Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Svylantys padai: dėl perkamų daiktų dėžių linčiuojama EA vėl turės stoti prieš teismą

Žymiosios JAV žaidimų kompanijos „Electronic Arts“ (EA) laukia dar vienas bylinėjimasis teismuose dėl už realius pinigus perkamų dėžių žaidimuose, kas, į teismą juos padavusių Kanados teisinininkų teigimu, yra nelegali lažybų forma.
„Electronic Arts“ logotipas.
„Electronic Arts“ logotipas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Perkamos daiktų dėžės su EA žaidimais asocijuojasi jau kurį laiką, tad nenuostabu, jog kompanija pastaraisiais metais dėl to tampa reguliaria viešnia teismuose.

Šių metų pradžioje kompaniją į teismą padavė amerikietis Kevinas Ramirezas, teigęs, jog FIFA žaidimo „Ultimate Team“ režime egzistuojančios daiktų dėžės pažeidžia Kalifornijos lažybų įstatymus.

Dabar EA laukia dar vienas kova teisme – šįkart Kanadoje. „The Patch Notes“ praneša, jog „Electronic Arts“ bylą šįkart iškėlė du kanadiečiai.

Skelbiama, jog du asmenys iš Kanados ieškinį iškėlė rugsėjo 30, o juos atstovaujantys teisininkai Markas Sutherlandas ir Shawnas Moore’as tikina, kad EA vykdo „nelegalią lažybų veiklą“, kuri pažeidžia baudžiamąjį kodeksą ir kelis kitus statutus.

„FIFA Ultimate Team“
„FIFA Ultimate Team“

Anot teisininkų, kadangi kompanija nepraneša apie rizikas perkant daiktų dėžes, ji taip pat pažeidžia įvairius įstatymus ir vartotojų teises.

„Electronic Arts“ dėl savo „Ultimate Team“ režimo sulaukia aštrios kritikos iš esporto bendruomenės. Žaidėjus labiausiai pykdo tai, jog neperkant daiktų dėžių neįmanoma greitai progresuoti ir mesti iššūkį kitiems pinigus išleidusiems žaidėjams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius