-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Startavo pasaulio CS2 čempionatas: aiškus pirmasis „jL“ varžovas antrajame etape

Prasidėjęs pirmasis „Counter-Strike 2“ Pasaulio čempionatas „PGL Major Copenhagen“ sugrąžino šio šaudyklės mėgėjus prie ekranų.
„PGL Major Copenhagen CS2“
„PGL Major Copenhagen CS2“ / Valve nuotr.

Puikiai kvalifikacijoje į šį prestižinį turnyrą sužaidęs Justinas „jL“ Lekavičius ir jo atstovaujama „Natus Vincere“ čempionate startuos nuo antrojo „elimination“ etapo.

Tuo tarpu pirmojoje turnyro stadijoje išvydome ne vieną kvapą gniaužiančią kovą serveryje.

HLTV nuotr./Justinas „jL“ Lekavičius
HLTV nuotr./Justinas „jL“ Lekavičius

Kovo 17 prasidėjusios pirmenybės startavo iškart net 14 mačų, o labiausiai įsimintas buvo tarp „ENCE“ ir „Imperial“ kolektyvų, kur buvo sužaistas pratęsimas galiausiai pergalę šventė braziliškasis „Imperial“ penketukas (22-19).

Ant prarajos ribos vaikščiojo kita, žymiai aukščiau vertinama Brazilijos komanda „FURIA“. Gabrielio „FalleN“ Toledo vedama ekipa pirmoje šio etapo stadijoje patyrė du skaudžius pralaimėjimus dar vienam jų tautiečių kolektyvui „Legacy“ su legendiniu Marcelo „coldzera“ Davidu priešaky, bei kinam „Lynn Vision“.

Galiausiai „FalleN“ ir kompanija išlipo sausi iš šios situacijos, mat susiėmė ir laimėjo visus tris sekančius ir lemiamus mačus prieš „KOI“, „ENCE“ ir „SAW“ penketukus. Skirtingai nei „FURIA“, labiau nepasisekė buvusiai „jL“ komandai „Apeks“. Norvegijos esporto organizacijos ekipa turnyro pradžioje nugalėjo rusus „AMKAL“, tačiau patirti trys pralaimėjimai brazilams „PaiN“, „Imperial“ ir „Legacy“ reiškė, jog „Apeks“ krenta iš tolimesnės Pasaulio čempionato kovos.

Dėl problemų su vizomis šiame turnyre negalėjo dalyvauti „9 Pandas“ kolektyvas, kuriuos pakeitė paskutiniojo CS:GO Pasaulio čempionato finale 2023-iais žaidę „GamerLegion“. Verta paminėti, jog praėjusį pavasarį šios komandos sudėtis buvo kiek kitokia „Blast.tv“ organizuotose planetos pirmenybėse. Visgi, tarptautinis kolektyvas nepasinaudojo jiems suteiktu ir taip pat iškrito iš kovos po pralaimėjimų „Imperial“, „Eternal Fire“ ir „SAW“.

Į sekantį etapą nepateko prieš tai minėti „GamerLegion“, "ENCE“, „Apeks“, „Legacy“, „Lynn Vision“, „AMKAL“, „KOI" ir „SAW“. Tuo tarpu savo kelionę tęsią „Cloud9“, „Heroic“, „ECSTATIC“, „PaiN“, „Eternal Fire“, „FURIA“, „Imperial“ ir „TheMongolz“.

Pastaroji ekipa iš Mongolijos ir bus „Natus Vincere“ pirmuoju varžovu „elimination“ etape. Lietuvis ir kompanija stos į kovą jau šiandien 14:00.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius