Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 16

Brandonas Daviesas – apie ypatingą metą su Kauno „Žalgiriu“ ir „Rambo“ pravardę

Brandonas Daviesas ruošiasi kovai dėl Eurolygos titulo. Buvęs Kauno „Žalgirio“ vidurio vidurio puolėjas dabar yra vienas „Barcelona“ lyderių ir tikisi pateisinti favoritų vardą po dviejų savaičių Vokietijoje.

Brandonas Daviesas nutempė „Barcelona“ klubą į Eurolygos finalo ketvirto turnyrą.

Buvęs Kauno „Žalgirio“ krepšininkas buvo naudingiausias per dramatišką ketvirtfinalio seriją su Sankt Peterburgo „Zenit“. Penkerių mačų serijoje B.Daviesas pelnė po 14,8 taško ir 6,8 atkovoto kamuolio ir buvo antras pagal naudingumą tarp visų atkrintamųjų varžybų žaidėjų (po Maskvos CSKA puolėjo Willo Clyburno).

Dabar 29 metų 2019 cm ūgio vidurio puolėjas su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama komanda rengiasi gegužės 28-30 d. Kelne vyksiančiam Eurolygos finalo ketverto turnyrui.

„Manau, kad šiuo metu jaučiamės visiškai gerai, pasitikimi ne tik savimi, bet ir vienas kitu, o taip pat treneriais ir štabu“, – interviu eurohoops.net sakė B.Daviesas.

Euroleague.net nuotr./Brandonas Daviesas
Euroleague.net nuotr./Brandonas Daviesas

„Barcelona“ po septynerių metų pertraukos iškopė į finalo ketverto turnyrą, kurį pasitiks kaip favoritė. Bet tai neslegia B.Davieso.

„Šiek tiek įtampos yra gerai, o dabar man ir mano komandos draugams tai pavirsta į motyvaciją“, – sakė jis.

B.Daviesas pripažino, kad sudėtinga serija su „Zenit“ suteikė vertingų pamokų: „Mes tikrai daug išmokome ne tik asmeniškai, bet ir kaip komanda. Niekada negalvojome, kad bus lengva, bet tokios serijos ir parodo, kaip svarbu ir sunku patekti į finalo ketvertą. Tai padėjo mums paaugti kaip komanda ir pasukti pozityviu keliu.“

B.Daviesas žais finalo ketverte antrą kartą – 2018 metais su Kauno „Žalgiriu“ Belgrade jis užėmė trečią vietą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Brandonas Daviesas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Brandonas Daviesas

„Mano laikas „Žalgiryje“ buvo nepamirštamas ir akivaizdžiai išskirtinis, ypač turint galvoje, kiek mes perėjome iki finalo ketverto, kad laimėtume tiek rungtynių ten patekti – tokie dalykai yra ypatingi, – pabrėžė B.Daviesas. – Dabar Barselonoje pasukome kitu keliu, bet visada sunku patekti į finalo ketvertą. Abu būdai yra ypatingi, nors ir skirtingi.“

Eurolygos pusfinalyje gegužės 28 dieną „Barcelona“ susitiks su Milano „Olimpia“.

„Tai gera komanda, nebe tokia, kokia buvo per reguliarųjį sezoną, – vertino Barselonos komandos amerikietis. – Dabar jie geresni nei sezono pradžioje ir vis gerina žaidimą. Būtina juos vertinti rimtai, negalime žvalgytis į jų praeitį. Gerai, kad turime laiko pasiruošti ir surasti rungtynių planą, kuris padėtų mums laimėti.“

Šį sezoną net trims iš keturių ketvirtfinalio serijų prireikė lemiamų penktųjų rungtynių, bet galiausiai į Kelną keliaus visos keturios stipriausios reguliariojo čempionato komandos.

„Per metus įvyksta daug permainų. Tokia komanda kaip „Zenit“ didžiąją sezono dalį buvo tarp penkių geriausių komandų, jie buvo kritę dėl koronaviruso ir kitų dalykų, kuomet smuktelėjo į aštuntą vietą“, – svarstė B.Daviesas.

Euroleague.net nuotr./Brandonas Daviesas
Euroleague.net nuotr./Brandonas Daviesas

Amerikietis buvo paklaustas ir apie pravardę Rambo, jam skirtą pagal praeityje garsaus amerikietiško filmo herojų.

„Tai prasidėjo nuo pat, kai atvykau čia, mes žaidėme ikisezoniniame turnyre dėl Katalonijos taurės Badalonoje, o aš buvau sužavėtas, nes manęs laukė pirmosios oficialios rungtynės naujoje komandoje, aš norėjau parodyti savo sugebėjimus. Per turnyrą aš žaidžiau su raiščiu ant galvos, įsivėliau į porą incidentų aikštėje, vyko kova su varžovų žaidėjais, aš stengiausi atkovoti kiekvieną kamuolį, įkrauti į krepšį per kiekvieną ataką, vienu metu net kraujavau.

Kai laimėjome turnyrą, komandos vadovas pasisuko į mane ir pasakė: „Žmogau, atrodai kaip Rambo.“ Nuo tada ir prilipo.“

Euroleague.net nuotr./Brandonas Daviesas
Euroleague.net nuotr./Brandonas Daviesas

Krepšininkai kartais sugalvoja įdomių pažadų tiems atvejams, jei laimės kažką svarbaus. Pavyzdžiui, italas Luigi Datome nusiskuto plaukus nuo galvos, kai su Stambulo „Fenerbahče“ triumfavo Eurolygoje 2017 metais. Ar kažkam pasiryš ir B.Daviesas?

„Aš galvoju tik apie laimėjimą, – teigė „Barcelona“ vidurio puolėjas. – Negalvoju, kas nutiks, ką aš padarysiu paskui. Kol nesu čempionas, negaliu galvoti apie ką nors kita.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius