Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 01 14

Ant bangos esančius varžovus Belgrado pragare sutiksiantis Šaras: „Suprantame, kad bus sunku“

Kauno „Žalgiris“ ir Šarūnas Jasikevičius pasitinka neįprastą Eurolygos dvigubą savaitę. Pirmą kartą per ketvirtus metus taikomo turnyro formato laikotarpį žalgiriečiai dvejas rungtynes per tris dienas sužais išvykose – Belgrade ir Atėnuose.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Pirmas dublis Šaro karių laukia karštoje Belgrado „Štark“ arenoje, kurioje „Žalgiris“ prieš „Crvena zvezda“ yra laimėjęs du iš trijų žaistų susitikimų.

Pirmajame šio sezono tarpusavio susitikime Kaune žalgiriečiai Serbijos komandai nusileido itin klampiame mače – serbai iš Lietuvos išsivežė „darbinę“ pergalę 61:59.

Tai buvo viena pirmųjų „Žalgirio“ nesėkmių iki 9 užsitęsusioje pralaimėjimų serijoje.

Savo ruožtu „Crvena zvezda“ iki išvykos į Kauną išgyveno labai niūrų laikotarpį. Belgrado ekipa per pirmus devynis sezono mačus buvo laimėjusi tik dukart, klubą purtė vidiniai nesutarimai, o darbo jau buvo netekęs sezono pradžioje komandą treniravęs Milanas Tomičius.

Vis dėlto po pergalės prieš „Žalgirį“ situacija apsivertė 180 laipsnių kampu.

Ant puikios bangos užšokę serbai per kitus devynis mačus laimėjo net septyniskart, o šįkart „Žalgirį“ pasitinka laimėję keturis sykius iš eilės – namie buvo įveikti Pirėjo „Olympiakos“ (88:81) ir Miuncheno „Bayern“ (93:63) klubai, o išvykose susitvarkyta su Sankt Peterburgo „Zenit“ (65:58) ir Vilerbano ASVEL (83:80).

„Labai fiziška komanda, kuri namuose žaidžia dar fiziškiau. Ji labai stipriai priklauso nuo gynėjų, o dabar dar ir pasistiprino (Kevinu) Punteriu ir (Vladimiru) Štimacu. Komanda tikrai yra ant bangos, – būsimuosius varžovus prieš rytinę „Žalgirio“ treniruotę vertino Š.Jasikevičius. – Jau ir šiaip Belgrade būna sunku, tad suprantame, kad ir dabar bus sunku.“

Šaro paminėti „Crvena zvezda“ naujokai komandą papildė vos prieš kelias savaites.

Iš „Olympiakos“ atvykęs K.Punteris su „raudonosios žvaigždės“ apranga spėjo sužaisti du mačus, kuriuose vidutiniškai rinko net po 16,5 taško, o Stambulo „Fenerbahče“ klubo paleistas V.Štimacas, praeityje vilkėjęs ir „Žalgirio“ aprangą, per tris mačus pelnė po 13,3 taško ir sugriebė po 5 kamuolius.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Vladimiras Štimacas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Vladimiras Štimacas

„Jie prideda daugiau rotacijos, – naujokus vertino Š.Jasikevičius. – Su Punteriu prisideda daugiau taškų, reikia jį sustabdyti. Štimacas duoda jėgos po krepšiu, tai – dar viena opcija. Jis tikrai įsiliejo į komandą puikiai.“

„Crvena zvezda“ šiame sezone pasižymi ir tuo, jog puikiai žaidžia rungtynių pabaigas.

Serbai jau tris kartus laimėjo rungtynes vieno metimo skirtumu, o labiausiai įsiminęs epizodas nutiko per rungtynes su „Valencia“, kai Belgrado komandos pergalę išplėšė Lorenzo Browno metimas su sirena.

„Nežinau, kažkiek pataiko į krepšį paskutinėmis sekundėmis, – giliai „Crvena zvezda“ pergalių dramatiškose rungtynėse priežasčių neieškojo Šaras. – Atrodo, kad kūrybos neturi per daugiausiai, bet suranda būdų laimėti, o tai mūsų sporte yra svarbiausia.“

Pirmajame mače Kaune „Žalgiriui“ daugiausiai bėdų pridarė buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ snaiperis Billy Baronas, surinkęs 14 taškų. Visgi Š.Jasikevičius nežada prieš šį amerikietį, renkantį po 12,4 taško, taikyti specialios gynybos.

„Akcentuosime, kaip ir visus. Jis su (Lorenzo) Brownu yra pagrindiniai taškų darytojai, bet daug ką prieš jį gynyboje Kaune atlikome gerai“, – įsitikinęs Š.Jasikevičius.

„Crvena zvezda“ ir „Žalgirio“ rungtynės prasidės trečiadienį 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius