-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 12

Ar tiesa, kad Kalmanovičius nupirko „Žalgiriui“ Eurolygą?

Eilinis pirmadienis. Maskva. Į darbo dienos pabaigą Šabtajus Kalmanovičius vyksta į itin svarbų susitikimą. Niekas nežino, kur vyksta įtakingas verslininkas, nes sutartoje vietoje jis turi persėsti į kitą automobilį. Manoma, jog susitikimas – su pačiu Vladimiru Putinu, kurį Šabtajus pažįsta dar nuo KGB laikų. Verslininko bagažinėje – 1,5 milijono JAV dolerių. Tikėtina, jog turtuolis planavo derėtis dėl galimybės platinti vakciną nuo kiaulių gripo, tačiau dabar tai nebesvarbu.
Šabtajus Kalmanovičius
Šabtajus Kalmanovičius / Valdo Kopūsto/„Scanpix“ nuotr..

Pateikiame įdomiausias straipsnio vietas:

Mačiusiems filmą „Ir velnias dėvi „Prada“ tiesiog privalo kilti asociacijos su Š.Kalmanovičiumi. Tai žmogus, kuriam svarbus brangus kostiumas, graži žmona, didelė sąskaita banke. Gal ne tiek patys aksesuarai, kiek prabanga ir auksu tviskantys papuošalai. Galbūt laiku sustojęs Š.Kalmanovičius būtų galėjęs šiais malonumais mėgautis ir toliau. Tačiau verslininkas pasirinko kitokį gyvenimą – azartišką, provokuojantį, mėgo tampyti jį už ausų.

<...>

Visas Šabtajaus gyvenimas sukosi aplink oranžinio kamuolio žaidimą. „Krepšinis suteikia mano gyvenimui prasmės“, – yra sakęs magnatas.

Š.Kalmanovičiaus gyvenimas vyko pagal krepšinio taisykles. Nelengvai durdamas galą su galu 24 metų Šabtajus sulaukė džiugios žinios. Jį su tėvais po 12 metų laukimo išleido į Izraelį. Šeima neužtruko susikrauti lagaminus ir pajudėjo į šventąją žemę.

Izraelyje Š.Kalmanovičius pamažu pradėjo krautis turtus. Iš pradžių jis rengė Rusijos artistų pasirodymus šalyje, vėliau iš Lietuvos kilęs verslininkas nutarė išvykti į Afriką, kur plėtojo statybų, krokodilų fermų, viešbučių ir stadionų verslą.

Izraelis pastebėjo, jog Š.Kalmanovičius yra ne šiaip paprastas imigrantas, o sėkmingai veikiantis Sovietų Sąjungos šnipas. Demaskuotas jis buvo uždarytas į kalėjimą.

Manoma, kad į Izraelį Kalmanovičių šeima išvyko būtent Šabtajaus dėka. Jis sutiko padėti sovietams. Užduotį Š.Kalmanovičiui skyrė pats Vladimiras Putinas, kuris tuo metu buvo jaunasis KGB pareigūnas.

Š.Kalmanovičius turėjo susimokėti. Nors jis buvo nuteistas kalėti devynerius metus, manoma, ne be įtakingų Rusijos politikų pagalbos Šabtajus iš kalėjimo išėjo po penkerių su puse metų. Išėjęs iš kalėjimo, jis susirado „pagalbininkų“ ir iškart atsidėkojo jiems solidžiomis sumomis.

Beje, Izraelio teisėsaugininkai nutarė iškrėsti Š.Kalmanovičiui nejuokingą pokštą. Pasodino jį į kamerą su arabais. Tačiau Šabtajus nepasimetė ir iškart papasakojo naujiems „draugams“, kad jis šnipas. Verslininkas akimirksniu užsitarnavo „pusbrolių“ pagarbą. Tada izraeliečiai nutarė perkelti Š.Kalmanovičių į žydų kamerą, kur teistumo motyvas galėjo būti pražūtingas. Tačiau spėkite, kas nutiko? Milionierius pradėjo pasakoti apie ryšius su mafija, nuteistieji rado bendrų pažįstamų ir ten jis tapo savas, o netrukus buvo didžiai gerbiamas asmuo visame kalėjime.

<...>

Kiekvieną dieną pasaulyje miršta tūkstančiai žmonių. Nors Šabtajaus krepšinio sirgaliai beveik nepažinojo, liūdesys sukaustė žmonių nuotaikas. Lietuvos ir Rusijos piliečiams ši netektis itin skaudi. Nuotraukos iš laidotuvių bei šermenų tarsi suspaudžia širdį, akyse rodosi ašaros...

Tačiau nesinori liūdėti. Šis žmogus neturėjo laiko liūdniems išgyvenimams. Jis visada šypsojosi, buvo nuoširdus, turėjo savo nuomonę, neretai pasižymėjo arogancija, nepaisė autoritetų, tačiau buvo bene geriausias pasaulyje derybininkas, sugebėdavęs įtikinti bet kuriuos oponentus.

Š.Kalmanovičius turėjo daug draugų. Ir būtent draugų, ne pažįstamų. Jis niekada nepamiršdavo jų gimtadienių, o jei tai buvo dailiosios lyties atstovės, apipildavo įspūdingomis gėlių puokštėmis.

<...>

Puikiai žinomas Š.Kalmanovičiaus sugebėjimas derėtis bei įtikinėti. Manoma, jog net ir didžiausią skeptiką Šabtajus galėdavo paversti savo pozicijos šalininku. Net ir praėjus 10 metų po legendinio „Žalgirio“ triumfo Eurolygoje, užsienio žurnalistai neabejoja, jog čempiono titulas kauniečiams buvo nupirktas.

Gal ir galėtume patikėti palankių burtų traukimu už atitinkamą dovaną, tačiau aikštelėje žaidžia ne pinigai, o krepšininkai. Turbūt neatsiras abejojančių, kad Š.Kalmanovičius į Kauną surinko itin pajėgią komandą, kuri buvo pajėgi kovoti dėl aukščiausių titulų. Taip ir nutiko.

O net jeigu Š.Kalmavičius nupirko mums čempiono titulą, asmeniškai aš jokių pretenzijų neturėjau ir neturėsiu. Tokios šventės pasikartoja itin retai, jei iš viso pasikartoja.

Apskritai Šabtajus mylėjo Lietuvą. Labai mylėjo. Nors per karą Kalmanovičiai nukentėjo labai smarkiai, Šabtajaus mamą trejus metus slėpė lietuvių šeima. Ne viename savo interviu jis pasakojo, kad Lietuvoje tik investavo, niekada čia neuždarbiavo.

Kalbama, kad Šabtajus turėjo ypač gerą intuiciją, matyt, ne veltui paskutinę savo gyvenimo dieną nupirko sūnums po butą prestižiniame Maskvos rajone.

<...>

Vienareikšmiškai didžiausia Š.Kalmanovičiaus silpnybė buvo moterys. Per savo gyvenimą verslininkas turėjo 3 oficialias žmonas. Kiek moterų ilgiau ar trumpiau buvo šios ryškios personos gyvenime, turbūt negalėtų pasakyti nei jis pats, nei artimiausi draugai.

Ne paslaptis, jog Š.Kalmanovičius greitai susižavėdavo patraukliomis priešingos lyties atstovėmis. Savo simpatijos Š.Kalmanovičius nė kiek neslėpdavo. Atvirkščiai, rodydavo dėmesį, dovanodavo dovanas, apipildavo gėlėmis. Daryti dovanas Šabtajus mokėjo.

Š.Kalmanovičiaus dėmesio yra sulaukusios ir Lietuvos moterys. Viena jų – Lietuvos krepšinio rinktinės gynėja...

Kur kas plačiau ir daug įdomiau skaitykite žurnale „Sporto žmonės“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius