-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 21

Apie psichologines bėdas prabilęs Šaro auklėtinis: „Krepšinio nekenčiau tris mėnesius“

Alexas Abrinesas vėl džiaugiasi krepšiniu, nors jo karjeros etape NBA pasitaikė ir itin depresyvių minčių. Buvęs Šarūno Jasikevičiaus komandos draugas, o dabar auklėtinis „Barcelona“ klube, atvirai papasakojo apie patirtą psichologinį sunkmetį JAV bei atsiradusį norą padėti kitiems.
Alexas Abrinesas
Alexas Abrinesas / Euroleague.net nuotr.

„Jaučiau, kad tiesiog turiu sustoti ir pabėgti nuo krepšinio. Nors visada mylėjau krepšinį, dabar negaliu paliesti kamuolio. Tai buvo sudėtingi trys mėnesiai“, – laikotarpį „Oklahoma City Thunder“ klube prisimena Alexas Abrinesas.

2013-ųjų metų 32-asis NBA naujokų biržos šaukimas už Atlanto praleido beveik tris sezonus, kol jį galiausiai aplankė tamsios mintys.

Ispanas prie „Thunder“ prisijungė 2016-aisiais, o 2018-aisiais nuo krepšinio jis buvo atsitraukęs trim mėnesiams. Nuo žaidimo, kurį dievino nuo vaikystės.

Kol galiausiai vieną rytą pramerkė akis ir suprato, kad nori grįžti.

„Atsibudau ir pasijaučiau geriau. Galiniame namo kieme Oklahomoje su žmona atlikome keletą metimų į krepšį. Tai buvo pirmoji diena, kai mano kūnas pradėjo jaustis geriau dėl krepšinio. Buvau pasiruošęs pabandyti žaisti dar kartą. Daviau antrą šansą dalykui, kurio nekenčiau paskutinius tris mėnesius“, – Eurolygos tinklalapiui pasakoja A.Abrinesas.

Euroleague.net nuotr./Alexas Abrinesas
Euroleague.net nuotr./Alexas Abrinesas

Savąja patirtimi ir pavyzdžiu dalydamasis 27-erių krepšininkas viliasi padėti kitiems.

„Žinau, kad depresija ir nerimas visada egzistavo, bet psichologinės problemos kažkodėl yra vertinamos kitaip, nei ligos. Tu gali nikstelėti čiurną, tau gali skaudėti galvą, bet jie sako, kad tai nėra tas pats. Manau, kad psichologinės bėdos turėtų būti vertinamos panašiai, nes smegenys irgi yra tavo kūno dalis.

Noriu padėti žmonėms, kurie kenčia nuo panašių dalykų. Aš gerbiu visus. Visi mes esame skirtingi. Kiekvienas pabėgti nuo depresijos gali skirtingu keliu. Bet jei dalydamasis savaja patirtimi padėsiu bent keliems žmonėms, aš taip ir darysiu“, – atviravo „Barcelona“ gynėjas.

Į Europą sugrįžęs A.Abrinesas tapo svarbia Šarūno Jasikevičiaus komandos žaidimo dalimi Katalonijoje. Šį sezoną snaiperis pelno po 9,6 taško (47,4 proc. trit., 92,6 proc. baud.) bei atkovoja po 2,4 kamuolio.

Krepšininkas laurus atidavė treneriui iš Lietuvos.

„Šaras stumia visus žaidėjus į priekį. Žinoma, labiausiai jaunimą. Būdamas treneriu, jis dar geriau jaučia komandą. Jis duoda spaudimo visada, kai žaidėjas padaro ką nors blogai. Bet kai atlieki gerai, jis ragina tęsti darbą ir akcentuoja tobulėjimą“, – pasakojo A.Abrinesas.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Šarūnas Jasikevičius
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Šarūnas Jasikevičius

Tai ne pirmasis A.Abrineso ir Šaro susikirtimas Barselonoje. Karjeros saulėlydį pasitikęs lietuvis su ispanu komandos draugais buvo 2012–2013 m. sezone.

A.Abrinesui įstrigo Š.Jasikevičiaus pasiaukojimas ir žaidimas net su sulūžusiu šonkauliu.

„Tai buvo pirmasis mano sezonas Barselonoje. Jaudinausi žaisdamas šalia Šaro, bet iš jo išmokau labai daug. Pamenu, kad paskutinėmis sezono dienomis jis rungtyniavo su lūžusiu šonkauliu ir vis tiek pelnė 20 ar 25 taškus. Tai parodė, jog visada galima perlipti per save. Ypač lemiamuose sezono mūšiuose“, – teigė Šaro auklėtinis.

Euroleague.net nuotr./„Barcelona“
Euroleague.net nuotr./„Barcelona“

Apie komandos draugą šiltai atsiliepė Nickas Calathesas ir Sergi Martinezas.

„Jis svarbus mūsų žaidėjas tiek gynyboje, tiek puolime. Alexas pataiko metimus bei gerai jaučia žaidimą. Jis mums padeda labai stipriai“, – sakė įžaidėjas iš Graikijos.

„Turėti komandoje tokio kalibro žaidėją, kaip Alexas, kuris yra tiek davęs šiam klubui, visada bus naudinga. Fanai jį myli, o jis yra atsidavęs klubui. Jis visada bus laukiamas Barselonoje“, – pridėjo S.Martinezas.

Kaip namuose „Barcelona“ organizacijoje jaučiasi ir pats A.Abrinesas, nors yra kilęs iš Maljorkos sostinės Palmos.

„Barselonoje praleidau ketverius metus prieš išvykdamas į NBA. Tai mano antrieji namai. Grįžti į Barseloną ir vėl žaisti krepšinį buvo lyg svajonės išsipildymas. Kasdien turi jausti vidinį spaudimą, kuris stumtų tave tikslo link“, – sakė A.Abrinesas.

Praėjusią savaitę Maskvoje prieš CSKA triumfavusi „Barcelona“ su 14 pergalių ir 6 pralaimėjimais žengia antroje Eurolygos vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius