-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienos žymiausių pasaulio tinklalaidžių autorius: „Kompiuteriniai žaidimai yra labai rimta problema“

JAV įžymybė ir vienos populiariausių pasaulio tinklalaidžių autorius Joe Roganas naujausioje laidoje rėžė, kad kompiuteriniai žaidimai yra didelė šiuolaikinės visuomenės problema.
Joe Roganas
Joe Roganas

Kompiuterinių žaidimų tema J.Rogano tinklalaidėse iškyla pakankamai dažnai, ir nors pats neslepia, kad mėgsta juos žaisti, amerikietis pabrėžia, kad tai nėra pats geriausias hobis.

„Kompiuteriniai žaidimai yra labai rimta problema, – naujausioje tinklalaidėje su fitneso guru ir verslininku Joe De Sena pareiškė J.Roganas. – Jie yra problema todėl, kad yra beprotiškai smagūs. Žaisdamas juos gerai praleisi laiką, tačiau jie tavęs niekur nenuves.“

Netrukus J.Roganas kompiuterinius žaidimus palygino su džiudžitsu. Pasak jo, po trejų metų kovos menų treniruočių žmogus gali tapti profesionaliu kovotoju, dalyvauti turnyruose arba galvoti apie savo mokyklos atidarymą. Tuo tarpu „žaisdamas kompiuterinius žaidimus, po trejų metų tu būsi tas pats vaikas, tuščiai švaistantis laiką.“

Nors amerikietis pripažino, kad kai kurie iš žaidimų sugeba nemenkai pasipelnyti, J.Rogano nuomone, normalios karjeros iš to nepasidarysi, o praprasti gali tikrai daug.

„Kai kurie vaikai iš to uždirba krūvas pinigų, tačiau jie turi nuolat prisitaikyti prie naujovių, gerai žaisti kelis žaidimus, nes nėra jokių garantijų, jog tas žaidimas, kuriame tau sekasi, bus populiarus po penkerių metų.“

Tiesa, ši J.Rogano nuomonė akimirksniu sulaukė ir kritikos. Žaidimų transliuotojas Benjaminas „DrLupo“ Lupo „Twitter“ paskyroje rašė, kad „šios tinklalaidės klausymas yra toks pats laiko švaistymas, jeigu visą dieną tik tą ir darysi bei lauksi naujos laidos“.

Tuo tarpu turbūt žymiausias transliuotojas Tyleris „Ninja“ Blevinsas teigė, kad karjerą kompiuterinių žaidimų rinkoje galima pasidaryti ne tik tampant profesionalu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius