Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 24 /21:55

Emocingoje „Žalgirio“ arenoje – palaikymas Ukrainai ir skanduotė prieš V.Putiną

Kauno „Žalgirio“ sirgaliai ketvirtadienį Nemuno salos arenoje išreiškė palaikymą Rusijos užpultai Ukrainai. Tribūnose plevėsavo mėlynos bei geltonos spalvos vėliavos ir skambėjo prieš Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną nukreipta garsioji skanduotė.

„Mūsų širdys ne tik čia, bet ir ten, kur liejasi kraujas! Slava Ukraini!“ – arenos viduryje pirmiausia suriko pranešėjas Andrius Žiurauskas.

Sirgaliai atsiliepė garsiais palaikymo šūksniais.

Netrukus, kaip įprasta, visi žiūrovai pakilo ant kojų ir sugiedojo Lietuvos himną, bet sėstis į savo vietas neskubėjo.

VIDEO: Prieš pergalę Kaune – „Žalgirio“ sirgalių palaikymas Ukrainai ir skanduotės V.Putinui

„Putin chuilo!“ – užtraukė ištikimiausi „Žalgirio“ aistruoliai „Green White Boys“. Prie jų netrukus aistringai prisijungė visa arena.

Erikas Ovčarenko/BNS/„Žalgirio“ sirgaliai palaiko Ukrainą
Erikas Ovčarenko/BNS/„Žalgirio“ sirgaliai palaiko Ukrainą

Kandi skanduotė šįkart nebuvo skirta varžovams – karališkojo Madrido „Real“ klubo krepšininkams, o Rusijos prezidentui V.Putinui, ketvirtadienio rytą įsakiusiam pulti Ukrainą.

Įsiaudrinusią minią trumpam nutildė tik tylos minutė, skirta buvusiam „Žalgirio“ kapitonui ir treneriui Herkinui Giedraičiui (1940-2022 m.) pagerbti.

zalgiris.lt nuotr./Henrikas Giedraitis
zalgiris.lt nuotr./Henrikas Giedraitis

Bet vos rungtynės prasidėjo, „Žalgirio“ sirgaliai vėl traukė Ukrainą palaikančius šūkius. „Ukraina! Ukraina!“ – alsavo Nemuno salos arena.

„Žalgiris visada buvo pagrindinis kovos su okupacija ir prievarta simbolis, stipriai prisidėjęs ir prie pirmųjų pasipriešinimo apraiškų“, – dar popietę feiskube savo poziciją išsakė „Green White Boys“.

„Žalgirio“ vadovai iš pradžių dvejojo, kaip elgtis, bet vakarop pirmieji iš Eurolygos klubų išplatino kategorišką poziciją, kad nevyks į karą pradėjusią Rusiją ir boikotuos rungtynes su šios šalies klubais.

Erikas Ovčarenko/BNS/„Slava Ukraini!“ „Žalgirio“ arenoje
Erikas Ovčarenko/BNS/„Slava Ukraini!“ „Žalgirio“ arenoje

„Iniciavome pokalbius su Eurolyga dėl susidariusios situacijos. Nors lyga visas aktualijas aptars rytoj popiet vyksiančiame posėdyje, nusprendėme, kad toks reagavimas yra per lėtas ir sprendimą priėmėme jau dabar – Kauno „Žalgiris“ nevyks į Rusiją, kurioje turėjo būti sužaisti dvejos reguliariojo sezono rungtynės. Kalbėsime su Eurolygoje rungtyniaujančiais Vakarų Europos klubais ir siūlysime priimti bendrą sprendimą ne tik nežaisti rungtynių Rusijoje, bet ir iš viso boikotuoti rungtynes su visomis Rusijos komandomis“, – teigė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

„Žalgiris“ į Rusiją turėjo vykti dar du kartus – kovo 25 dieną žaisti su Maskvos CSKA, o balandžio 8 dieną – su Sankt Peterburgo „Zenit“.

Vėliau apie boikotą pranešė ir Miuncheno „Bayern“, turėjęs žaisti su CSKA, o Eurolyga galiausiai pranešė suspenduojanti visų trijų Rusijos klubų – CSKA, „Zenit“ ir Kazanės UNIKS – artimiausias rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius