Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Susipažinkite: 7 geriausi „League of Legends“ žaidėjai iš Lietuvos

Lietuvos „League of Legends“ esporto scena turi aibę talentingų žaidėjų, rungtyniaujančių arba rungtyniavusių ir žymiose užsienio komandose. Artėjant „Red Bull Solo Q“ turnyrui, pažvelkime į septynis talentingiausius žaidėjus iš Lietuvos.
„Toaster“
„Toaster“

Saulius „Saulius“ Lukošius

Saulius Lukošius
Saulius Lukošius

Saulius „Saulius“ Lukošius yra vienas geriausių aktyvių „League of Legends“ žaidėjų Lietuvoje, pastaruoju metu atstovaujantis lietuvių organizacijai „Iron Wolves“.

Daugiausiai titulų savo karjeroje „Saulius“ iškovojo būtent su pastarąja ekipa, tačiau taip pat yra rungtyniavęs garsioje Ispanijos komandoje „Origen“ bei Italijoje, kurios nacionaliniame turnyre 2019 vasarą užėmė antrą vietą.

Iš viso lietuvio sąskaitoje yra 12 laimėtų turnyrų.

„Esports Earnings“ teikiamais duomenimis, S.Lukošius per savo karjerą turnyruose iš viso iškovojo 7,5 tūkst. JAV dolerių.

Daugiau apie žaidėją galite rasti „Esporto namų“ geriausiųjų sąraše.

Vytautas „Extinkt“ Mėlinauskas

„Extinkt“
„Extinkt“

Vytautas „Extinkt“ Mėlinauskas neretai tituluojamas geriausiu „League of Legends“ lietuviu istorijoje.

Skirtingai nei „Saulius“, „Extinkt“ jau yra baigęs karjerą. Paskutinį savo oficialų mačą V.Mėlinauskas sužaidė 2016-aisiais.

Per savo karjerą „Extinkt“ turnyruose iškovojo daugiau nei 15 tūkst. dolerių ir pagal šį rodiklį tarp lietuvių užima antrą vietą.

V.Mėlinauskas yra rungtyniavęs keliose garsiose užsienio organizacijose, tarp kurių, žinoma, yra ir žymioji švedų ekipa „Ninjas in Pyjamas“. 27-erių lietuvis taip pat žaidė „Team Mistral“, „Absolute Legends“, o su „Heimerdinger’s Colossi“ yra laimėjęs penkis turnyrus.

Lukas „Warden“ Lenikas

„Warden“
„Warden“

Lukas „Warden“ Lenikas yra dar vienas žymus „League of Legends“ žaidėjas iš Lietuvos, žaidęs garsiose ir šalies, ir užsienio ekipose.

Šiuo metu „Warden“ yra laisvasis agentas. Paskutinį kartą – šį spalį – jis vienam turnyrui buvo prisijungęs prie Ispanijos komandos „UCAM Esports Club“, tačiau po nesėkmingo pasirodymo „Iberian Cup 2020“ netrukus iš jos pasitraukė.

Nepaisant to, L.Leniko sugebėjimais neleidžia abejoti ir ilgas atstovautų garsių komandų sąrašas, kuriame yra ir „Unicorns of Love: Sexy Edition“, „Vega Squadron“ ir kt.

Kalbėdamas su 15min „Warden“ teigė, jog didžiausiu savo pasiekimu laiko su PRIDE laimėtą „Polish Open 2019“ turnyrą. Tai, beje, iki šiol yra paskutinis laimėtas lietuvio turnyras.

Iš viso savo kolekcijoje L.Lenikas turi lygiai 10 trofėjų, o turnyruose yra uždirbęs kiek daugiau nei 5 tūkst. dolerių.

Edgaras „Eckas“ Strazdauskas

Edgaras „Eckas“ Strazdauskas
Edgaras „Eckas“ Strazdauskas

„Jungler“ rolėje žaidžiantis Edgaras „Eckas“ Strazdauskas spalį prisijungė prie viename pagrindinių Ispanijos čempionatų rungtyniaujančios „Vodafone Giants“ ekipos ir su ja iškart tapo „Iberian Cup 2020“ čempionu.

Nors „Eckui“ neseniai sukako 19 metų, jis jau yra žaidęs keliose garsiose Europos „League of Legends“ komandose, įskaitant jau minėtą „Vodafone Giants“ ar italų „Uoutplayed“, su kuria aštuonis kartus užėmė prizines vietas.

Beje, Kauno „Žalgiriui“ sukūrus savo esporto komandą, E.Strazdauskas buvo tarp pirmųjų, pakviestų prisijungti.

„Eckas“ per savo karjerą kol kas yra iškovojęs 6 titulus ir turnyruose uždirbęs beveik 3 tūkst. dolerių.

Rolandas „Optimas“ Vincalovičius

„Optimas“
„Optimas“

Rolandas „Optimas“ Vincalovičius yra vienas tituluočiausių Lietuvos žaidėjų, laimėjęs Baltijos, Italijos ir Čekijos čempionatus.

„Optimas“ yra žaidęs tokiose komandose kaip „CP Sparks“, „Howling Esports“ ir „Vega Squadron“. Su pastarąją 22-ejų lietuvis šiemet turėjo rimtų nemalonumų, kuomet komandos draugus apkaltino rezultatų klastojimu. Po šio incidento R.Vincalovičiui „Riot Games“ skyrė dviejų mėnesių diskvalifikaciją.

Daugiau apie šį incidentą galite rasti paspaudę šią nuorodą.

Per savo karjerą „Optimas“ laimėjo devynis titulus, o turnyruose uždirbo beveik 6 tūkst. dolerių.

Šiuo metu lietuvis yra laisvas agentas.

Linas „Lyncas“ Nauncikas

Linas „Lyncas“ Nauncikas yra jauniausias lietuvis šiame sąraše. Prieš metus karjerą pradėjusiam „Lyncui“ šiuo metu yra 16 metų.

Nepaisant jauno amžiaus, L.Nauncikas jau yra atstovavęs Austrijos, Italijos, Vokietijos ir Didžiosios Britanijos komandoms. Pastaroji jo ekipa buvo JK besibazuojanti „Resolve“, su kuria praleido šešis mėnesius ir išsiskyrė lapkritį.

„Lyncas“ kol kas yra laimėjęs du turnyrus – Vokietijos „Prime League“ pavasario ir „UK Esports League“ vasaros dalis, tačiau žinant „Jungler“ rolėje žaidžiančio lietuvio talentą, ateityje iš jo galima tikėtis ir dar didesnių pasiekimų.

Augustas „Toaster“ Ruplys

„Toaster“
„Toaster“

Skirtingai nei kiti šio sąrašo lietuviai, „Toaster“ gyvena Jungtinėje Karalystėje, tad visą savo karjerą žaidė užsienio komandose.

Per ją A.Ruplys iškovojo net 16 titulų ir turnyruose susižėrė daugiau nei 28 tūkst. dolerių, o JK „League of Legends“ veteranas „Tundra“ jį yra pavadinęs „geriausiu ADC pozicijos žaidėju Jungtinėje Karalystėje“.

„Toaster“ karjera prasidėjo dar 2014 metais. Per septynerius metus profesionalų scenoje lietuvių kilmės britas atstovavo tokioms komandoms kaip „Origen“ ar „Team Vitality“ B komandai.

Paskutinį kartą A.Ruplys rungtyniavo „Izi Dream“ gretose, iš kurių pasitraukė lapkritį ir šiuo metu yra laisvasis agentas.

„Red Bull Solo Q“

Red Bull Solo Q“ turnyro pirmoji kvalifikacija jau įvyko, tačiau dar galite registruotis į antrąją, kuri įvyks gruodžio 6 d. Turnyro formatas bus kiek kitoks, nei esame pratę žaisti. Čia kovoja 1 prieš 1, o laimėti galima keliais būdais – įveikus priešininką, nugriovus bokštą, ar nukovus 100 minion‘ų (pakalikų). Tai išties smagus ir greitas būdas, priverčiantis į žaidimą pažiūrėti iš visai kitos perspektyvos bei reikalaujantis kitokios strategijos, įgūdžių. Į „Red Bull Solo Q“ registruotis galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius