-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Susirėmimai su Kinija kirto ir žaidimams: Indija uždraudė PUBG

Dėl konflikto su Kinija Indija uždraudė žymųjį „Tencent“ „Battle Royale“ žaidimą „PlayerUnknown’s Battlegrounds“.
PUBG Mobile
PUBG Mobile

Be PUBG žaidimo, Indija uždraudė dar 117 Kinijos mobiliųjų aplikacijų.

PUBG buvo vienas iš veiksnių, lėmusių spartų žaidimų industrijos augimą Indijoje, tad toks staigus valdžios sprendimas neramina profesionalius šio žaidimo žaidėjus.

„Ši žinia šokiravo. Viskas įvyko taip staiga, jog kol kas dar nežinau, kaip į tai reaguoju“, – kalbėjo profesionalus PUBG žaidėjas iš Indijos Mehul Dey.

Tuo tarpu „The Terrifying Nightmares“ komandai priklausantis Sakriya Puri mato tik vieną išeitį iš šios padėties – pradėti žaisti kitą žaidimą.

Pasirašę sutartis su esporto kompanijom, profesionalūs PUBG žaidėjai Indijoje uždirba nuo 5 iki 45 tūkst. rupijų per mėnesį. Didžiąją dalį pajamų žaidėjai gauna iš tokių turnyrų kaip „PUBG Mobile Championship Open“ (PMCO) ar „PUBG Mobile Star Challenge“ (PMSC), kurių priziniai fondai siekia ir 2 milijonus dolerių.

„Žmonėms buvo sunku patikėti, jog žaidimai ir esportas gali būti pasirenkamas kaip profesija, tačiau tai, kokiu mastu šalyje yra žaidžiamas PUBG, atvėrė akis daugeliui“, – teigė S.Puri.

Patys PUBG kol kas nekalba apie žaidimo ir jo turnyrų ateitį Indijoje, tačiau kol kas ji atrodo labai blausiai. Jeigu valdžia užblokuos PUBG Indijos IP adresuose, kaip tą padarė su kitomis mobiliosiomis aplikacijomis, rengti turnyrus bus neįmanoma.

Net jeigu žaidėjai nuspręs naudoti VPN, tai kels interneto trikdžius ir kiti žaidėjai prieš Indijos atstovus turės didelį pranašumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius