Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Šokiruojantys vaizdai: kaip keičiasi nuo kompiuterinių žaidimų priklausomo asmens išvaizda?

Remiantis moksliniais straipsniais, sukurtas nuo kompiuterinių žaidimų priklausančio asmens ir jo išvaizdos pokyčių modelis, kuris atrodo itin kraupiai.
Nuo kompiuterinių žaidimų priklausomo asmens pokyčiai
Nuo kompiuterinių žaidimų priklausomo asmens pokyčiai / „Game Rant“ nuotr.

Michaelo vardu pavadintas modelis yra skirtas pademonstruoti, kaip per du dešimtmečius, nekoreguojant savo įpročių, gali pasikeisti nuo kompiuterinių žaidimų priklausomo asmens išvaizda ir sveikata.

Michaelo modelis sukonstruotas remiantis įvairiais moksliniais straipsniais, kuriuose yra fiksuojami nuo žaidimų priklausomo asmens fiziniai pokyčiai. Šią priklausomybę prie psichologinių sutrikimų priskiria ir Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

Vargšas Michaelas yra kuprotas, o dėl miego stygiaus ir per didelio laiko stebeilijant į ekraną jo akys yra pasruvusios krauju ir apgaubtos tamsiais apskritimais.

Nuo žaidimų priklausomas asmuo taip pat gali turėti blyškią odą ir B12 vitamino trūkumą, būti nutukęs ir kamuojamas nuolatinio sąnarių ir raumenų skausmo.

Dėl sutrikusios kraujotakos Michaelas serga venų varikoze ir turi ištinusias kulkšnis. Saulės šviesos trūkumas paspartina plikimą, o dėl netinkamos oro cirkuliacijos iš ausų styro plaukai.

Michaelo pečiai yra suapvalėję, o nuolatinis ausinių mūvėjimas privedė iki duobių kaukolėje. Negana to, sveikatos sutrikimų skrynioje taip pat yra ir odos problemos, pavyzdžiui, egzema.

Nuo kompiuterinių žaidimų priklausomo asmens pokyčiai
Nuo kompiuterinių žaidimų priklausomo asmens pokyčiai

Karantino metu kompiuteriniai žaidimai gali paįvairinti nuobodžią rutiną. Tam, kad žmonės galėtų mėgautis žaidimais, bet išlikti sveiki, gydytojai dalijasi keliais patarimais:

  • sportuokite. Reguliarus sportas ir raumenų tempimo pratimai ne tik neleis tukti, bet ir saugos sąnarius;
  • saugokite akis. Pasirūpinkite, kad žaidimų kambarys būtų gerai apšviestas, pertraukų tarp žaidimų metu akis nukreipkite nuo ekrano;
  • sveikai maitinkitės. Sveika gyvensena ir maistinių medžiagų gausa ne tik padės išvengti nereikalingų sveikatos sutrikimų, bet ir gali padėti pagerinti žaidimų rezultatus;
  • stenkitės neužmiršti apie taisyklingą laikyseną;
  • gerkite vandenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius