Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 29

Europos taurės reitingas: „Lietkabelis“ – arti dugno, pirmoje vietoje – „Virtus“

Po dvejų metų pertraukos į Europos taurę sugrįžusiam Panevėžio „Lietkabeliui“ ekspertų ir varžovų pagarbą teks užsitarnauti aikštelėje. „Žalgirio“ skalpą iš Kauno parsivežusi Aukštaitijos ekipa „Euro Hoops“ sudarytame turnyro komandų reitinge rikiuojasi prie dugno, kai net trys būsimi panevėžiečių varžovai atsidūrė pirmajame penkete.

Europos taurės kovos startuos jau šį vakarą, o pirmasis Panevėžio „Lietkabelio“ mačas laukia trečiadienio vakarą. „Cido“ arenoje lankysis aukščiausius tikslus sau brėžiantis legendinis Italijos klubas Bolonijos „Virtus“.

„Nėra blogas dalykas sudėtyje turėti tris užsieniečius žaidėjus – kroatą Mariną Maričių bei amerikiečius Kyle'ą Vinalesą ir Troy Barniesą, jei kalba sukasi apie klubą iš Lietuvos. Bet jei Europos taurėje komanda turi dideles ambicijas, jai reikia kažko daugiau“, – rašo „Euro Hoops“ žurnalistas Aris Barkas.

Primename, jog identiškame „Euro Hoops“ reitinge prieš metus Vilniaus „Rytui“ buvo skirta 15-oji pozicija. Tuomet sostinės klubas viršijo lūkesčius – Dainiaus Adomaičio auklėtiniams auklėtiniams galiausiai pritrūko vos vienos pergalės iki ketvirtfinalio.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kyle Vinales
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kyle Vinales

C grupėje Panevėžio „Lietkabelio“ laukia puikiai žinomi Europos taurės klubai, o jų pajėgumas atsispindi ir šiame reitinge.

Būsimajai panevėžiečių varžovei „Virtus“ skirta pirmoji vieta, „Monaco“ žengia ketvirtoje pozicijoje, Mindaugo Kuzminsko ir Manto Kalniečio atstovaujama Krasnodaro „Lokomotiv“ yra penktoji, Andoros „MoraBanc“ krepšininkai žygiuoja 11-oje vietoje. Kukliau atrodo Antverpeno „Telenet Giants“ ekipa, kuriai skirta paskutinė, 24-oji vieta.

„Krasnodaro ekipa įprastai sezoną pradeda reitingo viršūnėje, bet praėjęs sezonas buvo nuviliantis, kai už „Top 16“ borto likusios „Lokomotiv“ statusas kiek susvyravo. Tai gali būti geras dalykas komandai, nes ji turi įrankius kautis dėl titulo. „Loko“ krepšininkai grįžta pikti, o jei šį pyktį jiems pavyks perkelti į aikštelę, lietuviškoji Krasnodaro ekipa tikrai gali patriukšmauti“, – apie lietuviškąją „Lokomotiv“ komandą rašo A.Barkas.

Artėjantį sezoną Europos taurėje rungtyniaus ir 26-erių Tomas Dimša, kuris nuomos sąlygomis iš Kauno „Žalgirio“ persikėlė į Las Palmo „Gran Canaria Herbalife“ ekipą iš Ispanijos. Šiai komandai „Euro Hoops“ skyrė devintąją poziciją, bet įžvelgia jos potencialą, kuris gali siekti ir titulą.

„Labai gera komanda, kuri tik dėl labai aukšto pirmųjų komandų meistriškumo nepasiekė pirmojo aštuoneto. Nebus netikėta, jei „Gran Canaria“ kovos dėl titulo. Šią ekipą vasarą papildė tokie žaidėjai kaip Amadeo Della Valle, Jacobas Wiley ir Andrew Albicy“, – rašo A.Barkas.

„Scanpix“ nuotr./Milošas Teodosičius
„Scanpix“ nuotr./Milošas Teodosičius

Visas Europos taurės komandų sezono starto reitingas:

1. Bolonijos „Virtus“

2. Malagos „Unicaja“

3. Kazanės UNIKS

4. „Monaco“

5. Krasnodaro „Lokomotiv“

lokobasket.com nuotr./Mindaugas Kuzminskas
lokobasket.com nuotr./Mindaugas Kuzminskas

6. Patrų „Promitheas“

7. Venecijos „Umana Reyer“

8. Belgrado „Partizan“

9. Las Palmo „Gran Canaria Herbalife“

10. Podgoricos „Budučnost“

11. Andoros „MoraBanc“

12. Liublianos „Olimpija Cedevita“

13. Badalonos „Joventut“

14. Brešos „Germani“

15. Baro „Mornar“

16. Trento „Dolomiti Energia“

17. Ulmo „Ratiopharm“

18. Bursos „Frutti Extra“

19. Nantero „Nanterre 92“

20. Panevėžio „Lietkabelis“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

21. Stambulo „Bahcesehir Kolej“

22. Pajūrio Bulonės „Metropolitan 92“

23. Bourg-en-Bresses JL

24. Antverpeno „Telenet Giants“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius