Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sandėlio Rusijoje darbuotojai prisivogė vaizdo plokščių už 32 000 eurų

Kad vaizdo plokščių kainos didelės jau niekam nėra staigmena. Norint įsigyti gerą naujos kartos „Nvidia“ ar „Radeon“ „GPU“ gali tekti pakloti daugiau nei 1000 eurų. O štai keliems vyrams Rusijoje kilo idėja greitai pasipelnyti.
123rf. com nuotrauka.
123rf. com nuotrauka.

Kaip visi žinome, dėl Maskvos sukelto karo Ukrainoje, Rusijoje greitai neliks ne tik daugybės maisto ir gėrimų prekinių ženklų, bet ir įvairiausių kompiuterinių komponentų. Tikriausiai to paskatinti trys rusai nusprendė pasipelnyti ir iš sandėlio pavogė net 20 „Nvidia RTX 3070 TI“ vaizdo plokščių. Dėl karo Rusijoje visos technologinės prekės tampa aukso vertės. Štai viena „Nvidia RTX 3070„ vaizdo plokštė kainuo jau beveik 2000 eurų. Tikėtina, kad kainos tik kils, kai sandėliuose esančios prekės pasibaigs (ar bus pavogtos).

Kaip praneša “VIDEOCARDZ.com„, trys įtariamieji dirbo sandėlyje Podolske, Rusijoje. Vyrai apsimetė atvykę atsiimti internetu įvykdyto užsakymo, dviese įėjo į sandėlį ir galiausiai per langą savo sąjungininkui perdavė visas 20 vaizdo plokščių. Nors operacija ir buvo neblogai suplanuota, tačiau viską užfiksavo ne viena sandėlyje esanti saugos kamera.

Didžiausios vyrų bėdos prasidėjo, kai jie nusprendė prekes parduoti lombarde, tačiau prašė mažiau nei pusės to, kiek verta “Nvidia RTX 3070 TI“. Kaip ir dažnai nutinka, plėšikams nekilo mintis tiesiog parduoti plokštes internetu ir susižerti didesnį „pelną“. Lombardo savininkui itin žema kaina iškart sukėlė įtarimą, jis paskambino policijai ir trys vyrai buvo greitai sulaikyti.

Gerai, kad Lietuvoje vaizdo plokščių vogti nereikia – užtenka apsilankyti Esports namų partnerio „Topo centras“ tinklalapyje ir išsirinkti „GPU“ pagal savo kišenę. Tą jums ir rekomenduojame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius