Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Stipriausios „League of Legends“ pasaulio lygos ir tituluočiausios jų komandos

Visai neseniai praūžus „League of Legends“ pasaulio čempionatui ir artėjant „Red Bull Solo Q“ finaliniam turnyrui, kviečiame susipažinti su penkiomis stipriausiomis šios esporto disciplinos lygomis ir tituluočiausiomis jų komandomis.
„SK Telecom T1“ komanda
„SK Telecom T1“ komanda / „Invenglobal“ nuotr.

LCS – „Team SoloMid“

LCS
LCS

„League of Legends Championship Series“ (LCS) yra aukščiausia Šiaurės Amerikos lyga, įkurta 2013 metais.

Pirmuosius du sezonus joje žaidė aštuonios komandos, tačiau 2015-aisiais jų skaičius išaugo iki dešimties. Tąmet „League of Legends“ kūrėjai „Riot Games“ pristatė ir čempionato taškus, kuriuos komandos rinko pavasario ir vasaros dalyse ir kurie nustatė komandas, pateksiančias į pasaulio čempionatą.

2018 lyga pertvarkyta franšizės pagrindu.Kiekviena nauja „League of Legends“ komanda už vietą joje turėjo susimokėti 13 milijonų dolerių. Senoms organizacijoms teko mažesnė finansinė našta – 10 mln. dolerių.

Tarp senų komandų buvo ir „Team SoloMid“ – tituluočiausia Šiaurės Amerikos „League of Legends“ organizacija.

Ši ekipa yra laimėjo pirmąjį ir pastarąjį turnyrus, o iš viso jos sąskaitoje LCS lygoje yra septyni pirmos vietos finišai.

Apskritai LCS lygoje prizines vietas „Team SoloMid“ užėmė net keturiolika kartų ir pagal šį rodiklį antroje vietoje esančią „Cloud9“ organizaciją lenkia trimis.

TSM organizacija susikūrė 2009 metais, tačiau į „League of Legends“ sceną žengė tik po dvejų metų. Šiiuo metu „Team SoloMid“ savo ekipas turi „LoL“, „Apex Legends“, „Valorant“, PUBG ir kitose žymiose esporto disciplinose.

LCK – T1

LCK
LCK

„League of Legends Champions Korea“ (LCK) yra stipriausia Pietų Korėjos lyga, kurioje rungtyniauja dešimt komandų. LCK administruoja „LoL“ kūrėjai „Riot Games“ bei Korėjos esporto asociacija KeSPA.

LCK, susikūrusi 2012 metais, yra laikoma stipriausia pasaulio „League of Legends“ lyga. Ir ne be pagrindo.

Nuo 2013-ųjų iki pat 2018-ųjų pasaulio čempionatuose dominavo būtent Pietų Korėjos komandos. Po to dvejus metus sekė Kinijos ekipų pergalės, tačiau neseniai praūžusiame 2020-ųjų čempionate į karaliaus sostą sugrįžo Korėjos klubas „Damwon Gaming“.

SKT T1 ekipos triumfas LCK lygoje
SKT T1 ekipos triumfas LCK lygoje

Tačiau istoriškai daugiausiai tiek LCK, tiek pasaulio čempionato titulų turi legendinė T1 (anksčiau – SKT T1) ekipa, nacionaliniame turnyre triumfavusi net devynis kartus bei trissyk užsikabinusi pasaulio čempionato nugalėtojos medalį.

Kaip ir LCS, 2020 metų LCK čempionatuose dalyvavo 10 komandų.

LPL – „Edward Gaming“

LPL
LPL

Po LCK, ko gero, stipriausia „LoL“ disciplinos lyga yra Kinijos „League of Legends Pro League“ (LPL), kurioje 2020-aisiais rungtyniavo net 17 komandų.

Pirmasis LPL čempionatas įvyko 2013-aisiais. Pavasario dalį tąkart laimėjo „Oh My God“ komanda, vasaros – „Positive Energy“ ekipa.

2015 metais LPL priėmė BO2 formatą, o komandos grupėse žaidė dviejų ratų sistema. Tačiau nuo 2019-ųjų LPL vyksta taip: visos komandos žaidžia vienoje grupėje po vieną mačą iki dviejų laimėtų raundų.

Tuomet aštuonios geriausios komandos rungiasi atkrintamosiose, o visi mačai vyksta iki trijų laimėtų raundų.

Kalbant apie tituluočiausias LPL komandas, čia užtikrintai pirmauja „Edward Gaming“ ekipa, lygą laimėjusi net penkis kartus ir dusyk finišavusi antroje vietoje.

Paskutinį kartą LPL čempione „Edward Gaming“ tapo 2017-aisiais, tačiau pastaruoju metu nacionaliniame fronte organizacija demonstruoja prastus rezultatus. 2020-ųjų pavasario dalyje ji užėmė 5-6 vietas, o vasarą liko 10 ir nepateko į atkrintamąsias.

LEC – „G2 Esports“

„Twitter“ nuotr./LEC
„Twitter“ nuotr./LEC

Savo ruožtu LEC yra stipriausia Europos „League of Legends“ lyga, kurios pirmasis čempionatas taip pat įvyko 2013 metais.

Iki pat 2019-ųjų lyga buvo vadinama „European League of Legends Championship Series“ (EU LCS), tačiau susikūrus franšizei ji pervadinta į LEC. Šio proceso eigoje LEC atsirinko 10 nuolatinių komandų-narių ir panaikino kvalifikacijos bei iškritimo sistemą.

Nors „Fnatic“ yra vienintelė organizacija, LEC rungtyniaujanti nuo pat 2013-ųjų, daugiausiai titulų Europos lygos titulų turi „G2 Esports“ – Ispanijos ekipa iš viso triumfavo aštuoniose dalyse.

„Twitter“ nuotr./„G2 Esports“ komanda pateko į pasaulio čempionato finalą
„Twitter“ nuotr./„G2 Esports“ komanda pateko į pasaulio čempionato finalą

Tiesa, „Fnatic“ yra vienintelė Europos komanda, laimėjusi pasaulio čempionatą. Visgi reikia paminėti, jog šis triumfas įvyko pirmajame turnyre 2011 metais, kuomet jo pagrindą sudarė tik Europos ir JAV komandos.

Su retomis išimtimis visos LEC kovos vyksta „Riot Games“ studijoje Berlyne. Prie nedidelio žiūrovų skaičiaus studijoje reguliariai prisijungia vidutiniškai 300 tūkst. žiūrovų internete, o LEC transliacijos vyksta keliomis kalbomis.

VCS – „GAM Esports“

VCS
VCS

„Vietnam Championship Series“ (VCS) yra stipriausia Vietnamo „League of Legends“ lyga, kurią administruoja kūrėjai „Riot Games“ bei „Garena“.

VCS susikūrė 2013 metais ir iki 2017-ųjų buvo antra pagal pajėgumą po „Garena Premier League“. Tačiau 2018-aisiais VCS atsiskyrė nuo GPL ir tapo atskira aukščiausio lygio lyga.

Šiame sezone tiek pavasario, tiek vasaros dalį laimėjo „Team Flash“, užnugaryje abu kartus palikusi „GAM Esports“ organizaciją.

Tačiau būtent pastaroji yra tituluočiausia VCS lygos komanda. Jos kolekcijoje – septyni titulai.

Vietnamo „League of Legends“ lygoje rungtyniauja aštuonios komandos. Beje, lygoje tebeegzistuoja kvalifikacijos ir iškritimo sistema.

„Red Bull Solo Q“

Red Bull Solo Q čempionatas
Red Bull Solo Q čempionatas

Red Bull Solo Q“ turnyro pirmoji kvalifikacija jau įvyko, tačiau dar galite registruotis į antrąją, kuri įvyks gruodžio 6 d. Turnyro formatas bus kiek kitoks, nei esame pratę žaisti. Čia kovoja 1 prieš 1, o laimėti galima keliais būdais – įveikus priešininką, nugriovus bokštą, ar nukovus 100 minion‘ų (pakalikų). Tai išties smagus ir greitas būdas, priverčiantis į žaidimą pažiūrėti iš visai kitos perspektyvos bei reikalaujantis kitokios strategijos, įgūdžių. Į „Red Bull Solo Q“ registruotis galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius