-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 16

Trys Lietuvos komandų dvikovos Europos lygoje

Lietuvos futbolo mėgėjams ketvirtadienio žada būti itin įtemptas ir intriguojantis. Pirmą kartą istorijoje net trys šalies komandos tą pačią dieną žais Europos taurių turnyro rungtynes.
Rungtynių akimirka
Vilniaus „Vėtra“ namie grumsis su svečiais iš Suomijos. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šį sezoną Intertoto taurę ir UEFA taurę pakeitusios naujosios UEFA Europos lygos antrajame atrankos etape į aikštę grumtis su Serbijos, Suomijos ir Danijos ekipomis išbėgs FBK „Kaunas“, Vilniaus „Vėtra“ ir Marijampolės „Sūduva“.

Kauniečiai rungtynes mūsų laiku pradės pirmieji Serbijoje, o 20 valandą Vilniuje ir Marijampolėje žais „Vėtra“ bei „Sūduva“.

„Sevojno“ – „Kaunas“

Kauniečiai iš Karmėlavos oro uosto į Belgradą išskrido vakar ryte. Rungtynės vyks ne „Sevojno“ komandai įprastame „Kraj Valjaonice“ stadione, o 33 tūkstančius talpinančioje Belgrado „Partizan“ arenoje.

Į Serbiją iškeliavo 18 „Kauno“ žaidėjų: vartininkai – Laurynas Vertelis, Džiugas Bartkus, Andrius Strukas, gynėjai – Mantas Fridrikas, Vytautas Andriuškevičius, Paulius Vaikasas, Audrius Račkus, Vitalijus Antonovas, saugai – Edinas Pehličius, Marius Činikas, Paulius Smaryginas, Tomas Miklinevičius, Simonas Paulius, Gediminas Vičius, Aurimas Vertelis, puolėjai – Lukas Kochanauskas, Ramūnas Macežinskas ir Evaldas Razulis.

Dėl traumų namuose turėjo likti Andrius Sanajevas, Mindaugas Strauka ir Edvinas Petkus.
„Mums labai trūks A. Sanajevo ir M.Straukos. Andrius gynybos grandyje buvo gerai susižaidęs su Mantu Fridriku, o Mindaugas puikiai atlikdavo darbą aikštės viduryje“, – apgailestavo FBK „Kauno“ strategas Saulius Vertelis.

Pasak jo, žaidžiant svečiuose reikia nepraleisti įvarčio ir pasistengti bent vieną įmušti, nes išvykoje pelnytas įvartis dažnai būna vertas dviejų.

Vilniaus „Vėtra“ – Helsinkio HJK

„Vėtros“ pasiruošimas šioms rungtynėms nebuvo lengvas. Traumą jau seniau gydosi gynėjas Tomas Mikuckis, susižeidęs yra ir saugas Tadas Eliošius, o vieni ekipos lyderių gynėjas Tadas Kijanskas ir puolėjas Mindaugas Grigalevičius buvo išvykę į Vengrijos klubo Dėro ETO peržiūrą.

Vis tik abu pastarieji žaidėjai grįžo į komandą ir turėtų būti pasiruošę rungtyniauti. Mačo su HJK išvakarėse "Vėtros" sirgaliai sulaukė ir džiugių žinių dėl ekipos pastiprinimo.

Komandą papildė Tauragės „Taure“ žaidęs kamerūnietis Bertrandas Ngapounou bei lenkas Janušas Bucholcas. Tiesa, pastarasis UEFA Europos lygos turnyre nedalyvaus, nes savo paraišką antrajam etapui vilniečiai gali papildyti tik vienu žaidėju.

„Vėtros“ atstovai nevyko į Suomiją stebėti HJK rungtynių, tačiau matė pastarųjų HJK rungtynių vaizdo įrašą. V.Liubšys teigė apie varžovus susidaręs labai gerą įspūdį: „Apie varžovus turėjome daug vaizdo medžiagos. Komanda turi tris ypač gerus legionierius ir neatsitiktinai yra Suomijos čempionato lyderė. Mūsų laukia sunki kova.“

„Bet galimybių visada yra. Savo aikštėje stengsimės nepraleisti įvarčio, o varžovams įmušti bent vieną. Tokia mums keliama užduotis. Tenkintų pergalė ir minimalia persvara“, – teigė „Vėtros“ strategas.

Marijampolės „Sūduva“ – „Randers“

Prieš dvikovą su Danijos klubu „Sūduvai“ teko spręsti rebusą gynyboje – ekipą paliko vienas pagrindinių gynybos ramsčių Mantas Samusiovas. Kadangi su marijampoliečiais atsisveikino ir Kazimieras Gnedojus, paskutiniame A lygos mače vidurio gynėjo pozicijoje šalia Mariaus Skinderio teko žaisti nepatyrusiam Gyčiui Urbai.

„Negaliu garantuoti, kad M.Samusiovo nebuvimas neatsilieps gynybos veiksmams. Bet verkšlenti dėl to irgi nenoriu. Paskutinės treniruotės duoda viltį, kad labai nesijaus jo netektis. Nepakeičiamų žmonių juk nėra jokiame darbe“, – samprotavo „Sūduvos“ strategas Gedeminas Jarmalavičius.

Siekiant kompensuoti praradimus „Sūduva“ prieš dvikovą su „Randers“ įregistravo du gynėjus – Latvijos U-21 rinktinės žaidėją Jevgenijų Kazurą ir moldavą Ivaną Caramaną. Tačiau pastarasis dar net neprisijungė prie komandos. „Moldavo dar nėra. Jis pasirodys ketvirtadienį ryte. Suprantama, kad rytoj jis žaisti negalės ir į komandos sąrašus įtrauktas nebus“, – aiškino treneris.

Jis galėjo pasidžiaugti nebent tuo, kad ekipos nekamuoja traumos, o oponento pajėgumas neblogai žinomas: „Teko labai stiprus varžovas. „Randers“ kiekvienoje grandyje turi aukšto meistriškumo futbolininkų. Vyrams apibūdinome kiekvieną „Randers“ žaidėją."

Paklaustas, koks rezultatas jį tenkintų, Suvalkijos klubo strategas atsakė: „Nudžiugintų pergalė. Norisi namie nepraleisti įvarčio ir nuginkluoti svečių vartininką. Šiame etape išvykoje pelnytas įvartis yra labai svarbus. Auklėtinius nuteikinėsiu pergalei, tačiau suprantu, kad ją iškovoti bus nelengva.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius