Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vis dar veikiantis „Commodore 65“ kompiuteris parduodamas už tūkstančius dolerių

Už senąjį „Commodore 65“ aukcione galite statyti dar kelias dienas.
Commodore 65
Commodore 65

Jei kartais turite apie 30 000 dolerių ir norite juos investuoti - užsukite į „eBay“, kur rasite vis dar veikiantį „Commodore 65“ kompiuterio prototipą. Šiuo metu kaina „sukasi“ apie 28 000 dolerių, tačiau tikėtina, kad tikrai perkops mano minėtus 30 0000 dolerių (bent jau taip prognozuojama).

Šis „Commodore 65“ yra personalinis kompiuteris, aštuoniasdešimtųjų pabaigoje sukurtas „Commodore Electronics“ kompanijos. 1991 metais 65 modelis turėjo pakeisti senąjį 64 leidimą, tačiau galiausiai kompanija bankrutavo, o projektas paprasčiausiai buvo nutrauktas. Pačio „Commodore 65“ atsiradimą paskatino tai, kad kitos dvi su „Commodore Electronics“ konkuruojančios kompanijos - „Apple“ ir „Nintendo Entertainment System“ atėmė didžiulę rinkos dalį, tad „Commodore 65“ buvo reakcija į kitus produktus. Įrenginio procesorius buvo triskart galingesnis nei 6 modelio ir siūlė 3.54 MHz, 128KB RAM (operatyvioji atmintis galėjo būti išplėsta net iki 1MB), o grafinį plokštė palaikė 256 spalvas ir galėjo vaizdus rodyti net 1280 x 400 rezoliucija. Iki kompanijos žlugimo rinką pasiekė nuo 500 iki 2000 tūkstančių „Commodore 65“, kas pateisina tokią aukštą kainą aukcione.

Kai šis kompiuteris pasirodė parduotuvių lentynose, jis kainavo nuo 300 iki 500 dolerių priklausomai nuo komplektacijos. Šis konkretus parduodamas modelis yra vienas iš prototipinių, pažymėtas 27 numeriu ir turi tuomet kartu su juo pardavinėtą monitorių. Nors dabar mums tokia seniena atrodo juokingai, tačiau tuo metu tai buvo vienas galingiausių kompiuterių, kuriuos galėjo nusipirkti namų vartotojai.

Jei vis dėl to nenorite investuoti į senienas, užsukite į mūsų partnerio „Topo centras“ elektroninę parduotuvę, kur rasite daugybę naujausių kompiuterių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius