Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vos po 8 mėnesių nuo paleidimo atšauktas „Apex Legends Mobile“

Mobiliųjų žaidimų rinka auga kosminiu greičiu, tačiau ne visiems žaidimams pavyksta pritraukti žaidėjų dėmesį. „Apex Legends Mobile“ nebeveiks tik po 8 mėnesių gyvavimo, o „Battlefield Mobile“ atšauktas dar net neišleistas.
„Apex Legends Mobile“
„Apex Legends Mobile“ / „Electronic Arts“ nuotr.

Dar vakar „EA Games“ paskelbė, kad nuo gegužės 1 dienos „battle royale“ šaudyklė „Apex Legends Mobile“ nebeveiks, kas yra nemažai staigmena, turint omenyje, kad mobiliųjų žaidimų rinka tik auga. Nuo gegužės 1 nebeveiks žaidime integruota parduotuvė, programėlės taip pat neberasite „Play Store“ bei „App Store“.

„Electronic Arts“ nuotr./„Apex Legends Mobile“
„Electronic Arts“ nuotr./„Apex Legends Mobile“

Priežastys, kurias nurodė žaidimą kūrė „Respawn“ ir platinę „EA Games“ skamba gan keistai. Teigiama, jog kompanijos didžiuojasi „Apex Legends Mobile“ ir laiko jį puikiu projektu, tačiau toliau sakoma, kad po gero starto žaidimas neatlaikė pačių kūrėjų iškeltos kartelės turiniui ir jo kokybei. Atrodo, kad kas kitas, jei ne patys kūrėjai atsakingi už turinio kokybę? Formuluotės ir teiginiai sunkiai suvokiami – panašu, kad tai tik gražus būdas užtušuoti nesėkmę.

„Apex Legends Mobile“ nesėkmė iškėlė rimtų klausimų ir dėl pačios „Apex Legends“ frančizės ateities, tačiau „Respawn“ teigė, kad mobiliosios versijos išjungimas neturi įtakos konsolės ir asmeninių kompiuterių versijos, o greitai sulauksime ir naujienų apie „Apex Legends“ ateitį.

Battlefield 2042 laikomas vienu nesėkmingiausių 2022 metų žaidimu.
Battlefield 2042 laikomas vienu nesėkmingiausių 2022 metų žaidimu.

Tačiau sumaištis čia nesibaigia. „EA Games“ per daug nesiskelbdama sustabdė ir „Battlefield Mobile“vystymą. Žaidiams turėjo tapti „Battlefield 2042“ tąsa mobiliojoje platformoje bei tapti dar vienu monetizacijos kanalu. Dar daugiau – buvo uždaryta ir prie projekto dirbusi „Industrial Toys“ kompanija. Nors „EA Games“ sako nesiejantys šių veiksmų su itin prastais „Battlefield 2042“ įvertinimais ir didžiuliu žaidėjų skaičius kritimu, nereikia būti genijumi, jog suprastum, kad tokio didelio projekto fiskalinė nesėkmė nulėmė tokius veiksmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius