Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 02 23

Bomba vis tik sprogo: Pau Gasolis jungiasi prie „Barcos“

Nors prieš kelias dienas pranešė, kad dar nėra pasiruošęs žaisti, Pau Gasolis galiausiai patvirtino, jog žais „Barcelona“ ekipoje.
Pau Gasolis
Pau Gasolis / „Scanpix“ nuotr.

Dukart NBA ir triskart Europos čempionas tviteryje išplatino žinutę, kuria patvirtino, jog nuo šiol jis – „Barcos“ žaidėjas.

Tokią žinią dar šeštadienį išplatino „Mundo Deportivo“ žurnalistas Jose Ignacio Huguetas, o pats P.Gasolis ją pakomentavo.

„Pamatęs žinias Ispanijoje, noriu pranešti, kad esu susikoncentravęs į savo reabilitaciją ir šiuo metu dar nesu pasiruošęs žaisti. Kai tik turėsiu, ką pranešti, tai padarysiu savo socialinėje erdvėje. Dėkoju už palaikymą“, – sekmadienį tviteryje pažadėjo krepšininkas, tačiau ir nepaneigė naujienos, jog jau susitarė su „Barcelona“ dėl karjeros pratęsimo.

Praėjus vos kelioms dienoms katalonas patvirtino, jog prisijungia prie Eurolygoje pirmaujančio ir Šarūno Jasikevičiaus treniruojamo klubo.

„Labai džiaugiuosi galėdamas pranešti, jog grįžtu namo ir netrukus prisijungsiu prie „Barcelona“ komandos. Noriu savo įgūdžiais ir patirtimi prisidėti prie komandos svarbiausiu sezono metu, tuo pačiu darydamas progresą ir gerindamas savo fizinę formą. Esu laimingas, galėdamas grįžti į klubą, kuriame viską pradėjau ir laukiu šios galimybės. Tikiuosi jau netrukus padėti komandai“, – rašė 40 metų veteranas.

Po kelių minučių apie atvykstantį P.Gasolį oficialiai pranešė ir „Barcelona“.

Ispanijos krepšinio legenda pradėjo karjerą Barselonos ekipoje, kuriai atstovavo 1998-2001 m., kol buvo pašauktas NBA naujokų biržoje.

Už Atlanto P.Gasolis septynerius metus (2001-2008 m.) gynė „Memphis Grizzlies“ garbę, šešerius atstovavo „Los Angeles Lakers“ (2008-2014 m.), vėliau dar žaidė „Chicago Bulls“, „San Antonio Spurs“ ir „Milwaukee Bucks“.

Su „Lakers“ katalonas du kartus tapo NBA čempionu, iš viso per karjerą šešis sykius žaidė NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, keturis sykius pateko į antrą arba trečią geriausių sezono žaidėjų penketą.

„Scanpix“ nuotr./Pau Gasolis ir Kobe Bryantas
„Scanpix“ nuotr./Pau Gasolis ir Kobe Bryantas

Krūvą trofėjų jis iškovojo su Ispanijos rinktine – Pau sykį tapo pasaulio, triskart Europos čempionu, iškovojo du olimpinius sidabro ir vieną bronzos medalį, buvo pripažintas 2006 m. pasaulio čempionato ir 2009 bei 2015 m. Europos čempionatų naudingiausiu žaidėju.

Per karjerą NBA lygoje jis sužaidė net 1226 mačus, kuriuose rinko po 17 taškų, 9,2 atkovotus kamuolius ir 3,2 rezultatyvaus perdavimo.

Į „Barcą“ P.Gasolis atvyks nežaidęs beveik dvejus metus – pastarąjį kartą oficialiose rungtynėse jis žaidė 2019 m. kovo 10-ąją.

Katalonijos klube veteranas turėtų užimti praėjusią vasarą išvykusio Ante Tomičiaus, kurio „Barca“ nepakeitė niekuo, vietą ir tapti Brandono Davieso porininku vidurio puolėjo pozicijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius