Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 06

Bręsta stambus sandoris: Rokas Jokubaitis – ant Barselonos slenksčio?

Labai realu, kad Rokas Jokubaitis artimiausioje ateityje vėl diriguos Šarūno Jasikevičiaus derinių lentoje nubraižytoms atakoms. 15min žiniomis, 20-metis žalgirietis yra arti susitarimo su „Barcelona“, o pastarieji įvykiai tik signalizuoja apie bręstantį tokio sandorio išsipildymą.

15min šaltinių teigimu, Šarūnas Jasikevičius rodo susidomėjimą talentinguoju žalgiriečiu jau keletą mėnesių ir derybos yra smarkiai pasistūmėjusios į priekį.

15min žiniomis, pats R.Jokubaitis dar nėra iki galo apsisprendęs dėl savo likimo, bet keli šaltiniai neabejoja, kad 20 metų 193 cm ūgio gynėjas po sezono užsivilks „Barcelona“ marškinėlius.

R.Jokubaičio kontraktas su „Žalgiriu“ galioja iki 2022-2023 m. sezono pabaigos, todėl už jaunąjį lietuvį „Barcelona“ turės pakloti solidžią išpirką.

Tai irgi yra svarbus derybų objektas, nes potencialiai „Žalgiris“ už R.Jokubaitį gali gauti stambią išpirką iš NBA. Nuo artėjančios vasaros standartinė NBA išpirka išaugs iki 750 tūkst. JAV dolerių (apie 625 tūkst. eurų).

15min šaltiniai teigia, kad „Žalgiris“ turėtų tartis su „Barcelona“ ne tik dėl išpirkos į Barseloną, bet ir potencialaus NBA sandorio. Pavyzdžiui, gavęs išpirką iš „Barcelona“ ekipos (potencialiai ji gali siekti iki 300-400 tūkst. eurų), „Žalgiris“ ateityje galėtų pretenduoti ir į dalį NBA išpirkos, jeigu R.Jokubaitis vėliau pravertų stipriausios krepšinio lygos pasaulyje vartus.

VIDEO: Šaro nenuvylė: pakartotas R.Jokubaičio rekordas ir pirmasis dėjimas

R.Jokubaičio galimybės persikelti į Barseloną ilgą laiką buvo smarkiai susijusios su 20-mečio argentiniečio Leandro Bolmaro ateitimi NBA.

Šią savaitę „Minnesota Timberwolves“ krepšinio operacijų prezidentas Gerssonas Rosas Minesotos radijo stotyje „KFAN“ patvirtino, kad kitą sezoną atsiveš į NBA pernai naujokų biržoje pašauktą žaidėją. Jis neįvardijo konkrečios pavardės, bet akivaizdu, kad tai 23 šaukimu pakviestas „Barcelona“ gynėjas L.Bolmaro.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Leandro Bolmaro
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Leandro Bolmaro

Balandžio pradžioje duodamas interviu „Marca“ L.Bolmaro dar tvirtino, kad neatmeta galimybės dar metams likti Š.Jasikevičiaus komandoje. Tačiau panašu, kad argentinietis jau kraunasi lagaminus į NBA, o jo vieta ruošiama R.Jokubaičiui.

15min šaltiniai teigia, kad „Barcelona“ už L.Bolmaro gali susižerti didesnę nei standartinę NBA išpirką. Šaltinių teigimu, argentiniečio išpirka gali siekti iki 1,2 mln.

NBA išpirkos dalį sumokėtų „Timberwolves“, o kitą dalį jau turėtų padengti pats krepšininkas ir jo stovykla. Kaip teigia 15min šaltiniai, būtent iš šių pinigų „Barcelona“ galėtų perpirkti R.Jokubaitį iš „Žalgirio“.

Tiesa, reikia pabrėžti, kad Barselonos organizacija dabar turi rimtų finansinių rūpesčių ir negali švaistytis pinigais kaip panorėjusi. „Barcelona“ kitą sezoną turėtų susimažinti biudžetą ir kai kuriems žaidėjams apkarpyti atlyginimus.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Rokas Jokubaitis ir Leandro Bolmaro
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Rokas Jokubaitis ir Leandro Bolmaro

Be to, kortas gali sumaišyti NBA naujokų birža. Šiemet ji vyks liepos 29-ąją.

Balandžio 8 d. pristatytoje NBA naujokų biržos prognozėje ESPN jaunųjų talentų apžvalgininkas Jonathanas Givony žalgiriečiui prognozavo 42 šaukimą.

Samas Vecenie iš „The Athletic“ balandžio 2-ąją R.Jokubaičiui numatė 25 šaukimą, bet gegužės 6-ąją pateikė atnaujintą naujokų biržos projekciją ir joje lietuviui prognozavo jau tik 34 šaukimą.

Tuo tarpu „The Ringer“ apžvalgininkas Kevinas O'Connoras gegužės 6-ąją patupdė R.Jokubaitį į pačią savo prognozės pirmojo trisdešimtuko pabaigą.

Jeigu R.Jokubaitį pašaukusi NBA komanda pageidautų lietuvį atsivežti už Atlanto jau nuo 2021-2022 m. sezono, šis taip ir nenutūptų Barselonoje. Tiesa, šiuo metu labiau tikėtina, kad R.Jokubaitis bus pašauktas į NBA, bet siunčiamas toliau stažuotis Europoje.

R.Jokubaitis šį sezoną Eurolygoje gaudavo pasireikšti po 21 minutę, įmesdavo po 7 taškus (47,8 proc. dvit., 38,8 proc. trit.), atkovodavo 1,7 kamuolio, atlikdavo 2,5 rezultatyvaus perdavimo bei rinkdavo 6,8 naudingumo balo.

Beje, būtent rungtynėse su „Barcelona“ Kaune R.Jokubaitis šį sezoną pakartojo savo Eurolygos rezultatyvumo rekordą – įmetė 15 taškų ir surinko 15 naudingumo balų.

Lietuvis yra vienas pagrindinių kandidatų laimėti Eurolygos „Kylančios žvaigždės“ apdovanojimą.

Rokas Jokubaitis dėjimas
Rokas Jokubaitis dėjimas

LKL čempionate R.Jokubaitis per 20 minučių pelno vid. 8,3 taško (55,8 proc. dvit., 27,5 proc. trit.), atkovoja 1,4 kamuolio, atlieka po 4 rezultatyvius perdavimus ir renka 9,5 naudingumo balo.

Artėjančią vasarą gynėjas pretenduoja užsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius atrankoje į Tokijo olimpines žaidynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius