Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Trečioji „The Last Of Us“ dalis jau yra kūrėjų planuose, tačiau garantijų, kad ji išvys dienos šviesą, nėra

Daugeliui „PlayStation“ savininkų „Naughty Dog“ studijos tikrai pristatinėti nereikia, nes jų darbai paprasčiausiai kalba patys už save. „Uncharted“, „The Last of Us“ ar prieš beveik dvidešimt metų pasirodęs „Jack and Daxter“ nuolatos stūmė „Sony“ konsoles iki maksimumo ir taip įtvirtino jas kaip pagrindinį pasirinkimą renkantis žaidimų konsolę. Labiausiai ši studija sublizgėjo ketvirtojoje kartoje, kai pristatė ne vieną, o net tris „AAA“ lygio vaizdo žaidimus. Paskutinis jų bandymas, „The Last of Us Part 2“, buvo priimtas dvejopai. Kritikai jį tiesiog dievino, o daugelis žaidėjų dėl kūrėjų priimtų rizikingų sprendimų tiesiog pasmerkė nesėkmei. Tačiau, nepaisant to, panašu, kad „Naughty Dog“ vis dėlto yra nusitaikę į jo tęsinį.
„The Last of Us Part 3“
„The Last of Us Part 3“

Po naujausio „PlayStation“ konsolės žaidimų pristatymo arba „State of Play“ renginio buvo pranešta, kad „Sony“ skirs beveik 200 milijonų JAV dolerių savo dukterinėms studijoms. Tai leidžia pradėti spekuliuoti, ką „Naughty Dog“ nuveiks per ateinantį dešimtmetį.

Viename iš interviu su „IGN“ tinklaraščiu, „Naughty Dog“ studijos vadovas prakalbo apie galimą trečiąją „The Last of Us“ dalį, kuri iš pirmo žvilgsnio kaip ir būtų akivaizdus pasirinkimas, po to kai antroji dalis buvo pripažinta geriausiu praėjusių metų vaizdo žaidimu. Tiksliau, pats Druckman ir viena iš šio žaidimo rašytojų H. Gross prasitarė, kad dabar jau planuoja naujus Ellie nuotykius, tačiau tokio projekto pradžia yra milžiniškas sprendimas, kuris negali būti patvirtintas iš karto.

Dabar jau yra žinoma, kad ši studija šiuo metu dirba su „The Last of Us“ internetiniu režimu, pirmosios dalies „remastered“ versija bei galimu „Uncharted 5“, tačiau pastarojo jie dar nėra nei patvirtinę, nei paneigę. Pats N. Druckman teigia, kad „The Last of Us Part 2“ buvo septynerių metų pareikalavęs projektas, o trečioji dalis greičiausiai iš viso net nepasirodytų per šią konsolių kartą. Žaidėjų norai ir poreikiai nuolatos auga, o dabar tikrai nėra kažkokie gudus 2002-ieji ir naujo projekto neiškepsi per pusę metų kaip kokio „Grand Theft Auto: Vice City“. Tai reiškia, kad yra kalbama apie žaidimą, kuris greičiausiai pasirodys jau „PlayStation 6“ konsolėje, o dabar ji tikrai nėra pats didžiausias „Sony“ prioritetas.

„The Last of Us Part 2“
„The Last of Us Part 2“

Taip pat reikia atsižvelgti į tai, kad „The Last of Us Part 2“ sulaukė fanų pykčio dėl vieno veikėjo pašalinimo bei dvigubo istorijos pasakojimo iš Ellie ir Abby perspektyvų. Nepaisant to, žaidimas buvo ne tik pripažintas geriausiu 2020-aisiais, bet taip pat susižėrė daugiau kitų apdovanojimų ir tapo labiausiai apdovanotu per visą vaizdo žaidimų industrijos gyvavimo istoriją. Savaime suprantama, kad kartelė trečiajai daliai yra užkelta labai aukštai, tačiau akivaizdu, kad su „Naughty Dog“ būsimais projektais kitaip ir nebūna.

Šis žaidimas greičiausiai bus didžiausias per visą studijos istoriją ir jeigu jis kada nors pasirodys, tai jo palaukti reikės dar ne vienerius metus, o gali būti, kad jis taps per dideliu galvos skausmu kūrėjams ir jie iš viso nuspręs jo net nekurti. Kol naujoji dalis yra tik planuojama ir toli gražu prie finišo tiesiosios, visi fanai, kurie su nekantrumu laukia naujo žaidimo, turės pasitenkinti „HBO“ kuriamu „The Last of Us“ mini serialu, kuriame pagrindinių herojų vaidmenis atliks P. Pascal („Narcos“, „Game of Thrones“, „The Mandalorian“) ir B. Ramsey („Game of Thrones).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius