-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 26

CSKA prezidentas paaiškino, kodėl verčiau ruoštis kitam sezonui, o ne prikelti „mirusį“

Įprastai žodžio kišenėje neieškantis Maskvos CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas, kalbėdamas su „Sportbc“, 2019-2020 metų sezoną įvardijo „mirusiu“ ir pateikė savo argumentuotą nuomonę, kodėl šiuo metu visos pajėgos turėtų būti metamos jau kitam, 2020-2021 metų sezonui.
Andrejus Vatutinas
Andrejus Vatutinas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Apie organizacinius aspektus:

„Šiuo nėra jokio aiškumo dėl tarptautinių oro linijų. Pagal dabartinius reikalavimus, asmuo karantinuotis turi dviems savaitėms. Komandoms, kurios nėra Šengeno zonoje, nėra leidžiama kirsti Europos Sąjungos sienų.

Mes privalome turėti omenyje ir tai, kad Ispanijos bei Adrijos vis dar kuria planus pabaigti savuosius sezonus. Gegužės 24-ąją (paskutinė diena Eurolygai priimti sprendimą – aut.past.) 18 komandų bus visiškai skirtingose situacijose, o tai tik pasunkins ir taip nelengvą situaciją. Tuo laiku galbūt vis dar nieko nežinosime apie skrydžius, valstybių sienas ir karantino sąlygas. Todėl noriu, kad mano kolegos šią dieną būtų vieningi kaip kumštis.“

Apie krepšinį:

„Būsime labai toli nuo to, kai komandos lemiamiems etapams kryptingai dirba šešis mėnesius ir reguliaraus sezono eigoje įgauna sportinės formos piką. Pratęsus Eurolygą po tokios pertraukos geriausiu atveju matytume krepšinį, kurį žaidėjai demonstruoja ikisezoninėse rungtynėse. Galiausiai, juk vasarą krepšininkai keletą savaičių pailsi, palaiko sportinę formą ir tada pradeda dirbti treniruoklių bei krepšinio salėse.

Dabar žaidėjai bando išlikti geroje formoje būdami užrakinti savo namuose. Kokį krepšinį mes iš jų gautume? Būtų absurdiška, jei du mėnesius nesitreniravus čempionas išaiškėtų po kelių savaičių žaidimo. Žaidėjai būtų pasmerkti gauti traumas.“

„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Andrejus Vatutinas
„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Andrejus Vatutinas

Apie finansinius aspektus:

„O kaipgi pajamos? Absurdas žaisti be aistruolių. Juk galiausiai klubai didelę pajamų dalį susižeria būtent iš bilietų! Jungtinėse Amerikos Valstijose krepšinis pajamas sugeneruoja iš televizijos transliacijų ir aš pateisinu Donaldą Trumpą, kuris skatina greičiau pratęsti lygą be fanų. Deja, mūsų sporto reitingai yra maži.

Nepaisant to, kiek aš trokštu ir vėl išvysti krepšinį, šiuo atveju būtų svarbiau pasiruošti kitam sezonui, o ne bandyti atgaivinti jau numirusį.

Taip sumažėjus pajamoms sunku tikėtis kažko gero. Manau, kad biudžetas sumažės maždaug trečdaliu, tačiau tikiuosi, kad dabartinė, kaip ir ankstesnioji, sumažins žaidėjų kainas.“

46-erių rusas žurnalistams taip pat atskleidė, kad Eurolygos čempionai jau pradėjo kito sezono komplektaciją ir pratęsė sutartis su Danieliu Hackettu bei Joeliu Bolomboy.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius