-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo narys M.Matijošaitis sieks suteikti politinę paramą Lietuvos esportui

Esporto rinka kasmet kuria milijardus eurų pajamų. Lietuviai esporto žaidėjai, treneriai, organizacijų darbuotojai garsina mūsų šalį visame pasaulyje. Lietuvoje kasmet vyksta vis daugiau esporto renginių. Europoje politinė parama esportui yra įprastas reiškinys. Kokia yra esporto politinė padėtis Lietuvoje?
Marius Matijošaitis
Marius Matijošaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Seimo Laisvės frakcijos narys Marius Matijošaitis pavasario sesijos metu siekia į sporto įstatymą įtraukti esporto apibrėžimą. Tai leistų Lietuvos žaidėjams, treneriams, organizacijoms ir renginių organizatoriams gauti valstybės finansavimą esporto reikmėms. Su M.Matijošaičiu pasikalbėjome apie Lietuvos esporto politinę padėtį, mūsų galimybes santykyje su kitomis Europos valstybėmis ir kokia yra šio projekto įgyvendinimo eiga.

– Kas Jums yra esportas?

– Esportas yra pakankamai nauja sporto rūšis. Lietuvoje politiniame lygmenyje šis reiškinys dar per mažai suprantamas. Mes turime esporto čempionų. Užsienyje ši rinka generuoja 1.5 mlrd. eurų. Kasmet ji auga po 17 proc. Galime įsivaizduoti, kokia ši rinka bus aktuali visame pasaulyje artimiausiu metu. Norime, kad Lietuva šioje situacijoje „nebūtų ant galinės sėdynės“ ir atsižvelgtų į realybę. Esportą planuojama įtraukti į Olimpinių žaidynių sąrašą. Esporto apibrėžimas yra įtraukiamas į Europos šalių įstatyminę bazę. Tai suteikia galimybę esporto žaidėjams būti pripažintais ir kurti federacijas, struktūras, puoselėjant šią sritį. Tai svarbu tiek dėl investicijų, tiek dėl paties reiškinio plėtros. Esporto žaidimai lavina kūrybinius, komunikacinius, analitinius įgūdžius.


Pilną interviu stebėkite čia:

VIDEO: Seimo narys M. Matijošaitis sieks suteikti politinę paramą Lietuvos esportui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius