-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žaidimų konsolių evoliucija: nuo pikselių iki realistiškumo

Žaidimų konsolių tobulėjimas yra vienas iš žmonijos išradingumo ir pažangos įrodymų. Nuo kuklių, dideliais pikseliais atvaizduojamų žaidimų, konsolės šiuo metu pereina iki įspūdingų fotorealistiškų vaizdų. Žaidimas konsolėmis per laiką tapo viena dinamiškiausių ir labiausiai įtraukiančių pramogų formų.
Atari
Atari

Konsolių žaidimų pradžia atėjo su „Atari 2600“ ir „Nintendo Entertainment System“. Šiomis konsolėmis prasidėjo era, kai žmonės pradėjo turėti žaidimų kompiuterius namuose, tačiau patys žaidimai buvo ganėtinai riboti to laikmečio technologijomis. Žaidimai turėjo tik 2D grafiką, bei ganėtinai prastą garso sistemą. Visgi tokių žaidimų kaip „Pong“ ar „Super Mario Bros“ inovatoriškumas padėjo labai stiprius pamatus ateities technologijoms.

Super Mario Bros
Super Mario Bros

Technologijoms žengiant į priekį, atėjo 16 bitų era, kartu su savo flagmanais „Super Nintendo“ ir „Sega Genesis“. Grafika tapo labiau detalizuota, spalvos – ryškesnės, o garso takeliai – žymiai sudėtingesni. Tokių žaidimų kaip „The Legend of Zelda: A Link to the Past“ ar "Sonic the Hedgehog“ inovacijos stūmė galimybių ribas.

Šuolis į 3D žaidimus buvo pažymėtas tokių konsolių kaip Sony Playstation ar Nintendo 64. Ši era mus supažindino su 3D pasauliais žaidimuose, pavyzdžiui žaidimai "Final Fantasy VII“ ir „The Legend of Zelda: Ocarina of Time“, kurie vis dar šlovinami dėl savo istorijos ir žaidimo mechanikos.

PS2
PS2

Naujas tūkstantmetis atnešė didžiulį proveržį į konsolių pasaulį. 2000 metais išleistas „PlayStation 2“ tapo visų laikų geriausiai parduodama konsole. Ji turėjo ne tik patobulintas grafikas, bet ir didžiulę žaidimų biblioteką, kas pritraukė dar daugiau vartotojų naudotis konsolėmis.

Šiuo metu mes esame aukso amžiuje su tokiomis konsolėmis kaip „XBOX Series X“ ar „PlayStation 5“. Būtent pastarasis turi įspūdingo greičio SSD, labai aukštos kokybės grafikas ir įtraukiantį garsą. Fotorealistiškumas žaidimuose jau nėra tik svajonė, o tokie žaidimai kaip „Call of Duty“ siūlo filmo patirtį žaidimo kontekste. Ribos tarp žaidimo ir realybės prasisklaido, o žaidėjams tai suteikia neįkainojamą patirtį.

Norintiems tapti šios neįtikėtinos evoliucijos dalimi, „Esporto namų“ partneris „Topo Centras“ šiuo metu su kodu „BLACKFRIDAY“ siūlo „Playstation 5“ konsolę kartu su „Call of Duty: Modern Warfare III“ vos už 489 eurus. Šis paketas apima ne tik vienos geriausių konsolių, bet ir vieno iš rinkoje lyderiaujančių žaidimų.

Atsigręžiant į žaidimų konsolių evoliuciją, nuo paprastų pikselių džiaugsmo iki kvapą gniaužiančio fotorealistiškumo detalių, galime tik spėlioti, ką mums ruošia ateitis. Galbūt virtuali realybė atneš kažką naujo į konsolių pasaulį?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius