-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinis olimpinis komitetas įsteigė tarptautinę esporto komisiją

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK), olimpinių žaidynių organizatorius, paskelbė apie naujos oficialios komisijos sukūrimą, skirtą esportui.
Olimpiniai žiedai Paryžiuje
Olimpiniai žiedai Paryžiuje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

TOK esporto komisija bus įpareigota toliau populiarinti TOK esporto pastangas ir į ją bus įtraukti žymūs žmonės iš esporto ir sporto sričių, tokie kaip, „G2 Esports“ generalinis direktorius Albanas Dechelotte'as. Naujoji esporto komisija buvo paskelbta kaip reguliaraus 2023 m. TOK komisijų atnaujinimo dalis, todėl tai yra svarbus sprendimas TOK organizuojamų esporto renginių ateičiai.

TOK komisijos skiriasi dydžiu ir kompetencijos sritimis ir yra TOK prezidento, TOK sesijos ar TOK vykdomosios tarybos patariamieji organai. Įprastai komisijos daugiausia dėmesio skiria tam tikrai temai ar būsimiem renginiam.

Naujajai Esporto komisijai vadovaus Davidas Lappartientas, Tarptautinės dviratininkų sąjungos (TDS) prezidentas. Jis taip pat vadovavo Olimpinės esporto savaitės renginiui, kuris birželio mėn. vyko Singapūre.

Prie Tarptautinės esporto komisijos taip pat prisijungs olimpinių medalių laimėtojos BMX lenktynininkės Sarah Walker ir Mikaela Cojuangco Jaworski, Saudo Arabijos olimpinio ir parolimpinio komiteto generalinis direktorius ir sekretorius Abdulazizas Baeshenas.

VIDEO: Ar Esportas Bus Sėkmingas Lietuvoje?

Komisijos narių gretas taip pat sudarys „Ubisoft“ vyresnysis pasaulinių konkurencingų žaidimų direktorius Zeynep Gencaga, „Konami“ pasaulinio verslo plėtros vadovas Shinji Namekawa, „TikTok“ žaidimų ir esporto vadovas Harishas Sarma bei esporto ir sporto psichologė Mia Stellberg.

TOK prezidentas Thomas Bachas teigė: „TOK tiki, kad virtualus sportas gali papildyti ir sustiprinti tradicines olimpines sporto šakas ir suteikti naujų galimybių sportininkams ir sirgaliams dalyvauti olimpiniame judėjime.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius