Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Valheim“ populiarumo sprogimas – kodėl tiek daug žmonių nori tapti vikingais?

Naujasis „Valheim“ neseniai Steam parduotuvėje pasiekė 3 milijonus pardavimų, o vienu metu šį žaidimą žaidė net pusė milijono žaidėjų. Greitai užkariavęs išlikimo žaidimų kategoriją išstūmė net „Twitch“ transliuotojų pamėgtą „Rust“.
„Valheim“
„Valheim“ / Steam nuotr.

Kodėl ganėtinai paprastai atrodantis žaidimas sulaukė tokio didelio pasisekimo?

Prieinamumas

„Valheim“ yra prieinamas daugeliui žaidėjų. Šis, 17 eurų kainuojantis žaidimas, užima vos 1GB vietos diske. Be abejo, jame neišvysime įspūdingų grafikų. Tai gali kai kuriuos žaidėjus greitai atbaidyti. Visgi žaidimas prieinamas, nes nereikia galingo kompiuterio, o dizaino sprendimai kompensuoja prastesnę grafiką.

15min nuotr./Valheim žaidimas
15min nuotr./Valheim žaidimas

Struktūra

Kadangi žaidimas yra atviro pasaulio tipo, žaidėjai iš esmės gali keliauti kur tik panorėję. „Valheim“ šiuo atveju išsiskiria iš kitų tokio tipo žaidimų tuo, kad norėdami tobulėti, žaidėjai turi sekti istoriją. Įvairūs bosai atrakina galimybes tobulėjimui ir suteikia medžiagas, reikalingas judėjimui į priekį.

15min nuotr./Valheim žaidimas
15min nuotr./Valheim žaidimas

Bendradarbiavimas

Žaidime į vieną pasaulį gali prisijungti iki 10 žaidėjų, kurie kartu gali siekti vieno tikslo. Skirtingai nė „Minecraft“ ar „Rust“ žaidimuose, čia bendradarbiavimo reikia daugiau, nes „Valheim“ paprastai apdovanoja komandiškai žaidžiančius žaidėjus.

Taigi, nors „Valheim“ dar nėra užbaigtas, jo populiarumas rodo, kad žaidimas žmonėms patinka iš pagrindų. Galima tikėtis, kad maža kūrėjų komanda sugebės prisitaikyti prie padidėjusio žaidimo populiarumo ir bus galima laukti susidomėjimą išlaikančių patobulinimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius