-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 02

Bėdų turgus: prieš rungtynes su „Žalgiriu“ – sukrėtimas turkams

Jeigu galvojote, kad tik Kauno „Žalgirį“ pačiu netinkamiausiu metu prieš svarbiausias Eurolygos rungtynes apgaubė juodas debesis, tai klystate. Likus kelioms dienoms iki dvikovos Kaune Izmiro „Karšiyaka“ atsisveikino su pagrindiniu įžaidėju Joe Raglandu. O tai – pagrindinis „Karšiyaka“ trenerio Ufuko Saricos variklis.
Joe Raglandas
Joe Raglandas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.
Trečiadienis | Kauno „Žalgiris“ – Izmiro „Karšiyaka“ | 19:45 | „Žalgirio“ arena

26-erių 182 cm ūgio Libijos pilietybę turintis amerikietis Eurolygoje per 25 minutes rinkdavo vid. 11,9 taško ir atlikdavo 3,1 rezultatyvaus perdavimo. Būtent prieš „Žalgirį“ jis pirmajame ture sužaidė nerezultatyviausias savo rungtynes (8 tšk.), bet atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Tačiau jo indėlis į komandos žaidimą nedžiugino „Karšiyaka“ trenerio Ufuko Saricos, nes taškai ir naudingumo koeficientas nevirto pergalėmis.

Izmiro klubas praėjusį sezoną žaidė su pasimėgavimu. Aikštėje matėsi džiaugsmas, kuris persidavė ir į rūbinę. Bet šiemet „Karšiyaka“ žaidimas nesusiklijavo. 

„Karšiyaka“ taip ir nerado savo lyderio, praneša 24sek.lt kolegos iš Turkijos.

Anot jų, Joe Raglandas yra labai atsidavęs krepšininkas, bet komanda nepriėmė jo kaip lyderio. Pats treneris Ufukas Sarica nemėgsta atleisti žaidėjų, bet J.Raglandas tiesiog nepritapo.

VIDEO: Gintaro Krapiko mintys prieš trečiadienio Eurolygos rungtynes

Judviejų santykiai galiausiai žlugo po pastarojo Eurolygos mačo su Atėnų „Panathinaikos“. Jame J.Raglandas aikštėje praleido vos 5 minutes. 

Per rungtynes ant atsarginių suolo tarp trenerio ir žaidėjo kilo konfliktas. Viskas baigėsi tuo, kad J.Raglandas buvo nušalintas nuo komandos.

Be J.Raglando „Karšiyaka“ Turkijos čempionate sugebėjo palaužti Evaldo Kairio „Ušak“ ekipą 81:80. Tačiau Izmiro ekipoje atsivėrė didžiulės spragos.

„Karšiyaka“ apžvalgininkų teigimu, U.Saricos sistema remiasi įžaidėjais, kurie turi būti rezultatyvūs. Toks, pavyzdžiui, praėjusį sezoną Izmire buvo Bobby Dixonas (dabar – Ali Muhammedas), dėl puikaus žaidimo pakėlęs sparnus į Stambulo „Fenerbahče“.

Tačiau dabar nebėra J.Raglando, o likę „Karšiyaka“ įžaidėjai Kenanas Sipahi ir Soneras Senturkas neatitinka to U.Sarico sistemos lygio.

K.Sipahi stiprybė – rezultatyvūs perdavimai, S.Senturko – gynyba. 

Dėl „Karšiyaka“ žaidimo veido trūkumo U.Sarica buvo priverstas keisti sistemą jau mače su „Ušak“. Izmiras žaidė lėtesnį, į gynybą koncentruotą krepšinį. U.Sarica atsisakė „Karšiyaka“ amerikiečiams patogaus aukšto tempo krepšinio viesulo.

Turkų kortos susimaišė prieš rungtynes, kurios gali nulemti viso sezono sėkmę. J.Raglandą Izmire pretenduoja pakeisti garsusis Bo McCalebbas, bet jei „Karšiyaka“ pralaimės „Žalgiriui“ ir nepateks į „Top 16“, tai neturės didelės reikšmės.

Komanda Pergalės ir pralaimėjimai
1. „Barcelona“  6/1
2. Krasnodaro „Lokomotiv“ 6/1
3. Atėnų „Panathinaikos“ 3/4
4. Kauno „Žalgiris“ 3/4
5. Izmiro „Karšiyaka“ 2/5
6. Zeliona Guros „Stelmet“ 1/6

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius