Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žaidimas, kuris sukurtas daugiau nei prieš 11 metų, populiarus ir šiandien. Ką žinai apie „League of Legends“ atsiradimą?

Neabejotina, kad daugelis mūsų esame žaidę įvairius kompiuterinius žaidimus vaikystėje. Vieniems laikas spoksant į kompiuterį būdavo puiki pramoga, o kitiems galimybė atitrūkti nuo namų darbų. Paradoksalu, tačiau žaidimas su kuriuo užaugo pirmoji nepriklausoma Lietuvos karta, yra populiarus ir šiandien.
/ "DotEsports nuotr."

Žaidėjų formatas yra 5x5.


2009 m. spalio 27 dieną išleistas „League of legends“ (nuo šiol jį vadinsime LOL) žaidimas buvo įvertintas puikiai, o jo populiarumas kiekvienais metais vis augo. „LOL“ priklauso MOBA (Multiplayer online battle arena – aut. past.) porūšiui. Tai yra strateginiai žaidimai, kuriuose žaidėjas valdo po vieną veikėją. Pagrindinis žaidimo tikslas – sunaikinti priešo bazę. Tą pasiekti tau padės 4 komandos draugai, tad žaidėjų formatas yra 5x5. „LOL“ susideda iš trijų juostų, kurios yra nusėtos bokštais. Jie saugo bazę nuo priešų. Juostos yra susietos viena su kita džiunglėmis, kurios yra ypač pražūtingos daugeliui žaidėjų. Kiekvienais metais žaidimo kūrėjai „RIOT Games“ reguliariai papildo čempionų skaičių, o šiuo metu jis siekia net 140.

„LOL“ ir „DOTA“ – broliai.


Patį žaidimą sukūrė DOTA („Defence of the Ancients“) kūrėjai, jų iniciatyva – Steve Feak ir Steave Mescon nusprendę išleisti naują MOBA žaidimą. Norėdami įgyvendinti savo tikslus, kūrėjai pradėjo bendradarbiavimą su „RIOT GAMES“ organizacija. Po ketverių metų kūrėjams pavyko sukurti aukšto lygio žaidimą – „LOL“. Išleistas žaidimas perviliojo daugelį DOTA fanų, o pati pirmoji versija žaidėjams siūlė net 40 čempionų užimamų vietų. Kūrėjai sulaukė daugybės teigiamų įvertinimų, o daugelis fanų džiaugėsi tuo, jog žaidimas yra nemokamas ir lengvai prieinamas visose šalyse. „LOL“ buvo lengva išmokti žaisti, tačiau, itin, keblu pasiekti aukščiausią lygį. Atsižvelgiant į tai, jog žaidimas buvo nemokamas, kūrėjai rado kelią pasipelnyti. Pagrindinis jų pelnas buvo gaunamas iš žaidėjų, kurie galėjo atlikti pirkimus žaidime.

„Žaidimui – 11 metų.“


Dienos šviesą išvydęs prieš 11 metų, žaidimas tapo vienu populiariausiu pasaulyje. „LOL“ pavyko pasiekti pasaulinį pripažinimą. Jis yra žaidžiamas Azijoje, Šiaurės ir Pietų Amerikoje, bei Europoje. Žaidimas, dominavęs skirtinguose žemynuose ir prikaustęs daugelių fanų dėmesį prie kompiuterio ekrano, 2011 metais startavo savo tarptautinį turnyrą „Dreamhack“, kuris yra rengiamas iki šiol. Prieš pandemiją vykusį pasaulio čempionatą stebėjo daugiau nei 100 milijonų žiūrovų, o didžiausias žmonių, prisijungusių vienu metu, skaičius siekė 44 mln.

"Sortir & Paris" nuotr./League of Legends 2019 m. Worlds Finalai Paryžiuje
"Sortir & Paris" nuotr./League of Legends 2019 m. Worlds Finalai Paryžiuje

Rudenį pasirodys „Arcane“ animacinis serialas?


„RIOT GAMES“ žaidimas populiarus ir šiandien, o didėjantis žaidėjų skaičius puikiai tai įrodo. Daugelis ekspertų „LOL“ numato šviesią ateitį. Nors pats žaidimas sensta, tačiau nuolat kūrėjų suteikiami patobulinimai, žaidimui suteikia vis naujų atspalvių. Žaidimo populiarumą įrodo ir netrukus pasirodantis „Arcane“ animacinis serialas, kurio siužetas atskleis „LOL“ žaidimo ypatybes.

"IndieWire" nuotr./Naujo serialo pagrindinė veikėja
"IndieWire" nuotr./Naujo serialo pagrindinė veikėja

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius