-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„SD Invicta“ – pirmoji Lietuvos „CS:GO“ komanda istorijoje patekusi į „ESEA Advanced“ lygą

Vieno žinomiausių Lietuvos transliuotojų (angl. streamer), „Svarbeuse Dariti“, organizacijos komanda „SD Invicta“ yra pirmoji mūsų istorijoje užsitikrinusi kelialapį į geriausios tarptautinės „CS:GO“ lygos trečią divizioną pagal stiprumą.
"SD Invicta"
"SD Invicta" / "Svarbeuse Dariti" asmeninis archyvas

Tiems, kurie nėra susipažinę su „CS:GO“ stipriausios tarptautinės lygos formatu, greitas pristatymas. „ESEA“ lyga veikia jau nuo 2008 m. Joje renkasi žaisti geriausios komandos iš viso pasaulio. Lygos struktūra atspindi nacionalinių futbolo lygų formatus – ją sudaro penki divizionai: „Open“, „Intermediate“, „Main“, „Advanced“ bei „Challenger“. Komandos privalo pradėti savo kelią nuo „Open“ lygos ir kiekvieną sezoną kopti į viršų.

Tiek „Advanced“, tiek „Challenger“ divizijose renkasi žaisti profesionalios komandos (t.y. tos, kurių žaidėjai gauna reguliarias algas). Žinoma, pagrindinis organizacijų tikslas yra papulti į „ESL Pro League“, kurioje kiekvieną sezoną jos gali varžytis dėl milijono dolerių prizinio fondo. Į šią lygą papuolama iš „Challenger“ divizijos. „Main“ lygos prizinį fondą sudaro 10 tūkst. eurų, „Advanced“ – 20 tūkst, o „Challenger“ – 50 tūkst. eurų.

Gabriel.gagne | commons.wikimedia.org nuotr./eSportas
Gabriel.gagne | commons.wikimedia.org nuotr./eSportas

Tiesa, reikia pabrėžti, kad buvo porą Lietuvos komandų („1337huania“ bei „Chaos“), kurios yra patekusios į „Challengers“ lygą (tuomet ji vadinosi „MDL“). Visgi tai įvyko dar 2017 m., kuomet „ESEA“ lygos struktūra buvo kitokia, o papulti į aukštesnes divizijas buvo kur kas paprasčiau.

„SD Invicta“ nuo šių metų balandžio 19 d. varžėsi 41-ajame „ESEA Main“ lygos sezone. Jie turėjo istoriškai geriausią savo reguliarųjį sezoną – lietuviai jį užbaigė su 11 pergalių ir 3 pralaimėjimais bei finišavo 6-oje vietoje iš 148 komandų. Tai lėmė palankesnę poziciją atkrintamųjų varžybų etape.

Pirmame atkrintamųjų etape Lietuvos komanda susitiko su „Imperishable Clan“ penketuku ir po sudėtingos dvikovos sugebėjo jį palaužti rezultatu 2-1 (13-16 overpass, 16-10 inferno, 16-10 nuke). Kiekviename žemėlapyje sužibėdavo vis naujas žaidėjas – „Overpass“ puikų pasirodymą pademonstravo Vilius „tak“ Keserauskas surinkęs 31-18 rezultatą, „Inferno“ šalia Keserausko rezultatyviausi buvo Ąžuolas „AwwEzz“ Misevičius bei Linas „leen“ Ališauskas, o „Nuke“ geriausiai atrodė Tautvydas „tabi“ Biliūnas.

Antrame atkrintamųjų ture lietuviai susitiko su žinoma Slovakijos komanda „Cryptova“. Pirmajame žemėlapyje „Overpass“ „SD Invicta“ dramatiškai nusileido oponentams rezultatu 14-16. Vis dėlto, lietuviams pavyko atsitiesti savo pasirinkime „Nuke“ 16-11. „Inferno“ tapo lemtingas trečiasis žemėlapis. Lietuvos komanda jame įjungė kitą pavarą ir pervažiavo savo varžovus rezultatu 16-7. Šioje serijoje puikiai žaidė komandos strategas Albinas „tooi“ Šeputis. Visgi Ąžuolas „AwwEzz“ Misevičius sužaidė geriausias varžybas savo karjeroje, ypač „Inferno“, kuriame jis turėjo nepriekaištingą 26-12 rezultatą.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Epizodas iš „Amber Clutch“ finalo
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Epizodas iš „Amber Clutch“ finalo

Ši pergalė reiškė, kad lietuvius pirmą sykį išvysime „Advanced“ divizijone kitame sezone. Šį istorinį įvykį „Svarbeuse Dariti“ transliacijos dėka žiūrėjo gausybė žiūrovų (apie 1500 tūkst. vienu metu ir 14 tūkst. bendrai). „SD Invicta“ žengia į aštuntfinalius ir turi progą sumušti dar vieną rekordą lietuviškoje scenoje – tapti „ESEA Main“ čempionais. Kitą lietuvių kovą prieš prancūzus „Ambush“ galėsite stebėti jau birželio 30 d., „Svarbeuse Dariti“ „YouTube“ kanale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius