-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 10 10

Daugiau be kuriozų? Iš laboratorijos – žalias signalas „Žalgirio“ rungtynėms Rusijoje

Maskvos laboratorijose duotas žalias signalas „Žalgirio“ Eurolygos rungtynėms Rusijoje. Po pakartotinių COVID-19 tyrimų „Chimki“ klube naujų koronaviruso atvejų nenustatyta ir atidėta dvikova įvyks šeštadienį Mytiščiuose 20 val. Lietuvos laiku.

Šeštadienio rytą Rimo Kurtinaičio klubą pasiekė paskutiniai COVID-19 testai, dėl kurių penktadienį Eurolyga turėjo nukelti „Žalgirio“ ir „Chimki“ susitikimą.

15min šaltinių teigimu, visi penktadienį pakartotinai testuotų „Chimki“ žaidėjų testai buvo neigiami.

Maskvos srities klubui teko skubiai darytis testus po to, kai penktadienio rytą pranešta apie dar du COVID-19 atvejus „Chimki“ stovykloje – susirgo Gregas Monroe bei Maksimas Baraškovas. Iš viso koronavirusu serga penki R.Kurtinaičio auklėtiniai – dar ir Janis Timma, Jordanas Mickey bei Jevgenijus Voronovas.

Vietoj rungtynių, žalgiriečiai penktadienio vakarą Mytiščių arenoje surengė komandos treniruotę.

„Rungtynių laikas, rungtynių aprangos, bet tai tik treniruotė Maskvoje“, – gūžčiojo pečiais oficialus „Žalgirio“ feisbuko puslapis.

„Žalgiris“ apie nukeltą mačą sužinojo likus maždaug 2,5 val. iki rungtynių pradžios. Komanda dar nebuvo išvykusi iš šalia arenos esančio viešbučio.

„Tokia ta nauja realybė. Reikės su tuo susigyventi. Požiūris dėl nukeltų rungtynių neturėtų būti vien neigiamas. Nors gaila, kad mūsų LKL mačas buvo nukeltas, bet smagu, kad turėsime šiek tiek daugiau laiko pasiruošti kitoms Eurolygos rungtynėms“, – penktadienio vakarą „Žalgiris TV“ sakė M.Schilleris.

Po užtrukusios išvykos į Rusiją žalgiriečių lauks dviguba Eurolygos savaitė: antradienį mačas Belgrade su „Crvena zvezda“ ir ketvirtadienį Kaune su Stambulo „Anadolu Efes“.

Beje, 38-erių austrui treniruojant „Salt Lake City Stars“ ekipą, sykį jo rungtynės buvo nukeltos beveik prieš pat ginčo kamuolį.

VIDEO: Martin Schiller reacts to Khimki game postponement

Į dar vieną treniruotę prieš rungtynes su „Chimki“ Lietuvos čempionams teko rinktis šeštadienio rytą. Ketvirtadienį surengę pratybas „Žalgirio“ arenoje ir išskridę į Maskvą privačiu reisu, žaliai balti Mytiščiuose prieš susitikimą planavo tik rytinį prasimėtymą penktadienį.

Nepaisant pozityvių naujienų „Chimki“ stovykloje dėl daugiau neapsirgusių žaidėjų, Rimo Kurtinaičio situacija lieka komplikuota. COVID-19 ir traumos išbraukė daugybę pavardžių iš lietuvio sudėties.

Dėl traumų šeštadienį su „Žalgiriu“ nežais Aleksejus Švedas ir Stevanas Jovičius, prie komandos dar negali prisijungti Errickas McCollumas, daug klaustukų ir dėl latvio Dairio Bertanio.

15min žiniomis, D.Bertanis dėl traumos nėra pasiruošęs pilna jėga padėti ekipai ir gali užsėsti komandos suolą tik dėl aštuonių žaidėjų registracijos formalumo.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Dairis Bertanis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Dairis Bertanis

Dabar R.Kurtinaičio rikiuotė prieš mūšį su „Žalgiriu“ atrodo neįkvepiančiai.

Lietuvis lieka su vieninteliu tikru įžaidėju Viačeslavu Zaicevu. Pirmosiose Eurolygos sezono rungtynėse su Atėnų „Panathinaikos“ nuo suolo pakilęs rusas per 20 minučių pasižymėjo 11 taškų ir 5 rezultatyviais perdavimais. VTB lygoje 31-erių 190 cm ūgio gynėjas renka vid. 4,5 taško, 3,5 rezultatyvaus perdavimo ir 2,5 klaidos per 21 minutę.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Viačeslavas Zaicevas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Viačeslavas Zaicevas

Starto penkete atakuojančio gynėjo pozicijoje turėtų išbėgti Sergejus Karasiovas, kuris bando iš bėdos perimti ir atakų organizatoriaus funkcijas. Su PAO per 26 minutes rusas pelnė 3 taškus (0/5 met.), o VTB lygoje per 16 minučių renka vid. po 5 taškus ir 2,5 rezultatyvaus perdavimo.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Sergejus Karasiovas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Sergejus Karasiovas

Įžaidėjo pareigas perimdavo D.Bertanis, tačiau jo dalyvavimas rungtynėse abejotinas.

VIDEO: „Eurolygos diena“: R.Kurtinaičio problemos ir neplanuota prognozė „Žalgiriui“

Lengvojo krašto puolėjo pozicijoje starto penkete matysime 35-erių veteraną Jegorą Vialcevą, kuris būtent mačo dieną švenčia savo jubiliejų. Su „Panathinaikos“ puolėjas nerungtyniavo, o VTB pirmenybėse išbėgo ant parketo vieninteliame susitikime su Talino „Kalev“, kuriame per 30 minučių įmetė 21 tašką.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jegoras Vialcevas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jegoras Vialcevas

R.Kurtinaitis po krepšiu stumia du ryškius savo išretėjusios „Chimki“ komandos lyderius – Deviną Bookerį ir Joną Jerebko.

Dėl jų meistriškumo abejonių nekyla – D.Bookeris su „Panathinaikos“ pelnė 15 taškų ir atkovojo 7 kamuolius, o VTB čempionate per 19 minučių renka vid. po 11 taškų bei 4,3 atkovoto kamuolio.

Į varžovų gynybai neparankią centro poziciją stumiamas švedas Jonas Jerebko pirmadienį „Kalev“ krepšį suvarpė 4 tritaškiais ir 30 taškų. M.Schillerio išskirtas aukštaūgis su „Panathinaikos“ per 29 minutes pasižymėjo 9 taškais ir 9 atkovotais kamuoliais, VTB pirmenybėse renka vid. po 13 taškų ir 5 atkovotus kamuolius.

Euroleague.net nuotr./Jonas Jerebko
Euroleague.net nuotr./Jonas Jerebko

Ant suolo R.Kurtinaičio pasirinkimas bus labai liūdnas. Atsisukęs ieškoti pastiprinimo, jis galės pasitikėti vieninteliu veteranu Sergejumi Monia. 37-erių puolėjas su „Panathinaikos“ per 20 minučių pelnė 3 taškus, VTB lygoje renka vid. 2,7 taško per 19 minučių.

Euroleague.net nuotr./Sergejus Monia ir Rimas Kurtinaitis
Euroleague.net nuotr./Sergejus Monia ir Rimas Kurtinaitis

Ten taip pat dar yra 20-metis 202 cm ūgio puolėjas Vladislavas Odinokovas, kuriam tai būtų debiutas Eurolygoje. VTB lygoje jis sužaidė porą mačų ir aikštėje praleisdavo po 6 minutes.

VTB pirmenybėse „Chimki“ dar registravo 20-metį 205 cm ūgio centrą Vladislavą Šarapovą ir 21-erių 194 cm ūgio gynėją Ivaną Evstignejevą, bet Eurolygos paraiškoje jų nėra.

Jeigu neįvyks jokių netikėtumų, Eurolygos paraiškoje „Chimki“ sudėtis šeštadienį su „Žalgiriu“ atrodys maždaug taip:

Prognozuojama „Chimki“ sudėtis su „Žalgiriu“
Starto penketas Suolas
Viačeslavas Zaicevas
Sergejus Karasiovas Dairis Bertanis (traumuotas)
Jegoras Vialcevas Vladislavas Odinokovas
Devinas Bookeris Sergejus Monia
Jonas Jerebko

Atsižvelgiant į komplikuotą „Chimki“ situaciją, lažybininkai „Žalgirį“ laiko rungtynių favoritu. Tačiau ne vieną eksperimentinę rikiuotę per savo karjerą turėjęs Rimas Kurtinaitis geba nustebinti. Svarbiausia, kad nebenustebintų rungtynes prieš pat komandų apšilimą sykį jau nukėlę jų organizatoriai.

VIDEO: „urBONUSas“: gandai apie „Rytą“, nauja jėga Vilniuje ir COVID-19 „Žalgiryje“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius