Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 15

„Virtus“ nesėkmė, kurią sunku bus pamiršti: „Pokyčiai klube? Pažiūrėsime vėliau“

Bolonijos „Virtus“ šį sezoną turėjo tik vieną tikslą – sugrįžti į Eurolygą. Kelią komerciniu būdu legendiniam Italijos klubui užvėrė Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu, tuo metu sportiniu keliu žengti į stipriausią Senojo žemyno turnyrą nepavyko pačiai Europos taurės favoritei. Ambicingas projektas subliuško per žingsnį nuo galutinio tikslo. Nors „Virtus“ liko sužaisti atkrintamąsias Italijoje, bet po sezono Bolonijos klubą gali paliesti ir pokyčiai.
Aleksandras Džiordževičius
Aleksandras Džiordževičius / „Scanpix“ nuotr.

Bolonijos „Virtus“ 1998-aisiais ir 2001-aisiais iškovojo Eurolygos titulus, tačiau iš prestižinio Europos klubinio turnyro Šiaurės Italijos komanda iškrito prieš 13 metų ir niekaip nesugeba į jį sugrįžti.

Užpernai Bolonijos klubas troško vardinio kvietimo, bet jo nesulaukė. Pernai Aleksandro Džiordževičiaus komanda žygiavo sėkmingai iki ketvirtfinalio, kurio su „Monaco“ ekipa dėl krepšinį įšaldžiusios COVID-19 pandemijos sužaisti taip ir nepavyko.

„Virtus“ šį sezoną sugrįžo su dar didesne jėga ir ambicijomis. Nors pasitaikė sunkumų – buvo atleistas ir vėl sugrąžintas treneris A.Džiordževičius, pinigine bauda nubaustas nepasitenkinimą rodęs įžaidėjas Stefanas Markovičius, tačiau Bolonijos klubas Europos taurėje laimėjo pirmąsias 19 rungtynių, kol galiausiai atsimušė į Kazanės UNIKS sieną.

Milošo Teodosočiaus ir Marco Belinelli vedama ekipa serijoje iki trijų pergalių krito 1:2 bei iš rankų paleido bilietą į Eurolygą.

Po nesėkmės 100:107 „Virtus“ treneris iš Serbijos kalbėjo apie paprastą UNIKS žaidimą ir nuostolius komandoje, neleidusius pasiekti numatyto tikslo.

„Norėčiau pasveikinti nugalėtojų komandą, – sakė A.Džiordževičius. – Mano nuomone, varžovai turėjo daugiau energijos, nes nežaidė pastarųjų dvejų rungtynių VTB lygoje. Mes neturėjome vieno žaidėjo, Tessitori susirgo koronavirusu. Šito nesitikėjome. Jis būtų buvęs naudingas kovoje su UNIKS aukštaūgiais, nes po krepšiu turėjome neįprastų problemų. Kalbant apskritai, varžovų komandoje žibėjo keturi žaidėjai – Woltersas, Hollandas, Smithas ir Johnas Brownas, o svarbiu metu prie geros mūsų gynybos Isaiah Canaanas pataikė tikrai stebuklingą metimą. Lemiamą akimirką jie turėjo 7 taškų persvarą, o Canaano metimas buvo pergalingas. Mes kovėmės ir bandėme išplėšti pergalę. Žinoma, gynyba šiandien nebuvo gera. Tokios svarbos rungtynėse praleidome 107 taškus, tad darbo gynyboje tikrai neatlikome gerai. Varžovai turi daug išteklių, daug gerai kamuolį valdančių žaidėjų, jie tuo pasinaudojo žaisdami paprastą krepšinį visą ketvirtąjį kėlinį. Tiesiog sukdami kamuolį „du prieš du“. Jie rado vis kitą žaidėją, o tai buvo esminis mačo momentas. Mes turėtume didžiuotis Europos taurėje nuveiktu darbu, patyrėme vos du pralaimėjimus, kurie nubraukė mūsų svajones, nes turėjome tikslą žaisti finale ir keliauti į Eurolygą.“

Po dviejų kėlinių Bolonijos komanda turėjo dviejų taškų persvara, bet muzika „Segafredo“ arenoje pasikeitė po ilgosios pertraukos. „Virtus“ klubo neišgelbėjo ir 49 taškus kartu pelnę Milošas Teodosičius ir Marco Belinelli.

Neeilinio grožio dvikovoje UNIKS realizavo net 14 tritaškių iš 29 – 48,3 proc.

Italijos sporto dienraštis „La Repubblica“ cituoja „Virtus“ savininką Massimo Zanetti, kuris karštoje situacijoje aiškumo neįnešė.

„Esu tikras, kad buvome stipresni, bet padarėme daugiau klaidų. Projektas tęsiasi, ruošiamės atkrintamosioms varžyboms Italijoje. Pokyčiai? Pamatysime vėliau“, – sakė M.Zanetti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius