-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 17

Atgarsiai iš Vitorijos: įžeistas CSKA lyderis ir nuramintas Ž.Obradovičius

Eurolygos finalo ketverto išvakarėse – paskutiniai elito ketverto komentarai apie keturis lemiamus likusius turnyro mūšius. Iš kai kurių finalo ketverto dalyvių lūpų sprūdo palengvėjimas, iš kitų – pyktis. Penktadienį visi šie žodžiai suguls ant Vitorijos „Fernando Buesa“ arenos parketo.
Željko Obradovičius
Željko Obradovičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Su papildoma motyvacija į Vitoriją atvyko vienas Maskvos CSKA lyderių Corry Higginsas.

29-erių 196 cm ūgio gynėjas šį sezoną Eurolygoje rinko vid. 14,8 taško ir buvo rezultatyviausias CSKA krepšininkas. Tačiau Eurolygos rinkimuose jis nepateko nei į pirmąją simbolinę turnyro komandą, nei į antrąją.

„Be jokios abejonės, aš nusipelniau ten būti, – tikino C.Higginsas, kurio krikštatėvis – pats Michaelas Jordanas. – Manau, kad tai didžiulė man neparodyta pagarba, jog nepatekau nė į vieną simbolinį penketą.“

„Scanpix“ nuotr./Cory Higginsas
„Scanpix“ nuotr./Cory Higginsas

Eurolygos rinkimuose 75 proc. vertinimo sudarė žurnalistų ir 25 proc. balsų – sirgalių balsai.

Visiems jiems C.Higginsas savo profesionalumą galės įrodyti artėjantį savaitgalį, pradedant pusfinalio mūšiu su Madrido „Real“ penktadienį.

„Galiu kontroliuoti tik tai, kas mano valioje. Mūsų tikslas nesikeičia – žiūrėsime iš rungtynių į rungtynes. Tikiuosi, kad ištaisysime pernykštes klaidas ir sugrįšime stipresni“, – pabrėžė C.Higginsas.

Įdomu, kad CSKA pastarąjį kartą Eurolygos finale žaidė 2016 metais. Tąkart, beje, rusai ir laimėjo Eurolygą.

Tačiau nuo 2013-ųjų tai buvo vienintelis sezonas, kai CSKA grūmėsi finale dėl čempionų titulo.

Sugrįžti į mūšį dėl trofėjaus bus nelengva, nes kelią armiečiams pastojo Eurolygos čempionas Madrido „Real“, pernai pusfinalyje būtent ir eliminavęs CSKA.

„Darkart laimėti Eurolygą būtų neįtikėtina. Laimėti kartą – labai sunku, bet grįžti į finalo ketvertą ir tai pakartoti – tikrai komplikuota, – sakė vienas Madrido ekipos lyderių Sergio Llullas. – Tas kelias labai ilgas ir sunkus, bet priešaky dar viena galimybė. Tikimės ja pasinaudoti.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Sergio Llullas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Sergio Llullas

Kitoje poroje – Željko Obradovičiaus atodūsis.

Pusfinalio dvikovos su Stambulo „Anadolu Efes“ išvakarėse „Fenerbahče“ strategas sužinojo, jog Nikola Kaliničius ir Janas Vesely galės išbėgti ant parketo.

Laimei, jie neprisijungė prie Luigi Datomės bei Joffrey Lauvergne'o kompanijos, kurie dėl traumų bus priversti praleisti finalo ketverto kovas.

„Kaliničius su Vesely tikrai žais, bet kiek minučių – čia jau kitas klausimas“, – teigė Ž.Obradovičius.

Jo kariai turės pasitempti, kad kompensuotų iš rikiuotės iškritusiųjų netektis. Bet motyvacijos tikrai netrūks vienam „Fenerbahče“ lyderių Nicolo Melli, kuris pernykščiame Eurolygos finale užfiksavo karjeros rekordą su 28 taškais, nors to vis tiek nepakako įveikti „Real“.

„2018-ųjų finalo ketvertas kelia blankius prisiminimus, – neslėpė aukštaūgis iš Italijos. – Mes buvome labai arti titulo. Bet mes sugrįžome – penktą kartą iš eilės. Ir mes vėl čia tik tam, kad laimėtume trofėjų.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nicolo Melli
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nicolo Melli

„Fenerbahče“ pasiekė naujo Eurolygos formato rekordą ir reguliariajame sezone laimėjo net 25 rungtynes. Tačiau priešingoje barikadų pusėje pasaloje tyko ambicingas varžovas, kuris finalo ketverte jaučia mažiausią įtampą.

Tačiau tai nesumažino „Anadolu Efes“ krepšininkų alkio.

„Į patekimą į finalo ketvertą negalime žiūrėti kaip į pergalę. Turime čia svečiuotis su mintimi, kad mes trokštame laimėti, – tikino buvęs žalgirietis Vasilije Micičius. – Manau, turime gerus šansus pusfinalyje ir reikia jais pasinaudoti.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Vasilije Micičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Vasilije Micičius

„Fenerbahče“ ir „Anadolu Efes“ mūšis prasidės penktadienį 19 val. Lietuvos laiku.

„Real“ ir CSKA dvikova startuos vėliau – 22 val.

Finalo dvikovos vyks sekmadienį.

VIDEO: „Ginčas“: kas taps Eurolygos čempionais?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius