Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 18

CSKA prezidentas skaičiuoja, kad dėl pandemijos klubas patirs 5,5 mln. nuostolių

Maskvos CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas pripažino, kad ir jo vadovaujamas krepšinio klubas neteks svarios sumos dėl koronaviruso pandemijos.
Aleksandras Vatutinas
Aleksandras Vatutinas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

A.Vatutinas rengiasi deryboms su žaidėjais. Net ir vienas turtingiausių Eurolygos klubų, kurio biudžetas kasmet sukasi apie 40 mln. eurų, perskaičiuoja iš naujo.

„Kol kas bado streikų nėra, – sakė CSKA vadovas. – Svarbu, kad 11 Eurolygos klubų (tiek klubų turi ilgalaikes licencijas) palaikytų poziciją nemokėti algų žaidėjams be vieningo susitarimo. Manau, kad per dviejų savaičių laikotarpį susitarimas bus priimtas ir krepšininkai gaus algas. Žaidėjų nuostoliai kas mėnesį gali siekti ne mažiau 20 proc., bet ne daugiau 35-40 proc.“

Sportrbc.ru A.Vatutinas teigė, kad klubai neteks pajamų iš bilietų, televizijos teisių, suvenyrų, šiuo metu atlyginimai mokami darbuotojams.

Be to, CSKA patiria bėdų dėl rublio nuvertėjimo. Anot A.Vatutino, sutartys su žaidėjais sudaromos eurais arba doleriais, bet išmokama rubliais, o tokiu būdu atlyginimams reikia skirti 20-25 proc. daugiau.

CSKA vadovas tvirtino, kad bendrą kalbą su pagrindiniu rėmėju „Norilskij Nickel“ kompanija matyt pavyks surasti, bet štai oro linijų kompanija „Aeroflot“ patiria didelių sunkumų.

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./CSKA vadovas Andrejus Vatutinas (viduryje) džiaugiasi dar vienu titulu.
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./CSKA vadovas Andrejus Vatutinas (viduryje) džiaugiasi dar vienu titulu.

Daugiausiai klausimų kyla dėl ateities.

„Šį sezoną ištempsime ir pinigų užteks, – sakė A.Vatutinas. – Manau, kad klubo nuostoliai sieks 450 mln. rublių (apie 5,5 mln. eurų), o kas bus toliau, – sunku nuspėti.“

CSKA vadovas pridūrė, kad skeptiškai vertina Eurolygos siekį atnaujinti sezoną, kai padėtis yra tokia neaiški, o žaisti reikėtų be žiūrovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius