-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 10

Apie finalo ketvertą svajojantis S.Monia: „Nėra daug tokių trenerių kaip R.Kurtinaitis“

Maskvos srities „Chimki“ veteranas Sergejus Monia tapo pirmuoju žaidėju klubo istorijoje, kuris ekipos marškinėlius vilki jau dešimtąjį sezoną.
Sergejus Monia
Sergejus Monia / Euroleague.net nuotr.

36-erių rusas Eurolygoje debiutavo 2002-aisiais. Šiuo metu lygoje yra vos du žaidėjai, karjeras stipriausioje Senojo žemyno pradėję anksčiau nei S.Monia. 202 cm ūgio puolėjas didžiuojasi prisidėjęs prie didžiausių „Chimki“ klubo pergalių

S.Monia prisimena tiek pirmąsias valandas klube, tiek pirmąjį mačą vilkint Maskvos srities komandos marškinėlius.

„Mes tik ką buvome iškritę iš pasaulio čempionato 2010-aiais. Atvykau į pirmąją treniruotę ir prisistačiau treneriui Sergio Scariolo, kuris pasaulio taurėje grumėsi su Ispanijos rinktine. Po kelių dienų mes jau žaidėme mačą prieš Kazertos ekipą dėl patekimo į Eurolygą“, – tinklalapiui „Euroleague.net“ prisiminimais dalijosi rusas.

Debiutantas iškart pateko į startinį „Chimki“ penketą bei padėjo įveikti varžovus 77:74. „Chimki“ pateko į Eurolygą, o per penkerias atrankos rungtynes S.Monia rinko po 17,8 taško.

Tuo metu S.Monia buvo 27-erių metų amžiaus, turėjęs 4 sezonų Eurolygoje patirtį. Rusas su Maskvos CSKA ekipa buvo dalyvavęs trijuose finalo ketvertuose paeiliui, o „Chimki“ ruošėsi tik antrajam klubo sezonui stipriausioje Senojo žemyno lygoje.

„Pirmą kartą su klubu sudariau dvejų metų kontraktą. Nemaniau, kad tai pavirs į septynerius ar aštuonerius metus, o dabar skaičiuoju jau dešimtąjį savo sezoną čia. Po kiekvieno sezono aš klausdavau savo kūno ir minties, ar jie pasirengė žaisti toliau. „Chimki“ norėdavo mane išlaikyti, tad mes pratęsdavome bendradarbiavimą“, – sakė 36-erių veteranas.

S.Moniai dabar priklauso klubo rekordas pagal sužaistas rungtynes, kurių jis jau yra užfiksavęs 500. Tiek mačų atletas sužaidė vilkėdamas geltonus Maskvos srities ekipos marškinėlius.

„Chimki“ man yra kaip šeima, – dėstė S.Monia. – Aš čia visus pažįstu – nuo vairuotojo iki prezidento. Pažįstu valytojas ar žmones, kurie atsakingi už mūsų keliones. Žinau ir daugelį klubo fanų.“

Jis užima didžiulį vaidmenyje komandoje, nepaisant to, kad dedasi aikštelėje ar rūbinėje. „Chimki“ naujokai būtent S.Monios klausia įvairių patarimų.

„Kai atvyksta naujas žaidėjas, ypatingai iš kitos šalies, jie turi daugybę klausimų apie gyvenamąją vietą, maistą, batus, kur yra kino teatras, kur geriausia būtų gyventi Maskvoje, atsižvelgiant į didžiulius kamščius“, – pasakojo krepšininkas.

Kai S.Monia pasirašė paskutinį savo kontraktą praėjusią vasarą, „Chimki“ treneris Rimas Kurtinaitis jį įvardino klubo veidu. Panašiai apie R.Kurtinaitį galvoja ir pats S.Monia.

Euroleague.net nuotr./Sergejus Monia ir Rimas Kurtinaitis
Euroleague.net nuotr./Sergejus Monia ir Rimas Kurtinaitis

„Su Rimu iki šio sezono dirbome septynerius metus. Tai daug ką apie jį pasako. Nėra daug trenerių, kurie viename klube praleistų tiek daug metų. R.Kurtinaičiui „Chimki“ yra antrieji namai, visai kaip ir man“, – sakė „Chimki“ klubo simboliu tapęs krepšininkas

Tik du žaidėjai Eurolygoje – Madrido „Real“ puolėjas Felipe Reyesas bei Milano „Olimpia“ aukštaūgis Luisas Scola – debiutavo turnyre anksčiau už S.Monią, kuris tai padarė 2002-aisiais.

Šį sezoną krepšininkas pasitiko savo sąskaitoje turėdamas 200 sužaistų rungtynių Eurolygoje su trimis skirtingomis Maskvos komandomis – CSKA, „Dynamo“ bei „Chimki“. 104 rungtynes jis sužaidė Europos taurėje vilkėdamas tų pačių „Dynamo“ ar „Chimki“ ekipų marškinėlius.

S.Monia per savo karjerą daugybę džiugių momentų.

„Pirmasis VTB trofėjus iškovotas 2011-aisiais. Finalo ketvertas vyko Kazanėje. Pusfinalyje įveikėme „Uniks“, o finale – CSKA, kurią palaužėme paskutinėmis dvikovos minutėmis. Buvo daug emocijų, nes titulą iškovojau jau per pirmąjį pirmojo sezono pusmetį.

Tuomet sekė du Europos taurės čempionų titulai – 2012-aisiais bei 2015-aisiais. Palyginimui, paskutinis titulas tuo pačiu buvo trečiasis R.Kurtinaičiui, kuris yra „Chimki“ įveikęs finale su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Aš tuomet Turine vykusiame finalo ketverte nežaidžiau, bet prisimenu“, – atsiminimais dalijosi S.Monia.

„Chimki“ veteranas su malonumu prisimena mūšius prieš CSKA, įskaitant 2018-ųjų Eurolygos atkrintamųjų seriją, kuri tęsėsi ketverias rungtynes. Nugalėtojas visuose mačuose paaiškėjo per 6 ar mažesnį taškų skirtumą. Nors CSKA triumfavo, tačiau tai buvo geras „Chimki“ sezonas.

„Tai buvo pirmasis kartas klubo istorijoje, kai pasiekėme Eurolygos atkrintamąsias. Didelis žingsnis klubui bei jo ateičiai. Visi klube vis dar turi svajonę patekti į finalo ketvertą, kaip kad tai 2016-aisiais padarė Krasnodaro „Lokomotiv“. Kad pasiektume šį tikslą pasirašėme sutartis su gerais žaidėjais. Mes visi to norime“, – teigė labiausiai patyręs „Chimki“ žaidėjas.

Klubas stipriai iškilo per šiuos metus ir džiaugiasi būdamas diskusijoje kalbant apie stipriausius Eurolygos klubus. Pirmajame S.Monios sezone jie kovojo Eurolygos atrankoje, dabar reguliariai dalyvauja stipriausiame Senojo žemyno turnyre.

Krepšininkas nesiryžta spėlioti, ką ateitis atneš jam ir klubui. „Nesižvalgau toli į ateitį. Žinau savo amžių, tad viską spręsim po sezono“, – paaiškino krepšininkas.

Daugelį metų klubui atidavęs puolėjas ryškiai įsirašė į „Chimki“ istoriją.

„Nesu legenda. Noriu, kad mane sirgaliai prisimintų, kaip žaidėją, kuris aikštelėje kovėsi, atidavė visas jėgas kiekvienose rungtynėse. Būtų šaunu, jei jie mane prisimintų šitaip“, – sakė S.Monia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius