-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos kariuomenė naudoja žaidimams skirtą konsolę ginklų kontroliavimui

Kompiuterinių žaidimų įmonė „Valve“ neseniai išleido savo konsolę „Steam Deck“. Ukrainos kariai rado kūrybingą būdą pasinaudoti konsole.
Ukrainos kariuomenė naudoja žaidimams skirtą konsolę ginklų kontroliavimui
Ukrainos kariuomenė naudoja žaidimams skirtą konsolę ginklų kontroliavimui / "TRO Media" nuotr.

„Steam Deck“ yra galinga nešiojama konsolė, kuri gali būti naudojama ne tik žaidimams, bet ir kitoms funkcijoms. Balandžio viduryje internete pasklido nuotraukos, kuriose buvo matoma, kaip Ukrainos kariai naudoja šią konsolę šalia ginklų. Tik nebuvo aišku, kaip konkrečiai jie išnaudoja „Steam Deck“ savo tikslams. Neseniai pasirodė vaizdo įrašas, kuriame paaiškėjo, kad Ukrainos kariuomenė naudoja šią konsolę kontroliuoti įtvirtintą kulkosvaidį nuotoliu. Čia galite rasti vaizdo įrašą, kuriame pamatysite, kaip yra naudojama konsolė ginklų kontroliavimui.

Nors nuotoliu kontroliuojamo kulkosvaidžio paskirtis yra akivaizdi, kodėl visgi buvo pasirinkta „Steam Deck“ žaidimų konsolė kaip to įgyvendinimo įrankis? „Bellingcat“ mokslininko Arico Tolerio nuomone, „Steam Deck“ yra puikus prietaisas tokiai sričiai, nes jis turi gerą operacinę sistemą ir patogią valdymo sistemą.

„Steam Deck“ naudojimas šiuo atveju turi praktinių pranašumų. Iš pirmos pažiūros, mokėti 399 USD už šią konsolę atrodo gan daug, tačiau nuotolinių ginklų valdymo sistemos gali būti itin brangios ir joms taikoma kur kas griežtesnė eksporto kontrolė, apsunkinanti tokių prietaisų įsigijimo procesą.

Su „Steam Deck“ ukrainiečiai kontroliuoja „Shablya“ bokštelį. Prieš porą metų juos sukūrė Ukrainos įmonė „Global Dynamics“. Šis prietaisas aprūpintas terminiu vaizdu ir nuotolio ieškikliu bei ant jo galima pritaisyti daugybę skirtingų ginklų, įskaitant kulkosvaidžius ir granatsvaidžius.

"TRO Media" nuotr./Ukrainos kariuomenė naudoja žaidimams skirtą konsolę ginklų kontroliavimui
"TRO Media" nuotr./Ukrainos kariuomenė naudoja žaidimams skirtą konsolę ginklų kontroliavimui

2015 m. vyko kampanija, kurios metu per Ukrainos karinio ir civilinio sutelktinio finansavimo svetainę „People's Project“ pavyko surinkti 445 tūkst. USD, kurie buvo skirti finansuoti ir prižiūrėti 10 Ukrainos kariuomenės „Shablya“ prietaisus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius