-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 06

Kazys Maksvytis prieš startą Europos taurės turnyre: „Eurolygos krikštas mums padės“

Už Eurolygos „Top 16“ etapo borto likę Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai ruošiasi pirmosioms Europos taurės rungtynėms. Dvikovos su Paryžiaus „Levallois“ ekipa išvakarėse klaipėdiečiai neslėpė ryžto iškovoti pirmąją pergalę. Tam jėgų, esą, suteiks, Eurolygoje sukaupta patirtis.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Algirdo Venskaus nuotr.

Pirmąsias Europos taurės rungtynes klaipėdiečiai žais namų aikštėje. Toks startas „Neptūno“ ekipai suteikia pasitikėjimo atsitiesiant po apmaudaus pasitraukimo iš Eurolygos. Starto išvakarėse savo ir priešininkų galimybes nugalėti vertino „Neptūno“ strategas K.Maksvytis.

– Kokie tikslai keliami „Neptūno“ komandai Europos taurės turnyre?

– Žinoma, kad norime patekti į kitą etapą. Tačiau lengva tikrai nebus. Varžovai stiprūs iš gilias krepšinio tradicijas turinčių šalių. Bet po krikšto Eurolygoje patekti į kitą etapą turėtų būti lengviau.

„Neptūno“ komanda tikis, kad Bet po krikšto Eurolygoje patekti į kitą Europos taurės turnyro etapą turėtų būti lengviau.

– Kaip vertinate rytojaus varžovus?

– Beveik  visi žaidėjai yra juodaodžiai. Tai yra patyrusi komanda, atletiška, agresyviai besiginanti, mėgstanti greitą puolimą, o svarbiausiai – taikliai metanti tritaškius, kas prancūzams nėra būdinga.  

– Kurią komandą laikote grupės favorite?

– Mano manymu, grupės lyderė turėtų būti Stambulo  „Bešiktaš“ komanda. Ji puikiai žaidžia Turkijos pirmenybėje. O kitų komandų galimybes parodys rungtynės.

– Prieš pat startą Europos taurės turnyre atsisveikinote su Egidijumi Dimša. Kokių pokyčių tai duos komandos žaidimui?

– Nebuvo lengva atsisveikti. Jis buvo „suaugęs“ su komanda. Tačiau negalėjome leisti sau prabangos turėti tiek daug žaidėjų. O ir sutartis su juo buvo pasirašyta iki Naujųjų metų – kol pasveiks Vytautas Šarakauskas.

– Ar žaidimas Eurolygoje padės startuojant Europos taurės turnyre?

– Be abejo. Mes žaidėme su aukšto lygio komandomis. Tai mus užgrūdino. Gal tai padės išvykose kovojant dėl pergalių.

Kad patirtis Eurolygoje padės siekti pergalių Europos taurės turnyre, neabejojo ir „Neptūno“ komandos gynėjas Martynas Mažeika.

Algirdo Venskaus nuotr./Martynas Mažeika
Algirdo Venskaus nuotr./Martynas Mažeika

„Praėjusį sezoną VTB Jungtinėje lygoje žaidėme su stipriomis komandomis. Dabar Eurolyga mus užgrūdino. Tai padeda LKL kovoti su stipriomis komandomis. Dabar ši patirtis irgi bus tik į naudą“, – komandos strategui antrino M.Mažeika, pridurdamas, kad  pirmosios pergalės padės siekti ne tik patiktis , o ir namų sienos.

„Kaip ir prieš kiekvienas rungtynes, nagrinėjome varžovus. Su šiais priešininkais kaip komanda  dar nebuvome susidūrę. Bet trys žaidėjai yra žinomi. Ir Devidas Gailius yra žaidęs, ir Mustafa Shakuras ir aš pats esu žaidęs. Varžovų komandoje yra daug pataikančių žaidėjų, jie mėgsta greitą puolimą, tad  viską nulems, kaip mes ginsimės. Žiūrovams bus rytoj gražus krepšinis“, – apie dvikovą su prancūzais svarstė „Neptūno“ kapitonas.  

Praėjusį sezoną Europos taurės turnyre klaipėdiečių komanda iškovojo keturias pergales. Su Prancūzijos komanda „Neptūnas“ susirems sausio 7 d.  Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius