-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Savanorių darbą išnaudojanti „Astralis“ sulaukė CS:GO bendruomenės kritikos strėlių

Žymioji Danijos esporto organizacija „Astralis“ šią savaitę sulaukė stiprios kritikos iš CS:GO bendruomenės, kuri komandą smerkė dėl neapmokamo savanorių darbo, nors pati organizacija yra įtraukta į „Nasdaq Nordic“ akcijų sąrašą. Tai atkreipė „Astralis“ dėmesį ir danai netrukus pasidalijo savo įžvalgomis dėl savanorių darbo bei pripažino, kad ketina priimti kelis pakeitimus.
„Astralis“
„Astralis“

CS:GO bendruomenei užkliuvo tai, jog „Astralis“ siūlė neapmokamus soc. tinklų ir žiniasklaidinius darbus, už kuriuos tokio dydžio kompanija galėtų drąsiai mokėti atlyginimus.

Visą šią pirtį užkūrė „Reddit“ tinklo naudotojas „Temporal-Bellusaurus“, kuris pirmasis pastebėjo, jog vietoje pinigų kompanija už šiuos darbus siūlo patirtį, atributiką ir kelis kitus dalykus. Ir tai darbuotojai gautų už mačų padengimą, gražiausių momentų montavimą, bendravimą su fanais rungtynių metu, mėmų kūrimą ir svetainės turinio atnaujinimą.

Tas pats „Reddit“ naudotojas taip pat netrukus pasidalijo panašiu darbo pasiūlymu, kuriame už šiuos darbus kita Danijos esporto organizacija „Copenhagen Flames“ siūlo normalų atlygį.

Pastebėjusi vis aukščiau kylančias bangas socialiniuose tinkluose, „Astralis“ suskubo atsakyti ir pateikti savo pastebėjimus „Facebook“ įraše.

Yesterday, we applied for vounteers to help us with live coverage. Since the early beginning of Astralis, we have...

Posted by Astralis on 2020 m. spalio 7 d., trečiadienis

„Savanorių darbas yra įprasta ir normali praktika beveik visuose sporto klubuose Danijoje, tačiau pripažįstame, jog „Astralis“ funkcionuoja kiek kitokioje ekosistemoje nei net patys didžiausi Danijos sporto klubai. Įvertinsime situaciją, susijusią su turinio kūrimu, įskaitant ir dabartinių savanorių darbą bei jo sąlygas“, – pasidalijo „Astralis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius