-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 13

D.Williamsas: apie NBA žaidėjus Eurolygoje, išskirtinį Željko bei norą iškovoti titulą

Po sėkmingo debiutinio sezono Eurolygoje amerikietis Derrickas Williamsas sukirto rankomis su kasmetine turnyro favorite Stambulo „Fenerbahče“ bei puikiai pritapo Željko Obradovičiaus schemose. Europos krepšinis amerikiečiui patinka dėl žaidimo stiliaus, aplankytų miestų ir jo trenerio bei komandos draugų „Fenerbahče“.
Derrickas Williamsas
Derrickas Williamsas / Euroleague.net nuotr.

D.Williamsas tapo tuo žmogumi, į kurį kreipiasi kiti NBA žaidėjai, norintys save išbandyti Europoje. Priimdami sprendimą jie klausia apie gyvenimą Senajame žemyną bei Eurolygos turnyrą.

„Aš nežinojau, ko tikėtis“, – prisiminęs 2018-ųjų vasarą, kuomet pasirašė sutartį su Miuncheno „Bayern“, oficialiai lygos svetainei sakė 28-erių puolėjas.

Dėliodamas sprendimo pliusus ir minusus jis kalbėjosi su buvusiu Eurolygos čempionu Ekpe Udoh, buvusiu „Fenerbahče“ aukštaūgiu Jasonu Thompsonu bei Eurolygos duonos praeityje ragavusiu P.J.Tuckeriu. „Jie sakė, kad manęs laukia puikus laikas. Mėgaukis tuo ir gausi viską, ko nori“, – prisiminė D.Williamsas.

Nors „Bayern“ ekipai praėjusiame sezone šiek tiek pritrūko iki Eurolygos atkrintamųjų, tačiau amerikietis džiaugiasi pirmąja patirtimi. Debiutiniame sezone D.Williamsas fiksavo po 13,4 taško, 4,2 atkovoto kamuolio bei 14,2 naudingumo balo.

„Tai buvo jauna komanda, tačiau laimėjome daugybę rungtynių, – mintimis dalijosi krepšininkas. – Laimėjome rekordinį skaičių mačų Vokietijos lygoje, įvykdėme savo tikslus. Buvo smagu. Malonu atvykti į Europą ir žaisti prieš komandas, apie kurias girdėjau dar vaikystėje. Turėti galimybę nuvykti į Stambulą, Graikiją, Maskvą, Italiją... Tai buvo puikus laikas.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Derrickas Williamsas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Derrickas Williamsas

Septynių sezonų patirtis NBA, sezonas Kinijoje, tačiau D. Williamsas buvo nustebintas fiziškumo lygiu Europoje, prie kurio jam reikėjo prisitaikyti.

„Smulkios pražangos nelabai yra švilpiamos. Teisėjai leidžia žaisti, manau, kad tai yra gerai žaidimui“, – teigė „Fenerbahče“ puolėjas.

Didžiausias skirtumas yra už aikštelės ribų. Atletas mėgaujasi galimybe lankydamas naujas vietas Europoje, tikisi, kad su „Fenerbahče“ šį sezoną jis pamatys dar daugiau, nes pernai jo planus sujaukė blogas oras.

„Maskvoje buvo taip šalta, kad aš negalėjau palikti viešbučio! Tai yra miestas, kurį noriu pamatyti. Sankt Peterburgas irgi. Kartą buvau Paryžiuje, bet dabar norėčiau nuvykti į Lioną. Prancūzijoje nesu buvęs niekur kitur, tik Paryžiuje. Europoje yra daugybė miestų, kuriuos norėčiau aplankyti.“

Praėjusiame sezone „Bayern“ iškovojo 14 pergalių bei buvo per žingsnį nuo Eurolygos atkrintamųjų. Amerikietis padėjo Miuncheno ekipai apginti Vokietijos čempionų titulą, o tuomet išvyko JAV. Namuose jis ne tik svarstė dėl savo ateities, bet ir sulaukė daugybės buvusių komandos draugų skambučių, kurie prašė patarimo apie žaidimą Eurolygoje.

„Daugelis jų buvo nežinomybėje, – apie NBA žaidėjų nerimą kalbėjo D.Williamsas. – Jie nežino, kaip reikalai vyksta Europoje. Jie yra keliavę, bet nėra čia gyvenę, tad viskas gali būti sudėtingiau nei yra namuose.“

Šį tarpsezonį Eurolygą papildė daug NBA duonos ragavusių krepšininkų, o D.Williamsas laiduoja už kai kurių talentą.

„Su Niku Stausku ir Jimmeriu Fredette‘u žaidžiau Sakramente, o su Wesley Johnsonu rungtyniavau debiutiniame sezone Minesotoje, – aiškino „Fenerbahče“ naujokas. – Džiaugiuosi galėdamas stebėti jų žaidimą Europoje, varžytis prieš juos aikštelėje. Tai puikūs krepšininkai. Jei jiems kažkas nepavyko NBA, nereiškia, kad jie yra blogi žaidėjai. Eurolygoje pamatysite daug talentingų vyrukų, kurie pademonstruos gerą šou.“

D.Williamsas su meile prisimena savo laikotarpį Miunchene bei tikisi iš „Bayern“ gerų rezultatų ateityje.

„Patikinu jus, kad po penkerių metų apie „Bayern“ kalbėsime kiek kitaip. Jie taipogi turės kitokį mąstymą“, – teigė 203 cm ūgio puolėjas.

Nors jam labai patiko sezonas Vokietijoje, tačiau būdamas 28-erių metų jis turi troškimą laimėti dabar. Tai pagrindinė priežastis kodėl jis nusprendė prisijungti prie „Fenerbahče“.

„Nemanau, kad galėjau pasirinkti geresnę vietą, – dėstė D.Williamsas. – Puikus miestas, puiki komanda, nuostabūs žmonės, turintis gerus charakterius bei asmenybes. Įžengęs į areną tu galvoji tik apie titulą. Kasdien sunkiai treniruojamės dėl trofėjaus, nenorime tik būti Eurolygoje. Yra skirtumas tarp dalyvavimo turnyre bei buvimo čempionu. Tai priežastis, kodėl norėjau atvykti čia.

Jei pažvelgtumėte į mūsų sudėtį, tai nedaug komandų gali pasigirti tokiu talentu. Jei sujungsime juos į bendrą kumštį, tai gali būti baugu.“

Euroleague.net nuotr./Derrickas Williamsas
Euroleague.net nuotr./Derrickas Williamsas

Stambule amerikietis žaidžia po beveik 27 minutes, pelno po 10,4 taško, atkovoja po 5 ir perima po 1,3 kamuolio, atlieka po 1,4 rezultatyvaus perdavimo bei fiksuoja po 11,4 naudingumo balo.

Prieš priimdamas sprendimą žaidėjas kalbėjosi su legendiniu treneriu Željko Obradovičiumi, kuris padėjo jam apsispręsti. „Jis sakė, jog nori, kad būčiau vienas svarbiausių žaidėjų puolime, – prisiminė krepšininkas. – Akivaizdu, kad tai nėra vieno žaidėjo komanda. Turime daugybę vyrukų, kurie gali pelnyti taškus ar žaisti per kelias pozicijas. Treneris mane stato daugybė skirtingų situacijų.“

Kalbėdamas apie savo trenerį, D.Williamsas pripažino, kad yra dalykų, kuriuos jis pamatė pirmą kartą.

„Jis tikrai gerbiamas. Nesvarbu kur vyktume, žmonės su juo fotografuojasi daugiau nei su krepšininkais. To anksčiau nebuvau matęs“, – sakė „Fenerbahče“ puolėjas.

Krepšininkas prisiminė ir priešsezoninį turnyrą Graikijoje. „Jis laimėjo titulus su „Panathinaikos“, aš suprantu, bet jie jį gerbia taip, lyg jis toliau treniruotų komandą. Jis to nusipelnė. Kai laimi skirtingose vietose, tu nusipelnai pagarbos“, – apie Željko kalbėjo D.Williamsas.

D.Williamsui tiek ir tereikia žinoti apie savo trenerį. „Mūsų pagrindinis tikslas yra laimėti, mes norime laimėti. Jie priėmė mane atviromis rankomis. Jie nori man padėti, nes mūsų bendras tikslas yra kelti trofėjų į viršų“, – teigė „Fenerbahče“ legionierius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius