2019 09 25 /12:00

Augina raumenis: Kauno „Žalgiris“ pristatė rekordinį biudžetą

Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas pristatė biudžetą 2019-2020 m. sezonui. Lietuvos čempionų direktorius teigė, kad jis bus rekordinis – net 11,9 mln. eurų. „Norėdami eiti į priekį ir nesustoti, biudžetą turėsime dar didesnį“, – teigė P.Motiejūnas.
Paulius Motiejūnas
Paulius Motiejūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Daugiausiai pajamų tikimasi gauti iš bilietų pardavimo – apie 3,6 mln. eurų. Rėmėjai turėtų įnešti apie 3,2 mln. eurų. Savivaldybės parama bus 300 tūkst. mažesnė nei pernai – 2 mln. eurų. Dar 0,6 mln. numatyti už parduotų žaidėjų išpirkas.

„Žalgirio“ pajamos sieks 10,6 mln. eurų, išlaidos – 11,9 mln. Daugiausiai išlaidų numatyta žaidėjų ir trenerių atlyginimams – 8,5 mln. eurų.

Į prognozuojamą biudžetą nenumatytos pajamos, kurias klubas gautų už patekimą į Eurolygos ketvirtfinalį. Patekimas į kitą etapą tik dar labiau padidintų pajamas.

„Žalgiris“ vis dar lieka be generalinio rėmėjo. Eurolygos paskaičiavimais, generalinio rėmėjo pozicija verta 800 tūkst. eurų.

„Dar neturiu, ką galėčiau pasakyti konkrečiai, bet derybos vyksta su daug kuo“, – tikino P.Motiejūnas.

Prieš keletą dienų VTB lygos klubai viešai pateikė 2018-2019 m. sezono finansinius rodiklius, pagal kuriuos Maskvos CSKA klubo biudžetas siekė net 39,8 mln., Rimo Kurtinaičio „Chimki“ – 32 mln., o Sankt Peterburgo „Zenit“ – 25 mln. eurų.

Tačiau „Žalgirio“ skaičiai negąsdino P.Motiejūno šiame Rusijos milijonų baseino fone.

„Tikrai nėra pavydo. Jie dirba taip, kaip dirba, o mes turime savo braižą ir norisi jo laikytis, – per kasmetinį „Žalgirio“ finansinės situacijos pristatymą sakė klubo direktorius. – Tikrai neverksime, kad turime mažesnį biudžetą, nes jis tikrai nepasikeis. Reikia rasti stabilius rėmėjus. Mes patys sau iš arenos padedame per verslus ir galvojame apie naujus. Tik taip galime žingsnis po žingsnio padidinti tą biudžetą.

Tikrai nebūsime kaip CSKA, madridai ar barsos. Jie tegul leidžia. Jie turi savų problemų, kai visiems tiek daug išleidžia. Mes turime savų. Turime savo braižą ir nuo jo niekur nesisuksime.“

Finansiškai sustiprėjusio „Žalgirio“ tikslai nesikeičia – klubas sieks susigrąžinti Karaliaus Mindaugo taurę, laimėti LKL, o Eurolygoje – iškovoti „XX“ pergalių.

„Puikiai žinote mūsų trenerį ir strategiją.

Lietuvoje – viskas aišku. Esame „Žalgiris“ – turime susigrąžinti KMT ir laimėti LKL.

O Eurolygoje norime laimėti XX rungtynių. Negalvoti apie kažką daugiau, o tik apie tai, kas mūsų laukia artėjantį vakarą. Žinant, kad prie Šaro taip buvo visada, tai nesikeičia“, – sakė „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas.

2018-2019 m. sezonui buvo numatytas 10,7 mln. eurų biudžetas, bet jį pavyko surinkti dar didesnį – net 11,1 mln.

Padidinti biudžetą „Žalgiriui“ padėjo rekordinis visų laikų Eurolygos rungtynių lankomumas.

Praėjusį sezoną į 17 žalgiriečių Eurolygos namų mačų atėjo beveik 252 tūkst. žiūrovų – daugiausiai visame turnyre. „Žalgirio“ arenos lankomumo vidurkis siekė net 14,8 tūkst. sirgalių per rungtynes. Tai net 2,3 tūkst. daugiau nei antroje vietoje likęs Atėnų „Panathinaikos“. Net į 11 iš 17 namų rungtynių buvo išparduoti visi bilietai.

Iš parduotų bilietų „Žalgiris“ uždirbo net 4,6 mln. eurų. Tai buvo didžiausia finansinė injekcija per visus pajamų kranelius.

„Esame dėkingi tai pamišusiai sirgalių bendruomenei, kuri padeda pritraukti žaidėjus į komandą ir mus taip pat įkvepia darbui. Palaikymas puikus – ačiū fanams. Gal dar pavyks pagerinti tą rekordą“, – sakė P.Motiejūnas.

„Žalgirio“ arena kitą sezoną talpins 15 tūkst. 415 sirgalių. Vietų skaičius sumažėjo dėl integruotų vietų neįgaliesiems.

P.Motiejūnas atskleidė, kad jau dabar parduotų sezono abonementų skaičius siekia net 7,1 tūkst. Daugiau jų nebus parduota dėl noro suteikti galimybę pamatyti rungtynes kuo daugiau žmonių, kurie rečiau gali užsukti į „Žalgirio“ areną.

Artėjantį sezoną klubas nori skirti daugiau dėmesio jaunimo piramidei ir „Žalgirio“ krepšinio mokyklai. „Žalgiris“ remsis NBA modeliu ir žaidėjams bandys skirti didesnį individualų trenerių dėmesį. Komanda toliau organizuos žaidėjų stovyklas ir ieškos talentų užsienyje, kuriuos galėtų įtraukti į savo piramidę. „Žalgiris“ nori gauti daugiau pajamų iš žaidėjų pardavimo.

„Žalgiris“ investuoja į futbolo komandą ir tikisi, kad ateityje iš didžiulių UEFA turnyrų premijų futbolo klubas padės finansiškai stiprinti ir krepšinio ekipą.

„Tikime futbolo ateitimi Kaune ir tikrai investuosime į šią sritį. Ateis laikas, kai Kaune futbolas rems krepšinį“, – tiki P.Motiejūnas.

„Žalgirio“ vadovas atskleidė, kad klubas stabdo e.sporto projekto veiklą ir atsisako regbio komandos.

„Žalgiris“ trečiadienį žais pirmąsias LKL namų rungtynes su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. Pergale Šiauliuose oficialiai sezoną atidarę žaliai balti pasirodymą Eurolygoje pradės spalio 4-ąją namų maču su Vitorijos „Baskonia“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius