-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Valorant Masters“ turnyre pasaulio čempionais tapo „FunPlus Pheonix“

Liepos 24 d. Kopenhagoje baigėsi dviejų savaičių turnyras, kuriame geriausios „Valorant“ komandos iš viso pasaulio varžėsi dėl 650 tūkst. JAV dolerių prizinio fondo.
FunPlus Pheonix
FunPlus Pheonix / "SportsLite" nuotr.

Šiame turnyre dalyvavo 12 komandų – po 3 iš Europos ir Pietų Amerikos, po 2 iš Šiaurės Amerikos bei Azijos regionų bei po vieną iš Korėjos ir Japonijos. Komandos varžėsi dvigubos eliminacijos formatu. Tai reiškia, kad suporuotos komandos turėjo galimybę pralošti vienas varžybas, bet vis tiek patekti į finalą.

„FunPlus Pheonix“ sugebėjo tapti turnyro čempionais būtent šiuo sudėtingiausiu keliu – jau pačiose pirmose renginio varžybose jie nusileido vieniems iš favoritų „Fnatic“ rezultatu 0-2. Patekę į apatinę turnyrinės lentelės dalį pirmame raunde jie įveikė „Guild eSports“ 2-1. Antrame raunde jie susitiko su korėjiečiais „DRX“. Daug vargti su jais „FPX“ nereikėjo – juos pavyko įveikti 2-0. Visgi trečiame apatinės turnyrinės lentelės dalies raunde jų laukė revanšinė dvikova prieš „Fnatic“. Nors pirmajame žemėlapyje „Split“ jie po pratęsimo nusileido „fanatikam“ 13-15, visgi sugebėjo atsitiesti kituose dviejuose žemėlapiuose ir juos sutriuškindami žengė į kovą dėl patekimo į finalą. Apatinės turnyrinės lentelės dalies finaluose „FPX“ susitiko su amerikiečiais „OpTic Gaming“. Serijoje iki trijų žemėlapių pergalių jiems pavyko laimėti 3-1.

Turnyro finaluose jų laukė Indonezijos komanda „Paper Rex“. Jų kelias buvo lengvesnis – jie laimėjo visas tris pirmąsias varžybas prieš „Guild“, „Fnatic“ bei „OpTic“ pralošdami vos vieną žemėlapį. Galima teigti, kad jie buvo laikomi finalų favoritais.

"vlr.gg" nuotr./Valorant Masters turnyrinė lentelė
"vlr.gg" nuotr./Valorant Masters turnyrinė lentelė

Vis dėlto finalų serija pareikalavo visų įmanomų žemėlapių. Pačios varžybos buvo itin banguotos. Pirmajame žemėlapyje „Bind“ „FPX“ sutriuškino oponentus 13-3. Visgi antrajame „Icebox“ „Paper Rex“ atsitiesė laimėdami 13-7 ir išlygindami seriją. Toliau vyko kurioziška situacija – trečiąjį žemėlapį „Fracture“ „FPX“ laimėjo tokiu pačiu rezultatu, o identiškai ketvirtąjį „Haven“ laimėjo „Paper Rex“.

Viskas buvo išspręsta lemtingame penktame žemėlapyje „Breeze“. Nors pirmąją pusę „FPX“ laimėjo 7-5, „Paper Rex“ antrajame kėlinyje laimėjo pirmus 4 raundus iš eilės. Vis dėlto europiečiai susitvardė ir sugebėjo išlošti likusius 6 raundus iš eilės taip užsitikrindami savo pirmąjį tarptautinį titulą bei 200 tūkst. JAV dolerių prizinį fondą.

Valorant Masters
Valorant Masters

Naudingiausias čempionų žaidėjas buvo „FPX“ narys, iniciatorius Andrey „Shao“ Kiprsky, surinkęs 247 ACS reitingą. Šią komandą taip pat atstovauja ir latvis Ardis „ardiis“ Svarenieks. Tai reiškia, kad dar vienas Baltijos regiono esportininkas gali save vadinti pasaulio čempionu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius