Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 01 24 /11:47

Spyrį į užpakalį vietiniame fronte gavęs Tomas Pačėsas trečiadienį žada kitokį scenarijų

Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidimą šį sezoną primena amerikietiškus kalnelius. Praėjusią savaitę gyvybiškai svarbią pergalę skambia persvara Europos taurės varžybose iškovoję Tomo Pačėso auklėtiniai savaitgalį buvo negailestingai talžomi vietiniame fronte. Trečiadienį Europos taurės dvikovoje namuose su „Nižnij Novgorod“ vilniečiams vėl teks reabilituotis, o ekscentriškasis strategas tikisi dar kartą, kaip ir praėjusį antradienį, išjoti ant balto žirgo.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

97:63 – tokiu rezultatu lygiai prieš savaitę Žemutiniame Naugarde pergalę iškovojo „Lietuvos rytas“.

Nesėkmė Rusijoje būtų beveik palaidojusi vilniečių viltis kabinti dėl vietos Europos taurės „Top 8“, tuo tarpu dabar – svajonė vėl gyva.

„Darysime viską, kad rusišką scenarijų pakartotume ir šį kartą. Puikiai suprantame, kad tiek mums, tiek jiems tai bus labai svarbios rungtynės, jei dar norime žiūrėti į stipriausių aštuonetą ir bandyt eit toliau. Uždaviniai mūsų bus panašūs, kaip ir pirmajame mače. „Nižnij Novgorod“ žaidžia labai greitą krepšinį, gali į krepšį atakuoti jau penktą atakos sekundę. Reiks išnaudoti vidurio puolėjus, nes čia turime tikrai persvarą“, – mintimis apie trečiadienio dvikovą dalijosi „Lietuvos ryto“ puolėjas Rokas Giedraitis.

Laimėjus mūšį prie Volgos ir Okos upių santakos, T.Pačėso veidas švytėjo. Emocingasis treneris gyrė savo vyrus už ryžtą ir norą, tačiau šias kovingas nuotaikas kardinaliai pakeitė „juodasis“ šeštadienis.

LKL pirmenybėse „Lietuvos rytą“ tarsi bokso kriaušę daužė šalies vicečempionas Klaipėdos „Neptūnas“. Vienu metu uostamiesčio krepšininkai turėjo virš 30 taškų persvarą, bet rungtynių pabaigoje atleido vadžias ir vilniečiams dar leido pamojuoti kumščiais.

„Lietuvos rytui“ buvo pavykę sumažinti deficitą iki vieno taiklaus metimo, tačiau stebuklo sukurti nepavyko – iš Klaipėdos teko grįžti nieko nepešus (78:85).

G grupė
1. „Zenit“ 3 2 1 294:273
2. „Hapoel“ 3 2 1 259:253
3. „Lietuvos rytas“ 3 1 2 252:231
4. „Nižnij Novgorod“ 3 1 2 252:300

Nors jau kuris laikas „Lietuvos rytui“ negali padėti du komandos lyderiai Artūras Gudaitis ir Deividas Gailius, verkšlenti T.Pačėsas nesiruošia ir tikisi, jog likę komandos krepšininkai taip pat gali antrą savaitę iš eilės patiesti ambicingus varžovus.

– Pirmos tarpusavio rungtynės su „Nižnij Novgorod“ susiklostė labai lengvai. Ar panašaus scenarijaus galima tikėtis ir atsakomojoje dvikovoje namuose?

– Ne. To paties vaizdo tikrai nebus. Žinome, su kokiu priešininku mums teks kautis, tai – komanda, turinti labai didelį potencialą, ypač puolime. Praėjusį antradienį tai nebuvo ta ekipa, kuri taip žaidžia visą laiką. Varžovai gali kur kas geriau žaisti puolime, todėl mūsų užduotis bus neleisti jiems pelnyti taškų, kurių „Nižnij Novgorod“ paprastai surenka 90-100.

Mūsų uždavinys bus gynyboje sužaisti lygiai taip pat gerai ir intensyviai, kaip ir prieš savaitę, reiks varginti jų lyderius. Mes žinome jų silpnąsias puses, jie žaidžia mažu penketu. Susiklausymas ir komunikacija gynyboje bus tie lemiantys faktoriai, kurie leis, arba neleis tikėtis pergalės.

– Ar psichologiškai pasiruošti dvikovai su priešininku, kurį praėjusią savaitę nugalėjote 34 taškais, yra nesunku?

Mes vieninteliai iš Lietuvos krepšinio klubų turime psichologę.Taigi duosiu telefoniuką ir galėsite paklausti jos.

– Mes vieninteliai iš Lietuvos krepšinio klubų turime psichologę. Taigi duosiu telefoniuką ir galėsite paklausti jos (šypsosi).

Na, o jei rimtai, nuteikinėjam komandą, kad tikrai nebus lengva. Puikiai suprantam, kad vienos rungtynės dar nieko nereiškia. Čia yra serija, mes puikiai suprantame šių rungtynių vertę.

Bandysime, tiek mes treneriai, tiek psichologė paruošti komandą tinkamai. Šiemet mums trūksta stabilumo. Sužaidžiame kelias rungtynes geras, po to seka duobelė, kuri nubraukia visą darbą. Tai yra didžiausia mūsų problema šiemet.

Turime laimėti, jei norime išlikti iki pabaigos ir kovoti dėl vietos atkrintamosiose. Esame ne vaikai, visi žaidėjai patyrę, puikiai supranta šių rungtynių vertę.

– Delną susilaužęs Artūras Gudaitis negali komandai padėti jau beveik mėnesį. Kaip vyksta jo reabilitacija ir kada galime tikėtis vėl pamatyti jį aikštėje?

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Artūras Gudaitis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Artūras Gudaitis

– Artūras dar dešimt dienų nesitreniruos su mumis, tačiau jis labai rimtai dirba individualiai. Manau, kad jis grįš su papildoma energija, gerai pasiruošęs ir išsiilgęs krepšinio.

Žinoma, mums dabar jo labai trūksta. Bet taip pat trūksta ir Deivido Gailiaus. Tai yra pagrindiniai mūsų žaidėjai. Artūras yra geriausias mūsų žaidėjas po krepšiu, kuris priklauso Europos taurės geriausių ir naudingiausių krepšininkų trejetukui. Taigi galite įsivaizduoti, kaip jo mums trūksta.

Bet mes ir taip esame pajėgūs. Niekam nėra lengva, žaidžiame su tuo, ką turime. Tikiuosi, jog po kelių savaičių Artūras jau sugrįš. Lygiai taip pat tikimės ir Deivido sugrįžimo. Jiems sugrįžus, situacija taps kur kas stabilesnė.

Turime puikius sirgalius, jų šiemet nėra daug, bet jie yra tikri.

– Iš trijų likusių rungtynių, dvejos bus žaidžiamos namuose. Tai pranašumas ar papildoma našta?

– Namuose visuomet yra geriau žaisti, o kaip jau rungtynės susiklosto, čia jau kitas klausimas. Nesame to lygio komanda, kad dominuotume prieš visus varžovus, neturime tokios sudėties, su kuria galėtume tikėtis lengvų pergalių. Mums kiekviena dvikova yra iššūkis. Žinoma, lengviau žaisti savoje aikštėje. Turime puikius sirgalius, jų šiemet nėra daug, bet jie yra tikri. Būna su mumis sunkiu momentu ir mes tą jaučiame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius