Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 03 12 /2020 03 13

COVID-19 krepšinyje: Eurolyga mėnesiui stabdo sezoną, šalių čempionatai – taip pat įšaldyti

Pasaulio krepšinis reaguoja į koronaviruso protrūkį. Po pirmojo COVID-19 užsikrėtusio NBA žaidėjo ir sustabdyto NBA sezono, svarbius sprendimus priima ir Europos krepšinio organizacijos. Eurolyga penktadienį pranešė, jog stabdo sezoną mažiausiai mėnesiui. Portalas 15min šioje naujienoje pateikia visą aktualiausią informaciją.
Jordi Bertomeu
Jordi Bertomeu / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Penktadienį Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu išplatino laišką, kuriame teigiama, jog turnyro kovos sugrįš ne anksčiau nei balandžio 11 dieną.


Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį ruošėsi išskristi į Barseloną, tačiau paskutinę akimirką žaliai baltus sustabdė skambutis iš Eurolygos. Privačiu lėktuvu į 29-ąjį Eurolygos turą susiruošę žalgiriečiai sulaukė Eurolygos verdikto, kad varžybos laikinai sustabdomos – ketvirtadienį ir penktadienį numatytos rungtynės neįvyks.

„Dėl pandemijos paskelbimo, grėsmės užsikrėsti virusu Eurolygos rungtynėse, apsunkinto judėjimo Europoje, kai kai kurie miestai tapo nebepasiekiami, pasidarė neįmanoma normaliai organizuoti turnyro.

Ne tik dėl šių priežasčių, bet taip pat ir maksimaliai apsaugant žaidėjų bei sirgalių sveikatą ir saugumą, Eurolyga priėmė sprendimą laikinai sustabdyti 2019-2020 m. Eurolygos ir Europos taurės sezoną, iki kitų nutarimų. Eurolyga įdėmiai seks situaciją ir jos atnaujinimus, kai padėtis vėl bus saugi pratęsti sezoną“, – rašoma oficialiame Eurolygos pranešime.

Ketvirtadienį oficialiai sustabdyti visi pagrindiniai krepšinio turnyrai: NBA, Eurolyga, Europos taurė, FIBA Čempionų lyga ir FIBA Europos taurė.

Penktadienį LKL valdybos posėdyje priimtas sprendimas stabdyti nacionalinį čempionatą. Čempionu paskelbtas „Žalgiris“ dabar sprendžia neįprastus klausimus – žaidėjai gali laikinai išvykti, bet algų jiems neketinama mokėti.

„Mes kol kas paprašėme palaukti parą laiko. Penktadienį paskelbsime informaciją. Kalbame su Eurolyga, su kitais klubais. Bet labai svarbu, ką nuspręs LKL. Pagal šią situaciją, legionieriai turėtų likti žaisti LKL mačus. Bet penktadienį situacija turėtų keistis (LKL posėdyje). Tik problema, ar jie gali išvykti, ar juos po to priims įvažiavus. Situacija nepavydėtina, – neslėpė P.Motiejūnas. – Iš vienos pusės atrodo, kad saugu likti Lietuvoje ir jie turėtų čia likti. Bet suprantame, kad jiems norisi namo pas šeimas, pas draugus ir aiškumo.

Žinome, kad NBA algų nemoka ir, manau, logiška, nes klubas negauna pajamų ir tos algos turėtų būti suspenduotos. Bet tai neeilinė situacija ir dar viską aiškinamės.“

Iškart po Eurolygos pranešimo, Ispanijos televizija paskelbė, kad vienas Madrido „Real“ klubo narys užsikrėtė koronavirusu. „Real“ krepšinio komanda patvirtino, kad tai – krepšininkas. Vėliau „La Sexta“ informavo, kad tai – amerikietis Trey Thompkinsas.

„Real“ kovo 3-ąją lankėsi Milane ir už uždarų durų žaidė Eurolygos mačą su vietos „Olimpia“.

„Kodėl negalime žaisti neutralioje aikštėje? Tas virusas rimtas. Todėl metas pradėti į jį rimtai žiūrėti“, – tviteryje prieš šią kelionę rašė T.Thompkinsas.

Getty Images/ Euroleague nuotr./Trey Thompkinsas
Getty Images/ Euroleague nuotr./Trey Thompkinsas

Dėl koronaviruso ketvirtadienį sustabdyti ne tik didieji tarptautiniai turnyrai, bet ir nacionaliniai čempionatai.

Čempionatas Sąlygos
NBA Sustabdytas neterminuotam laikotarpiui
Eurolyga Sustabdytas iki balandžio 11 dienos
LKL Čempionatas nutrauktas, paskelbti nugalėtojai
Europos taurė Sustabdytas neterminuotam laikotarpiui
FIBA Čempionų lyga ir Europos taurė Sustabdytas neterminuotam laikotarpiui
Vokietijos čempionatas Sustabdytas mažiausiai 14 dienų
Adrijos lyga Sustabdytas neterminuotam laikotarpiui
Ukrainos čempionatas Nutrauktas – nebebus tęsiamas
Ispanijos čempionatas Sustabdytas dviem savaitėms
Lenkijos čempionatas Stabdomas iki kovo 25 d.
Turkijos čempionatas Nuspręsta žaisti be žiūrovų iki balandžio pabaigos
Nyderlandų čempionatas Sustabdytas dviem savaitėms
Jungtinė lyga Čempionatas sustabdytas
Belgijos lyga Sustabdyta iki balandžio 3 dienos
Šveicarijos lyga Atšauktas čempionatas
Izraelio lyga Sustabdyta iki mėnesio pabaigos
Graikijos lyga Sustabdyta iki kovo 30 d.
Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Graikijos čempionatas stabdomas iki kovo 30-osios

21:59

Dar ketvirtadienį pranešta apie sustabdytą Graikijos krepšinio čempionatą, o šios šalies žurnalistas George'as Zakkas dabar informuoja, jog aukščiausio Graikijos diviziono kovos nevyks mažiausiai iki kovo 30-osios.

Eurolygos sezonas sustabdytas mėnesiui

15:28

Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu išplatino laišką, kuriame teigiama, kad turnyro kovos dėl koronaviruso grėsmės nevyks mažiausiai iki balandžio 11 dienos.

Jungtinė lyga stabdo kovas

14:49

Jungtinė lyga nusprendė pasekti kitų Europos šalių praktika. Penktadienį pranešta, jog čempionatas stabdomas iki atskiro pranešimo.

Izraelyje stabdomos kovos

11:23

Izraelio krepšinio lyga įšaldoma iki mėnesio pabaigos. Jokios rungtynės nebus žaidžiamos. 

Italijos klubus palieka legionieriai

11:20

Legionieriai pradėjo palikinėti Italijos klubus. Reggie Upshaw išskrido į JAV palikęs Emilijos Redžo „Grissin Bon“ ekipą. Skelbiama, kad klubas planuoja atnaujinti treniruočių procesą, tad jei amerikietis negrįš į Italiją, jam gali grėsti bauda. Kremonos „Vanoli“ leido išvykti Travisui Dienerui, Ethanui Happui ir Jordanui Mathewsui.

Jungtinė lyga tęsia kovas

09:55

Jungtinė lyga pranešė, kad sezonas tęsis ir toliau. Pirmadienį suplanuotas Rusijos krepšinio sunkiasvorių Maskvos CSKA ir „Chimki“ mačas. 

NBA komisaras išplatino laišką

07:26

NBA komisaras Adamas Silveris išplatino laišką, kuriame paaiškino priežastis, dėl kurių nusprendė sustabdyti čempionatą. Vadovas atsiprašė sirgalių, palinkėjo jiems sveikatos bei patikino, kad bilietus iš anksto nusipirkę aistruoliai galės atgauti savo pinigus. Apie konkrečią datą, kada NBA grįš į pilnas ar tuščias arenas, komisaras kol kas nekalba. 

Šveicarija atšaukia pirmenybes

07:13

Dėl koronaviruso grėsmės Šveicarija nusprendė išvis atšaukti šalies krepšinio čempionatą. 

Belgai stabdo čempionatą

07:12

Belgai nusprendė sustabdyti čempionato kovas iki balandžio 3 dienos. 

Sąraše – ir NBA legenda Charlesas Barkley?

07:07

NBA legenda Charlesas Barkley prisipažino, jog sunegalavo ir paprašė atlikti koronaviruso tyrimą. Tiesa, rezultatų jis kol kas dar nežino. TNT televizijoje krepšinio analitiku dirbantis vyras jau dvi dienas laikosi saviizoliacijos taisyklių.

NCAA atšaukė „Kovo beprotybę“

22:45

NCAA atšaukė visus moterų ir vyrų mačus, tame tarpe ir „Kovo beprotybę“.

Apkrėstas T.Thomkinsas parašė pirmą žinutę

21:16

Koronavirusu apsikrėtęs Madrido „Real“ puolėjas Trey Thompkinsas ketvirtadienio vakarą parašė pirmąją žinutę po to, kai sulaukė šios netikėtos žinios.

„Ačiū kiekvienam, kuris atsiuntė man palaikymo žinutę. Jaučiuosi puikiai ir tiesiog laukiu, kol virusas baigsis. Jūsų palaikymas man reiškia labai daug“, – tviteryje rašė T.Thompkinsas. 

Milane – penkių dienų karantinas

19:05

Milano „Olimpia“, kuriai atstovauja Artūras Gudaitis, skelbia penkių dienų karantiną. Italijos klubas prieš devynias dienas žaidė su Madrido „Real“, kuriame rungtyniauja apsikrėtęs Trey Thomkinsas. Pagal taisykles karantinas turi vykti 14 dienų, tačiau devynios dienos jau yra prabėgę. 

Olandai irgi užtraukė stabdį

18:58

Nyderlandų čempionatas stabdomas dviem savaitėms. 

Daugiau apsikrėtusių Jutoje – nėra

18:51

„Utah Jazz“ pranešė, jog Donovanas Mitchellas ir Rudy Gobert'as yra vieninteliai apsikrėtę komandos žaidėjai.

Turkai žais be žiūrovų

18:50

Turkijos krepšinio lyga nusprendė čempionatų kovų nestabdyti. Tiesa, iki balandžio pabaigos suplanuotos dvikovos bus žaidžiamos be žiūrovų.

Jungtinės lygos mačas – be žiūrovų

18:07

Jungtinės lygos vadovai pranešė, jog akylai stebi situaciją visose turnyre dalyvaujančių komandų šalyse. Taip pat nuspręsta ketvirtadienio dvikovą tarp Talino „Kalev“ ir Krasnodaro „Lokomotiv“ vykdyti be žiūrovų. Rusijos klubo sudėtyje rungtyniauja Mindaugas Kuzminskas ir Mantas Kalnietis. 

Stabdomas ir Vokietijos čempionatas

17:21

Vokietijos krepšinio lygos rungtynės stabdomos mažiausiai 14-ai dienų, pranešama oficialiai.

NBA – antras koronaviruso atvejis

17:00

Adrianas Wojnarowskis iš ESPN skelbia, kad koronavirusu užsikrėtė dar viena NBA žvaigždė – Donovanas Mitchellas. Tai Rudy Gobert'o komandos draugas „Utah Jazz“ klube.

Pitino grįžta į JAV

16:14

Atėnų „Panathinaikos“ ir Graikijos rinktinės treneris Rickas Pitino kraunasi lagaminus ir per priverstinę sezono pertrauką keliauja namo į JAV pas savo šeimą.

Nori keisti „EuroCup“ formatą

16:12

Bolonijos „Virtus“ vadovas Luca Baraldi prasitarė, kad 7 iš 8 komandų sutiko organizuoti Europos taurės finalo aštuoneto turnyrą, kuris sumažintų likusių turnyro rungtynių skaičių prisitaikant prie tvarkaraštį išdarkiusio koronaviruso efekto. Italo teigimu, vienintelis „Monaco“ klubas prieštaravo tokiam formatui. L.Baraldi sakė, kad ir Eurolyga nepatvirtino tokio pasiūlymo. Beje, „Virtus“ vadovas prognozuoja, kad olimpinės žaidynės Tokijuje šiemet bus atidėtos.

P.Motiejūnas: legionieriai gali išvykti, algų mokėti neplanuojama

16:09

Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas ketvirtadienį specialioje spaudos konferencijoje prasitarė, kad sujauktas renginių planas arenoje gali atnešti milijoninius nuostolius. Per dvi savaites "Žalgirio" arenoje buvo suplanuota iki 20 renginių.

Jeigu penktadienį LKL valdybos posėdyje bus priimtas sprendimas stabdyti nacionalinį čempionatą, namo gali išsiskirstyti ir legionieriai. Tiesa, sustojus sezonui, algos jiems greičiausiai nebūtų mokamos.

TAIP PAT SKAITYKITE: Apie milijoninius nuostolius prasitaręs „Žalgirio“ vadovas spręs neįprastas problemas

Stabdomas Graikijos čempionatas

15:36

Graikijos krepšinio lygos vadovai sustabdė nacionalinį čempionatą. Žemesnius krepšinio divizionus kuruojanti Graikijos krepšinio federacija prieš tai atšaukė visas kitas numatytas rungtynes šalyje.

Įdomus baskų sugrįžimas namo

15:33

Vitorijos „Baskonia“ krepšininkai grįžta namo. Ketvirtadienį su „Maccabi“ Tel Avive turėjusi vykti Eurolygos dvikova neįvyks, todėl ispanai anksčiau laiko lėktuvu išskrido į Vitoriją. Atkreipkite dėmesį į tarpus tarp žaidėjų – tai vienas iš prevencinių būdų garantuoti saugų atstumą.

 

Pasisakys Paulius Motiejūnas

15:19

Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas pasisakys apie koronaviruso sukeltą situaciją  krepšinyje specialioje spaudos konferencijoje 15 val. 30 min.

NKL sezono finišas – be žiūrovų

15:03

Antra pagal pajėgumą Lietuvoje krepšinio lyga – NKL, reguliariojo sezono varžybas baigs organizuodama rungtynes be žiūrovų.

LKL verdiktas – penktadienį

15:01

LKL informuoja, kad penktadienį vyks valdybos posėdis, kuriame bus nuspręsta dėl artimiausių čempionato rungtynių organizavimo. LKL pirmenybės bus arba sustabdytos, arba vyks be žiūrovų – Vyriausybė uždraudė viešus sporto renginius su daugiau nei 100 žmonių dviem savaitėms.

Vyriausybė uždraudė visus viešus renginius šalyje

14:59

Saulius Skvernelis po skubaus Vyriausybės pasitarimo paskelbė, kad vieši renginiai su žiūrovais bus uždrausti nuo kovo 13 d.: „Apsitarę su specialistais, priėmėme sprendimus nuo kovo 13 d. 7 val. ryto uždrausti visus viešus renginius šalyje. Leidžiami tik renginiai lauke, dalyvių skaičiui neviršijant 100 ir užtikrinant dalyvių saugumą, t.y. reikiamo atstumo išlaikymą tarp dalyvių, ir profilaktinių prevencinių priemonių panaudojimą.“ Tai apriboja LKL galimybę tęsti čempionatą su žiūrovais.

Lenkijos krepšinio čempionatas stabdomas

14:41

Lenkijos krepšinio čempionato vadovai nusprendė, kad turnyras stabdomas mažiausiai iki kovo 25 dienos. Lenkijoje nustatyti 47 koronaviruso atvejai ir 1 mirtis.

Milano krepšininkai – karantine

14:24

„Sportando“ skelbia, kad Milano krepšininkai artimiausias 5 dienas turės save izoliuoti nuo visuomenės. Taip numato Italijos Vyriausybės nurodymai. „Olimpia“ su „Real“ žaidė kovo 3-ąją, tad po kontakto komandai priklausė 14 dienų karantinas.

Stabdomas Adrijos lygos čempionatas

14:20

Adrijos lyga pranešė, kad neterminuotam laikotarpiui stabdomas Serbijos, Kroatijos, Slovėnijos bei Bosnijos ir Hercegovinos ekipas jungiantis čempionatas. 

Prancūzai svarsto stabdyti čempionatą

13:58

Prancūzijos krepšinio lygos vadovai rimtai svarsto galimybę stabdyti čempionatą, praneša „L'Equipe“.

Žalgirietis abejoja sprendimų efektyvumu

13:56

„Žalgirio“ centras Jockas Landale'as tviteryje suabejojo radikalių sprendimų efektyvumu: „Žmonės stabdo čempionatus, lyg per tris savaites situacija smarkiai pagerės.“

 

Užsikrėtęs T.Thompkinsas perspėjo dėl koronaviruso

13:47

„Real“ kovo 3-ąją lankėsi Milane ir už uždarų durų žaidė Eurolygos mačą su vietos „Olimpia“. Koronavirusu užsikrėtęs T.Thompkinsas pranašiškai perspėjo dėl šio užkrato: „Kodėl negalime žaisti neutralioje aikštėje? Tas virusas rimtas. Todėl metas pradėti į jį rimtai žiūrėti.“

Paaiškėjo užsikrėtusio „Real“ žaidėjo tapatybė

13:40

„La Sexta“ praneša, kad užsikrėtęs „Real“ žaidėjas – puolėjas Trey Thompkinsas.

 

Oficialu: Ukrainos čempionatas nutrauktas

13:35

Ukrainos krepšinio federacija oficialiai nutraukė šalies čempionatą – tiek vyrų, tiek moterų. Galutiniai jo rezultatai skaičiuojami pagal esamą turnyro lentelę, tad šalies krepšinio čempionais tapo „Dnipro“.

Ukraina šiam sezonui laidoja čempionatą?

13:22

Ukrainos krepšinio apžvalgininkas Oleksandras Proshuta skelbia, kad Ukrainos krepšinio sezonas gali būti nutrauktas. Esą turnyras būtų sustabdytas ir nebepratęstas nė neišsiaiškinus čempiono. Taurės varžybos būtų žaidžiamos prieš pat kitą sezoną.

Kuzminskas su Kalniečiu – žais?

13:20

Šiandien gali įvykti vienintelės aukščiausios lygos krepšinio rungtynės. 19 val. vietos laiku Estijoje numatyta Talino „Kalev“ ir Krasnodaro „Lokomotiv“ dvikova. Rusijos klubui atstovauja du lietuviai – Mindaugas Kuzminskas ir Mantas Kalnietis. VTB mačas dar neatšauktas, bet 15min žiniomis, jau svarstoma reaguoti į pasaulinę situaciją.

Užsikrėtė „Real“ žaidėjas

13:09

Madrido „Real“ krepšinio klubas patvirtino, kad koronavirusu užsikrėtė krepšininkas. 14-ai dienų izoliuosis ne tik krepšinio, bet ir „Real“ futbolo komanda.

„Ryto“ dubleriai Vilniuje žais be žiūrovų

13:08

NKL rungtynės tarp Vilniaus „Perlo“ ir Joniškio „Delikateso“ komandų bus žaidžiamos be žiūrovų, informuoja Vilniaus "Ryto" komunikacijos skyrius.

„Real“ klube – karantinas

12:46

Madrido „Real“ klubo nariai izoliuos save nuo visuomenės 14-ai dienų. Kovo 3-ąją „Real“ žaidė Milane su „Olimpia“.

Vienas „Real“ narys užsikrėtė koronavirusu

12:40

Ispanijos televizija informuoja, kad vienas Madrido „Real“ komandos narys užsikrėtė koronavirusu. Ar tai žaidėjas, ar personalo, ar administracijos narys – nepranešama.

Didžiosios krepšinio arenos ištuštėja

12:35

Ketvirtadienį oficialiai sustabdyti pagrindiniai krepšinio turnyrai:

  • NBA
  • Eurolyga
  • Europos taurė
  • FIBA Čempionų lyga
  • FIBA Europos taurė

Eurolyga oficialiai stabdo sezoną

12:25

Oficialus Eurolygos pranešimas: „Eurolyga įdėmiai sekė paskutines COVID-19 protrūkio naujienas ir rėmėsi pasaulinės sveikatos organizacijos nuorodomis. Dėl pandemijos paskelbimo, grėsmės užsikrėsti virusu Eurolygos rungtynėse, apsunkinto judėjimo Europoje, kai kai kurie miestai tapo nebepasiekiami, pasidarė neįmanoma normaliai organizuoti turnyro. Ne tik dėl šių priežasčių, bet taip pat ir maksimaliai apsaugant žaidėjų bei sirgalių sveikatą ir saugumą, Eurolyga priėmė sprendimą laikinai sustabdyti 2019-2020 m. Eurolygos ir Europos taurės sezoną, iki kitų nutarimų. Eurolyga įdėmiai seks situaciją ir jos atnaujinimus, kai padėtis vėl bus saugi pratęsti sezoną.“

 

Vokiečiai neišvyko į Rusiją

12:12

Miuncheno „Bayern“ komanda skelbiasi neišvykusi į Eurolygos rungtynes Rusijoje. „Bayern“ penktadienį turėjo žaisti Chimkuose prieš Rimo Kurtinaičio „Chimki“ ekipą.

Ispanai nežais Stambule

12:06

„beIN Sports“ televizijos žurnalistas Ismailas Senolis praneša, kad Valensijos klubas nerungtyniaus Stambule su „Anadolu Efes“. Esą vos tik ispanų lėktuvas nusileis Turkijoje, jie grįš namo. Namo išsiųsti ir „Anadolu Efes“ krepšininkai.

CSKA: Eurolyga atšaukia 29-ojo turo rungtynes

12:02

Maskvos CSKA klubas oficialiame tinklalapyje informuoja, kad 29-ojo turo rungtynės bus atšauktos. CSKA oficialiai praneša, kad Maskvoje numatytas mačas su Berlyno ALBA tikrai neįvyks.

 

Paskutinis atnaujinimas 2020-03-12 12:02

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius