dešimtį nešiojamų ar stacionarių kompiuterių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius