-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 12

COVID-19 žemėlapis Eurolygoje: kiek krepšininkų susirgo po dviejų pirmųjų turų?

Eurolygos vadovai žymisi žemėlapį, kurio mielai nematytų priešais save Barselonos biuruose. Jame didėjantis raudonų taškų skaičius neturėtų džiuginti, ypač prieš šią dvigubą Eurolygos savaitę. Paskutiniai duomenys rodo, kad po dviejų naujojo sezono turų Eurolygoje užfiksuota mažiausiai 30 COVID-19 atvejų, iš kurių – 21 užsikrėtęs žaidėjas.

Didžiausias protrūkis užfiksuotas Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipoje.

Sekmadienį Rusijos klubas pranešė, kad net 13-ai komandos narių diagnozuotas koronavirusas, iš jų – 8 žaidėjams.

Tarp susirgusių krepšininkų yra Artūras Gudaitis, apie kurį šeštadienį pirmieji pranešė 15min. Taip pat – buvęs žalgirietis Kevinas Pangosas.

„Zenit“ sustabdė ekipos treniruotes ir prašo Eurolygos nukelti dvejas šios savaitės rungtynes. Abi jos vyks Ispanijoje – antradienį Vitorijoje ir ketvirtadienį Valensijoje.

Tiesa, pagal Eurolygos protokolą, komandai, kuri dėl COVID-19 negali pristatyti rungtynėms aštuonių žaidėjų, gresia techninis pralaimėjimas 0-20.

Užsikrėtę „Zenit“ žaidėjai: Artūras Gudaitis, Kevinas Pangosas, Billy Baronas, Austinas Hollinsas, Mateuszas Ponitka, Antonas Puškovas, Vladislavas Truškinas, Igoris Volčinas; treneriai – Xavi Pascualis, Inigo Zorzano, Sergejus Vozniukas ir Jaroslavas Jalovčiukas; masažuotojas Andrejus Kozlovas.

COVID-19 atvejai Eurolygoje
Komanda Atvejai Žaidėjai
Sankt Peterburgo „Zenit“ 13 8
Maskvos srities „Chimki“ 5 5
„Barcelona“ 4 1
Vilerbano ASVEL 4 3
Maskvos CSKA 3 3
Kauno „Žalgiris“ 1 1

Kaip tik po penktadienio rungtynių Sankt Peterburge susirgęs namo sugrįžo vienas „Barcelona“ krepšininkas. Tiesa, klubas iki pirmadienio ryto dar neatskleidė jo pavardės.

Tai ketvirtas atvejis Barselonos ekipoje. Tiesa, vėlų sekmadienio vakarą iš klubo atskriejo gera žinia – Šarūnas Jasikevičius įveikė koronavirusą ir, pagal Ispanijos taisykles, jau galėtų vadovauti „Barcelona“ krepšininkams antradienio ir ketvirtadienio rungtynėse. Įdomu, kad tai prieštarauja Eurolygos protokolui, kuriame nurodyta privaloma mažiausiai 14 dienų saviizoliacija. Ispanijoje įstatymai nurodo 10 dienų privalomą saviizoliaciją.

Lietuvos rinktinės vyr. treneris Darius Maskoliūnas ir dar vienas neįvardijamas „Barcelona“ štabo narys dar nepasveiko nuo COVID-19.

VIDEO: Beprotiška savaitė Barselonoje. Šaras saviizoliacijoje – komanda Sankt Peterburge

Nemalonus atvejis užfiksuotas Prancūzijoje. Įtariama, kad Vilerbano ASVEL gynėjas Norrisas Cole'as sirgdamas COVID-19 pradėjo sekmadienio susitikimą Prancūzijos čempionate.

Teigiamas testo rezultatas pasiekė ASVEL prieš pat mačą su „Cholet“. Vilerbano ekipa to dar neskelbia oficialiai, bet įtariama, kad COVID-19 nustatyt būtent N.Cole'ui. Dukart NBA čempionas aikštėje spėjo pabuvoti 40 sekundžių ir iškart buvo pakeistas.

Po rungtynių Šolė meras Gilles Bourdouleix grasino, kad imsis teisinių veiksmų.

„Mūsų arenoje daugiau nevyks jokios rungtynės, kol Prancūzijos krepšinį valdo visiškai neatsakinga lyga. Susidūrę su tokiu ASVEL klubo elgesiu – išleistas į aikštę sergantis žaidėjas – aš iškelsiu kriminalinio pobūdžio kaltinimus ir prieš klubą, ir prieš lygą. Už neatsakingumą šio viruso atžvilgiu turi būti baudžiama!“ – tviteryje tūžo politikas.

Koronavirusas nustatytas dar dviem ASVEL žaidėjams – Kevarrius Hayesui ir Matthew Strazeliui, taip pat vyr. treneriui TJ Parkeriui.

Teigiami COVID-19 testai ASVEL stovykloje išdygo po penktadienio rungtynių Milane su „Olimpia“. Išskyrus „Žalgirį“, ASVEL buvo pirmoji komanda už Rusijos ribų, kurioje užsikrėtė žaidėjai.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Norrisas Cole'as
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Norrisas Cole'as

„Žalgirio“ situacija išskirtinė tuo, kad Joffrey Lauvergne'ui galėjo būti klaidingai nustatytas koronavirusas. Ketvirtadienio testas parodė, kad prancūzas serga COVID-19, bet penktadienį ir šeštadienį atlikti pakartotiniai tyrimai buvo neigiami.

Ar vienas „Žalgirio“ lyderių šią savaitę galės grįžti į aikštę – dar neaišku. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras traktuoja legionierių kaip sergantįjį ir jam sugrįžti į rikiuotę reikės specialių leidimų.

J.Lauvergne'as paskubėjo socialiniuose tinkluose skelbdamas apie būsimą sugrįžimą, bet netrukus pats vėliau ištrynė savo įrašą, kuriame teigė grįšiąs ant parketo jau antradienio mače Serbijoje.

VIDEO: „urBONUSas“: gandai apie „Rytą“, nauja jėga Vilniuje ir COVID-19 „Žalgiryje“

Trys koronaviruso atvejai sezono pradžioje nustatyti Maskvos CSKA klube – apsirgo Nikola Milutinovas, Janis Strelniekas ir Semionas Antonovas.

Penkis tokius savo stovykloje gali suskaičiuoti Rimas Kurtinaitis – COVID-19 nustatytas Jordanui Mickey, Gregui Monroe, Janiui Timmai, Maksimui Baraškovui ir Jevgenijui Voronovui.

Kaip ir „Zenit“, „Chimki“ prašo nukelti dvigubos savaitės rungtynes. R.Kurtinaičio auklėtiniai trečiadienį žais Madride, penktadienį – Vitorijoje.

VIDEO: Pergalė Rimo Kurtinaičio teritorijoje: gražiausi „Žalgirio“ momentai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius